Çözüldü R5 7500F - RTX 3080 sistem için 650W yeterli mi?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

MemoFalan

Centipat
Daha fazla  
Başlıkta da belli olduğu gibi. RTX 3080 ekran kartının ne kadar güç çektiğini bilmiyorum. Tarayıcıdan arattığımda 750W yazıyor ama elimde 650W var, bununla da çalıştırabilir miyim?

Sistemin tüm parçaları:

İşlemci: Ryzen 5 7500F
Ekran kartı: RTX 3080
Anakart: MSI Pro B650M-B
RAM: Kingston Fury Beast 1x32 GB 3200MHz CL16
M.2 SSD: Goodram PX600
İşlemci soğutucu: DeepCool LE520 240mm

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Yeter merak etmeyin. RTX 3080 350W civarlarında desek. 7500F zaten 65W. Diğer zımbırtılarla filan yetiyor fakat PSU'nuz da önemli. Modeli nedir acaba? 650W'ı tam verimlilikte verebiliyor mu?
Bütçe verirseniz öyle yardım etmeye çalışayım. Kasa değiştirmeden önce PSU daha sonra kasa değişmeniz daha iyi olabilir.

Bütçe kasa dahil 4000 civarı olursa çok memnun olurum. Dediğiniz gibi kasa değiştirmeyebilirim ama kasa şu anda çok iyi durumda değil gibi. Birkaç kırık noktası var. Normalde kasasız sistemde kurabilirim ama yine bir sorun, evimde kedi var.

Aldığınız kart geçtiğimiz senelerin 4080'i olduğundan dolayı iyi bir PSU istiyor. Önce attığım PSU'yu alın. Sonra zamanla kasayı alırsınız. Taksitle bütçe arttırma şansınız var mı?

Maalesef taksit ile alamıyorum. Şöyle bir PSU buldum bu uygun olur mu bakabilir misiniz?
NZXT C750.

Öğrenci olup neden böyle bir ekran kartı ile sistem dizmeye çalışıyorsun diye soracak olursanız. Tanıdığım ekran kartını 20000TL'ye satıyordu. Bana da 15500'e verebileceğini söylemişti.

C750 önermememin sebebi tek PCIe üzerinden 2 kabloya ayrılıyor. Ayrıca 3. PCIe kablosu yok.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…