R5 7500F - RTX 4060 Ti sisteValorant ve Fortnite oynarken 10 saniyede bir 1 FPS'e düşüyor ve donuyor

beetlejjuice

Yoctopat
Daha fazla  
RAM
32 GB
Ekran kartı
MSI 4060Ti 16 GB OC
Anakart
A620M-HDV/M.2
İşlemci
AMD 7500-F
Herkese merhaba. Fortnite ve Valorant oyunlarına girdiğimde lobide herhangi bir sorun yaşamıyorum. Ancak oyuna veya maça falan girdiğimde FPS 200-500'lerden 1 FPS.
E düşüyor ve bütün PC donuyor sesler takılıyor. Bu durum oyun içinde yaklaşık bir 10 sn içerisinde falan sürekli tekrar ediyor. Oyunları kapatsam bile donma olayı masaüstünde bile devam ediyor (özellikle Valorant'ı kapattıktan sonra) ve PC'yi yeniden başlatmadan geçmiyor. Valorant veya Fortnite dışında hiçbir oyunda böyle bir sorun yaşamıyorum. Bu sorunu düzeltmek için neredeyse her şeyi yaptım ama hiçbir şey değişmedi. Yaptığım şeyler de bunlar:

DDU ile ekran kartı sürücüsünü tamamen kaldırıp 2-3 kez yeniden yükledim.
Bilgisayarı sıfırladım (uygulamalar kalacak şekilde sıfırladım format atmadım)
Bu iki oyunu da bilgisayardan tamamen silip tekrar yükledim.
OCCT'den PC'nin donanımsal şeylerini kontrol ettim (PC'nin donanımsal hiçbir sorunu yok )
MSI Afterburner gibi uygulamaları kaldırdım.
BIOS'u güncelledim.
DDU ile shader cache i temizledim.
Belki çözülür diye ekran kartı driverını 1 yıl önceki birkaç eski sürüme döndürdüm ama düzelmedi (şu an driverlar güncel)

Her neyse bu yazdıklarımın hepsini yaptım ama sorunda en ufak bir değişiklik bile yaratmadı. Bu sorunu nasıl düzelteceğim kafayı yiyeceğim artık. Yardımcı olur musunuz? Şimdiden teşekkürler.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı