R5 7500F işlemci için sıvı soğutma mı hava soğutma mı?

devrim4141

Hectopat
Arkadaşlar öncelikle merhaba. Geçtiğimiz hafta çarşamba günü dilediğim sistemi aldım. Tek bir sıkıntım var o da işlemci sıcaklığımın yüksek olması. Stok fanımı değiştirmeyi düşünüyorum. Sizce bu işlemciye sıvı soğutma gerekir mi yoksa kaliteli bir hava soğutma işimi görür mü?

İşlemci: Ryzen 5 7500F.
Ekran kartı: RX 7700XT 12 GB.
Anakart: ASUS Prime A620M-K
Kasa: Xigmatek Gaming y Pro Odin II 700W 4x12 ARGB.

Kasamın sıvı soğutmaya uygun olup olmadığını bilmiyorum. İnternetten hava soğutmanın takılması ile ilgili birkaç video izledim, biraz zor geldi açıkçası. Öyle ekran kartı çıkartma RAM'leri çıkartma bunlarla ilgili bilgim yok. Daha ilk kasam o yüzden önerilerinizde işlemle alakalı görüşlerinizde bekliyorum. Bilgisayarcıya götür diyecek arkadaşlar için Ankara'ya yeni geldim üniversite için o yüzden tanıdığım kimse yok. Önerileriniz için şimdiden teşekkürler.

Aynı işlemciyi B650m-k anakartımda bende kullanıyorum. Thermalright peerless assassin 120 black hava soğutmayla boş haliyle 36yı geçtiğini yük altındayken 63ü geçtiğini görmedim. Tavsiye ederim hem ışıklandırmasıda kasaya güzel bi hava katıyor. Boş yere sıvı soğutmaya para vermene gerek yok.

Kule tipi yeterli ama çok serin çalışsın istiyorsan sıvı soğutucu alabilirsin.

Kule tipi yeterli, Thermalright Phantom Spirit al(kasa ölçülerine dikkat et)

Tamamdır, genel cevaplara göre kule tipi hava soğutucu alacağım fakat dediğiniz kasa ölçüleri hakkında bir fikrim yok kasamı yukarıda belirttim. Kasayla uyumlu olup olmadığını bilemiyorum o yüzden kasama göre önerileriniz varsa çok sevinirim.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı