Son kullanma tarihi geçmiş, bayatlamış bir tarayıcı kullanıyorsanız, Mercedes kullanmak yerine tosbağaya binmek gibi... Web sitelerini düzgün görüntüleyemiyorsanız eh, bi' zahmet tarayıcınızı güncelleyiniz. Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Merhaba, yeni hazır sistem aldım. Kasam XPG Valor Air Rainbow, işlemcim Ryzen 5 7500F ve ASUS Prime A620M-K 6400MHz için maksimum 3000-3500 fiyat aralığında sıvı ve hava soğutucu önerir misiniz? Ve sen olarak Arctic Freezer 34 e-Sports Duo soğutucusunu düşünüyorum.
En ucuz DeepCool AG400 BK ARGB İşlemci Soğutucu fiyatları için 6 taksit ve indirimleri kaçırma! DeepCool AG400 BK ARGB İşlemci Soğutucu özelliklerini incele, 1.458,59 TL'den başlayan fırsatları yakala!
www.akakce.com
Bu yetecektir ama daha güçlü olsun dersen aşağıdaki yeter de artar.
En ucuz DeepCool AG400 BK ARGB İşlemci Soğutucu fiyatları için 6 taksit ve indirimleri kaçırma! DeepCool AG400 BK ARGB İşlemci Soğutucu özelliklerini incele, 1.458,59 TL'den başlayan fırsatları yakala!
www.akakce.com
Bu yetecektir ama daha güçlü olsun dersen aşağıdaki yeter de artar.
En ucuz DeepCool AK400 Zero Dark İşlemci Soğutucu fiyatları için 6 taksit ve indirimleri kaçırma! DeepCool AK400 Zero Dark İşlemci Soğutucu özelliklerini incele, 1.263,49 TL'den başlayan fırsatları yakala!
En ucuz DeepCool AK400 Zero Dark İşlemci Soğutucu fiyatları için 6 taksit ve indirimleri kaçırma! DeepCool AK400 Zero Dark İşlemci Soğutucu özelliklerini incele, 1.263,49 TL'den başlayan fırsatları yakala!
Konuda önerilen peerless assasin ve AG620 (AK620'den 2-3 derece daha düşük performansı oluyor.) NH-D15'in direkt olarka alternatifleridir hatta peerless assasin NH-D15'ten daha sessiz ve serin olarak karşımıza çıkıyor.
Ha şöyle bir durum da 5-6 sene öncesinde yaşamıyoruz arkadaşlar. İşlemci güçleri artmaya başladıkça sıcaklık değerleri de artmaya başladı bundan 5 sene önceki işlemcilerin 70-80 derece fazla gelirken şu anki işlemciler için gayet normal değerler.
Bana 75-80 derece çalışan bir 7600X ile 60 derece çalışan 7600X arasındaki farkı gösterin. Ben söyleyeyim olmayacak. Bir oyuna girdiğinde ikisi de aynı değerleri verir. 7600X, 7600, 7500F vb alıp AAA sıvı soğutma almam gerek yoksa soğumaz etmez boş AG400 alıp 850₺'ye de soğutursun gidip 360mm sıvı soğutma alıp 3800'e de soğutabilirsiniz. Aradaki fiyat farkını ödemek tamamen senin mantığındır.
Bana sorarsan 360mm bir sıvı soğutmaya vereceğim paraya AG620-peerless assasin alırım takar keyfime bakarım. Burada birçoğumuz oyun oynayacak 7950x3D kullanıp 3-5 derecenin peşine düşüp 1.5-2K fazladan vermeye de hiç gerek yok gözümde.
Kaynak isterseniz buyrun size kaynak.
Bir çoğumuz oyun oynayan adamlarız arada hiçbir performans farkı yaratmazken 10 derece için neden 2000-3000₺ fazla vermeliyiz bunu bana açıklayın.
Render alacağımız zamanlar olur derseniz 600-700 ver daha iyi bir hava soğutma al.
Görünüş derseniz ona maalesef bir şey diyemeyeceğim.
Süpriz bozanların içinde sıcaklığın performansta özellikle de son nesil işlemcilerde neredeyse hiçbir etki yaratmadığını resimleri görebilirsiniz. Kaynak videoyu da alt kısma bıraktım.
O işlemci 70 derece çalışsa da aynı performansı verecek 85 derecede çalışsa da aynı performansı verecek. Yeter ki kasma donma frekans kısma olmasın.
Ayrıca benim attığım 2-3 derece daha düşük çalışıyor. 50₺ verip eline görünüş haricinde bir şey geçmeyecek.
Keza peerless assasinde NH-D15 ayarında oldukça sağlam bir ürün. 7950x3D'yi de çok rahat soğutur.
Süpriz bozanların içinde sıcaklığın performansta özellikle de son nesil işlemcilerde neredeyse hiçbir etki yaratmadığını resimleri görebilirsiniz. Kaynak videoyu da alt kısma bıraktım.
Ekran kartı harici işlemci ha 60 olmuş la 80 umurumda değil benim artık. Bir gerçek vardır ki işlemciler artık 100 derecede dahi frekans kısmadan çatır çatır çalışabiliyor. Bundan 5 8 sene öncesinde değiliz sıcaklık limitleri güç arttığı sürece artmaya da devam edecek.
Sırf tatmin olmak için bir soğutmaya fazladan 1500-2000₺ vermek ne kadar mantıklı olacak sizin kararınız. Sonuçta o paraya işlemciyi de yükseltirsin, sağlam bir depolama da alabilirsin, RAM'lerini yükseltebilirsin, ekran kartını yükseltebilirsin. Performansını arttırmak varken sistemin düşük ısı görmek için soğutmaya para basmak bence mantıksız.
Ekran kartı harici işlemci ha 60 olmuş la 80 umurumda değil benim artık. Bir gerçek vardır ki işlemciler artık 100 derecede dahi frekans kısmadan çatır çatır çalışabiliyor. Bundan 5 8 sene öncesinde değiliz sıcaklık limitleri güç arttığı sürece artmaya da devam edecek.
Sırf tatmin olmak için bir soğutmaya fazladan 1500-2000₺ vermek ne kadar mantıklı olacak sizin kararınız. Sonuçta o paraya işlemciyi de yükseltirsin, sağlam bir depolama da alabilirsin, RAM'lerini yükseltebilirsin, ekran kartını yükseltebilirsin. Performansını arttırmak varken sistemin düşük ısı görmek için soğutmaya para basmak bence mantıksız.
Hocam tatminlik de önemli şimdi. Full yükte stres testinde en düşük fan hızında 38 derece görüyorum ve o kadar keyifli ki. 80 de görebilirdim. Bir şey değişir miydi performansta hayır sanmam. Ömrü azalır mıydı? Belki %5 falan. Yani eğer ki 240mm DeepCool soğutmalar 2000 2100 civarına inerse yeniden alırsa güzel olur diye düşünüyorum. Kasa içi sıcaklığı etkilemesi de var. Sıvı soğutma fanları üstten dışarı atıyor. Hava soğutma kasanın içinden egzoz fanına atıyor. İlla ki sıcaklık artışı görülür kasa içinde. Ekran kartına yansır 1 2 derece falan.
Kasa içi sıcaklığı etkilemesi de var. Sıvı soğutma fanları üstten dışarı atıyor. Hava soğutma kasanın içinden egzoz fanına atıyor. İllaki sıcaklık artışı görülür kasa içinde. Ekran kartına yansır 1 2 derece falan.