R5-7500F RTX 4060 sistem önerisi

Burak-7

Hectopat
Ryzen 5 7500F RTX 4060 olan bir sistem almak istiyorum. Olabildiğince en uygun ve kasa PSU hangisi en iyisidir?
Tebilon
Sinerji bu da Ryzen 5 7600 sistem ama kasa ve PSU pek güven vermedi.
Gaming gen tr
İtopya
Gamegaraj en uygun fiyat bunda.
Gamegaraj bu da uygun kasa farklı.

Bu sistemler arasında F/P olarak hangisi alınır? PSU çok önemli mi? Kasada hava akışı iyi olan ve PSU iyi olan hangisi alınır? Siz olsanız hangisini alırsınız?

Son düzenleyen: Moderatör:
4060'a 7500F çok ben 4070s besliyorum ayrıca 7500F çok ısınan bir işlemci sıvı soğutma olmadan olmaz yani işlemci düşürün derim 5600 yeterli olacaktır özellikle AM5 istiyorsanız bütçe arttırıp soğutma ekleyin.

Attıklarınız zaten birbirinin aynısına yakın arasında en uygununu vemin 600 650 watt bandında kaliteli PSU içeren kasa seçmeniz yeterli olur ama dediği gibi 7500F çok ısınıyor arkadaşım 240 mm sıvı soğutma ile kullanyor ona rağmen normal bir işlemcinin sıvı soğutmasız ortalama olması gereken sıcaklık değerlerine denk oluyor eğer biraz daha bütçe var ise en uygun olan siteden özelleştirilip sıvı soğutma eklemeniz gerekir 4060'a 5600 de yeterli olur fakat uzun vadeli kullanım için 7500F ile çok iyi uyum sağlıyor

Attıklarınız zaten birbirinin aynısına yakın arasında en uygununu vemin 600 650 watt bandında kaliteli PSU içeren kasa seçmeniz yeterli olur ama dediği gibi 7500F çok ısınıyor arkadaşım 240 mm sıvı soğutma ile kullanyor ona rağmen normal bir işlemcinin sıvı soğutmasız ortalama olması gereken sıcaklık değerlerine denk oluyor eğer biraz daha bütçe var ise en uygun olan siteden özelleştirilip sıvı soğutma eklemeniz gerekir 4060'a 5600 de yeterli olur fakat uzun vadeli kullanım için 7500F ile çok iyi uyum sağlıyor.

Hocam ML240L V2 ile 50 dereceyi geçmiyorum full yükte 4-5 saatte.

4060'a 7500F çok ben 4070s besliyorum ayrıca 7500F çok ısınan bir işlemci sıvı soğutma olmadan olmaz yani işlemci düşürün derim 5600 yeterli olacaktır özellikle AM5 istiyorsanız bütçe arttırıp soğutma ekleyin.

AM5 olsun istiyorum o yüzden alınabilir en iyi işlemci 7500F olduğunu düşünüyorum. İşlemci soğutucusunu 1 2 ay içinde almayı düşünüyorum zaten. Bu işlemciye illa sıvı soğutma mı gider? 2000 TL civarında ki kule tipi soğutucular işe yaramaz mı?

Attıklarınız zaten birbirinin aynısına yakın arasında en uygununu vemin 600 650 watt bandında kaliteli PSU içeren kasa seçmeniz yeterli olur ama dediği gibi 7500F çok ısınıyor arkadaşım 240 mm sıvı soğutma ile kullanyor ona rağmen normal bir işlemcinin sıvı soğutmasız ortalama olması gereken sıcaklık değerlerine denk oluyor eğer biraz daha bütçe var ise en uygun olan siteden özelleştirilip sıvı soğutma eklemeniz gerekir 4060'a 5600 de yeterli olur fakat uzun vadeli kullanım için 7500F ile çok iyi uyum sağlıyor
Hocam bunların arasında en iyi psu hangisidir? Soğutmayi 1 2 ay sonra alacağım ama kule tipi düşünüyordum.

Sizce PSU ve kasa hava akışı olarak hangisi alınır? Siz olsanız hangisini tercih edersiniz?

Son düzenleme:
AM5 olsun istiyorum o yüzden alınabilir en iyi işlemci 7500F olduğunu düşünüyorum. İşlemci soğutucusunu 1 2 ay içinde almayı düşünüyorum zaten. Bu işlemciye illa sıvı soğutma mı gider? 2000 TL civarında ki kule tipi soğutucular işe yaramaz mı?

Hocam bunların arasında en iyi PSU hangisidir? Soğutmayi 1 2 ay sonra alacağım ama kule tipi düşünüyordum.

Sizce PSU ve kasa hava akışı olarak hangisi alınır? Siz olsanız hangisini tercih edersiniz?

İlk illettiğiniz Tebilon sistemde MSI MAG 600W 80 Plus sertifikalı PSU var diğerlerinde bazılarında belirtilmemiş bile
Bu PSU sistem içinde oldukça iyi tercih edilebilir PSU.

Sıvı soğutmasız 1 2 ay seni idare eder kule tipide iyi bilindik bir marka olduğu sürece işini görebilir ama yine de 240mm gibi bir sıvı soğutucu alman uzun vadede daha iyi.
aynı zamanda diğerlerine göre daha ucuz diye bilinmedik bir marka almanı önermem 240mmleri normal kalitelilerin 90mm ine denk olabiliyor ucuz diye göz boyuyor ama bi etkisi olmuyor parayı çöpe atmış olursun

Bir de şunu ekleyim A620M anakart 7500F için yeterli olsa da overlock yapmayı düşünüyosan ve ağır yük altında kullanıcaksan bir 600 700 fark ile özelleştirip B650M-B seçmen biraz daha iyi ve uzun vadeli olur A620M çok temel bir anakart OC vs de yapılmıyor diye biliyorum.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı