R5 7500F için RTX 4070 Super alınır mı?

MFG nedir hocam.
Multi Frame Generation. 4070 Super'de de Frame Generation (MFG kadar FPS arttırmıyor) var ama multi frame generation 1 pikseli 4 piksele katlayabiliyor oyunlarda.

Pratikte FPS'in 4 kata yakın artıyor gibi düşün. Özellikle hikayeli oyunlar oynuyorsan işine yarar.
Ayrıca 7700X'i kaç paraya alıyorsun. Fiyatına değmiyor diye hatırlıyorum.

Bir de tam o anlamda demedi yani BIOS menüsü ile alakalı demişti.
Alakası yok.

Son düzenleme:
Multi Frame Generation. 4070 Super'de de Frame Generation (MFG kadar FPS arttırmıyor) var ama multi Frame Generation 1 pikseli 4 piksele katlayabiliyor oyunlarda.

Pratikte FPS'in 4 kata yakın artıyor gibi düşün. Özellikle hikayeli oyunlar oynuyorsan işine yarar.
Ayrıca 7700X'i kaç paraya alıyorsun. Fiyatına değmiyor diye hatırlıyorum.

Alakası yok.

7700X 10 k da rakibi i5 13. nesil.
MFG kısaltımıymış frame genration u biliyorum ancak saf güç bence daha önemli.

7700X 10 k da rakibi i5 13. nesil.
i5 14. nesil bile rakibi değil onun. i7 13. nesil desen bir ihtimal benzerler oyun performansında.
MFG kısaltımıymış frame genration u biliyorum ancak saf güç bence daha önemli.
Saf güçte de 5070 biraz daha iyi. 1440P 16 oyun ortalaması:
Screenshot_20250528_211924_YouTube.jpg

Güven vermiyor diye 4070 Super almak mantıksız bence ama siz bilirsiniz. Ki Asus olmadığı sürece Gigabyte ve MSI gibi markaların ucuz kartlarını almak mantıklı değil bence. Mesela MSI Ventus ve Gigabyte Windforce. Asus Prime modeli bile olsa kaliteden pek kaçmıyor da MSI ve Gigabyte'da durumlar pek öyle değil gibi sanki. Galax iyi bir marka. Bende de biraz marka takıntılığı var ama 5070 yerine 4070 Super almayı sağlayacak kadar da yüksek seviyede değil. Dediğim gibi siz bilirsiniz tabii ama MFG kaybınız olacak 4070 Super alırsanız. 4070 Super FG desteğine sahip ama MFG kadar etkili değil tabii.

Uzun süre geçti sistemi artık APU olarak kullanıyorum ama şimdi iki kart arasında kaldım. Yine RX 9070 XT mi daha mantıklı 5070 Ti mı ama AMD RX 9070XT 8K daha ucuz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı