R5 7500F ile RX 9060 XT'nin darboğaz yapması normal mi?

Hayır darboğaz olmaz, 16GB olsa bile olmaz, en fazla %5-10 gibi ufak hissedilmeyecek miktarda olur.
Tabii 2k monitör ile kart daha rahat ve performanslı çalışır.

Sistem gayet iyi güncel oyunları rahatlıkla oynatabilecek düzeyde fakat RAM'i 1x16 yerine 2x8 alsan daha iyi olur tek kanal RAM sistemin ve özellikle işlemcinin performansını ciddi şekilde düşürür.

Parcaları aldıktan 1 ay sonra bir tane daha 16 GB almayı düşünüyorum.

Kart RTX 3070 performansına çok benzer değil mi? 5600 yapmıyorsa 7500F'in yapmaması lazım.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

FPS sınırı olan ve e-spor oyunları hariç oyunlarda darboğaz yok.

Sistem gayet iyi güncel oyunları rahatlıkla oynatabilecek düzeyde fakat RAM'i 1x16 yerine 2x8 alsan daha iyi olur tek kanal RAM sistemin ve özellikle işlemcinin performansını ciddi şekilde düşürür.

DDR5 RAM'ler tek başına çift kanal gibi çalışabiliyor. Şimdilik tek 16 GB RAM alması daha makul.

Konu sahibi yeterli bilgi vermemiş, yanlış bir düşünce içerisinde. 7500F ile 9060 XT darboğaz yapmaz.

Darboğaz var bayağı GPU kullanımı yüzde 80'lerde oluyor genelde.

Hayır darboğaz olmaz, 16GB olsa bile olmaz, en fazla %5-10 gibi ufak hissedilmeyecek miktarda olur.
Tabii 2k monitör ile kart daha rahat ve performanslı çalışır.
Battlefiled 5 te 1080P de GPU kullanımı yüzde 80 ve 70 lerde

Bu sistemi size kim önerdi.

Test videolarından baktım en uygun ve performans sistem verebilecek bunu buldum. Forumlarda işlemcinin 9060XT'ye darboğaz etmeyeceğini söylüyorlardı.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı