R5 7500F kule tipiyle 88 dereceyi görüyor

askin6153

Centipat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar, hazır bir sistem aldım ekstra olarak Dark flash darkair Plus 2X kule tipi soğutucu aldım. İşlemci boşta 55-58 derece arasında geziyor Valorant'ta Max 79-88 arasında ısı görüyor. Bu normal midir? Montajı duzgun yapıldı, termal macunu sürüldü, aldığım yer işlemci ve kule tipinin bu derecelerin normal olduğunu bir problem olmadığını söylüyor. Max 88 dereceler sorun yaratır mı 7500F için? BIOS'tan fan hızını da sonuna aldım.

Dosya Ekleri

• coretemp.PNG
    coretemp.PNG
    17,5 KB · Görüntüleme: 73
Merhaba arkadaşlar, hazır bir sistem aldım ekstra olarak Dark flash darkair Plus 2X kule tipi soğutucu aldım. İşlemci boşta 55-58 derece arasında geziyor Valorant'ta Max 79-88 arasında ısı görüyor. Bu normal midir? Montajı duzgun yapıldı, termal macunu sürüldü, aldığım yer işlemci ve kule tipinin bu derecelerin normal olduğunu bir problem olmadığını söylüyor. Max 88 dereceler sorun yaratır mı 7500F için? BIOS'tan fan hızını da sonuna aldım.

Hocam bu video ile eco modu açın FPS düşüşü sıcaklığa göre kesinlikle kabul edilebilir çok iyi bir ayar.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

PBO ayarı yapın. ECO mod açmayın.

Stok voltajda bence normal değerler. Ayrıca CPU-Z çok yüklenmez işlemciye. Stok haliyle OCCT veya Cinebench çoklu çekirdek testi yapıp öyle deneyin. Sonrasında PBO+CO yaparsınız.

Aynı işlemci aynı soğutucu bende var. İşlemcim 70 i zar zor geçiyor. Yukarıdaki undervolt rehberimde yaptıklarımı aynen uygularsanız eğer montaj doğruysa ve macun düzgün sürüldüyse işlemciniz 70i geçmeyecektir.

Anakart modelinizi ve markanızı yazarsanız daha iyi yardımcı olabilirim.

Aynı işlemci aynı soğutucu bende var. İşlemcim 70'i zar zor geçiyor. Yukarıdaki undervolt rehberimde yaptıklarımı aynen uygularsanız eğer montaj doğruysa ve macun düzgün sürüldüyse işlemciniz 70i geçmeyecektir.

Anakart modelinizi ve markanızı yazarsanız daha iyi yardımcı olabilirim.

Anakart modelim BIOSTAR A620MP-E Pro DDR5 6000 nasıl undervolt yapabilirim BIOSTAR uzerınde internetten baktımda bulamadım BIOSTAR için olanı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı