R5 7500F için PBO ayarı önerisi

Daha fazla  
@AceTeq merhaba,
Daha önce bir arkadaşımın 7500F işlemcisi için PBO ayarları konusunda kendisine yardımcı olmuştunuz. Ben de o zaman size bu konuda bana da yardımcı olup olamayacağınızı sormuştum. Siz de yeni bir konu açarsam yardımcı olabileceğinizi belirtmiştiniz.
Aradan epey zaman geçti, şimdi aklıma geldi ve size tekrar yazmak istedim. Aşağıya, önceki konudan yaptığım alıntıyı bırakıyorum. Gerekli bilgiler orada mevcut. Müsait olduğunuz bir zamanda geri dönüş yaparsanız çok sevinirim. Şimdiden teşekkür ederim.

Öncelikle soğutma tarafında Thermalright Peerless Assassin 120 Black modelini kullanıyorum.

Anakart tarafında MSI B650M Gaming Plus Wi-Fi (matx) modelini kullanıyorum.

@AceTeq

Son düzenleme:
@ne anlatıyon be abi diğer forumda rehberim var ona bak takıldığın yerde detaylı yardım ederim.

Yapabildiniz mi?

Bugün pek bilgisayar başında değildim o yüzden deneyemedim. Allah izin verirse yarın öğlen halledip size rapor vereceğim ilginiz ve alakanız için teşekkür ederim.

Şimdi aklıma geldi ben bu forumu açmada önce sizin diğer forumdaki arkadaşa tavsiye ettiğiniz PBO ayaralarını yani;
  • ppt (package Power tracking)110 olarak ayarlayın.
  • tdc (thermal design current)130 olarak ayarlayın.
  • edc (electrical design current)130 olarak ayarlayın.
  • PBO scalarmanuel yapıp X10 olarak ayarlayın.
  • CPU Boost clock overridepozitive +200 MHz olarak ayarlayın.
  • platform thermal throttle limitmanuel yapıp 80°c yaptım.
  • Curve Optimizer ayarını da all Core yapıp 27 olarak ayarladım.
Yanlış hatırlamıyorsam 14600 küsur bir puan aldım Cinebench'te ama işelmcinin sıcaklığı direkt thermal throttle sıcaklığına geldi yani 80°c'ye bu yüzden işlemci frekans kıstı ve frekans ortalaması 5.160-180 MHz de kaldı.

Son düzenleme:
Kısması ve sıcaklığın artmaması için yaptığımız bir şey bu. Güç limiti yerine bunu kullanıyoruz, aynı mantık.

Şahsen alabileceğim en düşük sıcaklıkla MHz'nin 250 de sabit kalmasını istemiştim. Sizce hangi ayarları değiştirip tekrar test edeyim Curve Optimizer'i all Core'dan per Core'a çekip teker teker değer gireyim mi?

Son düzenleme:
Diğer forumdaki arkadaşın per Core ayarlarının aynısı kopyaladım ve sizin PBO ayarlarını da aynı şekilde kopyaladım arkadaşın per Core ayarları;

percore.jpg

Sonuç;

Cinebench_RRDtOQpVTn.png

HWiNFO64_Y6f5SsCAAu.png

Ofsetleri hangi sayıdan denemeye başlayayım.(azaltayim mi arttırayim mi?)

Gitgide voltajı düşürmen yani negatif yöne ilerlemen gerek. -50'ye kadar gidebilmelisin ancak işlemcin o kadarı kaldıramaz bu yüzden inebildiğin kadar in ve çeşitli oyunlar ve programlar ile test et. Sentetik test için Prime95, OCCT vs. oyun olarak Cyberpunk 2077 (modsuz), GTA 5 Enhanced (modsuz) kullanabilirsin.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı