R5 7500F ile DeepCool AK400 Zero Dark Plus oyunlarda 70 derece normal mi?

Whesper

Centipat
Daha fazla  
7500F kullanıyorum DeepCool AK400 Zero Dark Plus çift fanlı olandan taktım işlemciye. CPB ve PBO açtım. Boşta ortalama hep 50 derecede 25-35W ile, oyunda ise hep 60-70 arasında 65W ve üzeri ile. Sizce normal mi bu değerler? GPU 4070 kullanıyorum onun ısıları gayet düşük bu arada, anakart ise 650M. Soğutucumun fanlarını %100e aldığımda 1600 RPM ile dönüyor en fazla. Boşta ise 1300-1400 RPM arası sizce normal mi? Bu arada baktığım oyun PUBG, soğutucu takmadan önce stok fan ile işlemci 95 derecede oynuyordum PBO ve CPB açıkken, FPS sorunu yok.

Son düzenleyen: Moderatör:
Edit: AIDA 64'e soktum. 92W'a kadar çıktı %100'de. En fazla 85 derece oldu sizce iyi mi bu değer? Ayrıca PBO ve CPB hakkında ne düşünüyorsunuz açık kalmalı mı?@STE1N

Bende aynı soğutucuyu 11700K işlemcimde kullanıyorum. Ekran kartım 1660 super darboğazdan dolayı oyunlarda sıkıntı yaşamıyorum ama cinebench r23 çoklu çekirdek testinde 87 88 dereceleri görüyor. Üzerinde gelen macunla değerler. Çoklu çekirdek testinde 14602 puan almıştı. Oyunlarda işlemci kullanımı 10 15 ve 65 derecelerde dolanıyor bazen daha üstü daha altı görüyor değişiyor.
Kasam msi mag shield 110r.

Edit: AIDA 64'e soktum. 92W'a kadar çıktı %100'de. En fazla 85 derece oldu sizce iyi mi bu değer? Ayrıca PBO ve CPB hakkında ne düşünüyorsunuz açık kalmalı mı?@STE1N
Ne amaçla kullanıyorsunuz bilgisayarı? Render? Oyun? Hangi oyunları oynuyorsunuz? Online ise evet açık kalsın. Hikaye oyunları oynuyorsanız kapalı tutabilirsiniz ikisini de. 70 derece gayet normal ama.

Not: PUBG demişsiniz. PUBG FPS' i bol keseden veriyor. Monitörünüzün ekran tazeleme hızının üstünde FPS' ler alıyorsanız yine kapatabilirsiniz tamamen sizin tercihiniz. Ben 5600 ile ikisi de açık kullanıyorum. Battlefield 2042 oynuyorum. 4.5Ghz' e çıkabiliyor işlemci rahatlıkla ve 75 derece sıcaklıkta kalıyor kule tipi soğutucu ile. Herhangi bir sorun yaşamıyorum.

Ne amaçla kullanıyorsunuz bilgisayarı? Render? Oyun? Hangi oyunları oynuyorsunuz? Online ise evet açık kalsın. Hikaye oyunları oynuyorsanız kapalı tutabilirsiniz ikisini de. 70 derece gayet normal ama.

Not: PUBG demişsiniz. PUBG FPS' i bol keseden veriyor. Monitörünüzün ekran tazeleme hızının üstünde FPS' ler alıyorsanız yine kapatabilirsiniz tamamen sizin tercihiniz. Ben 5600 ile ikisi de açık kullanıyorum. Battlefield 2042 oynuyorum. 4.5Ghz' e çıkabiliyor işlemci rahatlıkla ve 75 derece sıcaklıkta kalıyor kule tipi soğutucu ile. Herhangi bir sorun yaşamıyorum.
Oyun oynuyorum sadece. Şimdilik en işlemci yoran oyun BF 2042 oldu. İşlemci tam gücünde bu oyunda 77-78 dereceleri görüyor maks kule tipi ile. PBO ve CPB kapatınca maksimum 61-62 dereceleri görüyor. FPS açısından çok bir kaybım olmadı aslında bu ayarları kapatınca.

Oyun oynuyorum sadece. Şimdilik en işlemci yoran oyun BF 2042 oldu. İşlemci tam gücünde bu oyunda 77-78 dereceleri görüyor maks kule tipi ile. PBO ve CPB kapatınca maksimum 61-62 dereceleri görüyor. FPS açısından çok bir kaybım olmadı aslında bu ayarları kapatınca.
Canının istediği gibi kullanabilirsin.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı