R5 7500F - RTX 4070 Super sistem iyi mi?

Nasıl? 4080 Super'li sistemdeki RAM'lar kaliteli, soğutucu 4070 Ti Super'li sistem ile aynı, işlemciside kısaca aynı, sadece bir PSU değişebilir, onun dışında cidden aynı fiyata geliyorsa 4070 Ti Super'li sistemi 4080 Super'li sisteme kıyasla tercih etmek saçma olur, kartların arasında 10.000TL'ye yakın fiyat farkı var, ve 7500F 4080 Super'e darboğaz yapmaz (1080P'de kullanılmıyorsa tabii, 4080 Super ile de 1080p kullanmak zaten ayrı bir şey olur)

Konu sahibi olurda ilgilenirse güç kaynağını değiştirip listeyi yine aynı şekilde eklerim. Dediğiniz gibi aynı paraya 10k daha pahalı ekran kartlı sistem alabiliyoruz. İki sistemin bileşen kaliteside benzer. Hazır sistemdeki rastgele 750W PSU mu yoksa attığım PSU mu cevap belli ki daha iyisini de atabilirim bütçeyi çok yormadan. Yine attığı hazır sistemdeki kasanın üstte 360mm desteği %99 yoktur. Yine aynı şekilde ileride 5000 serisi ekran kartına geçerse hazır sistemdeki anakartta PCI-e 5.0 desteği yok. Benim attığım anakart ile 5.0 kullanabilecek.

Arkadaş ilgilenseydi 2x16 GB yerine 1x16 GB seçip kalan paraya güç kaynağını daha kaliteli seçicektim ama ilgilenmedi o yüzden saldım. Attığım PSU da zaten kaliteli. İç yapısı iyi, korumaları var ve 750W kayıpsız verebiliyor. 40 serisi zaten az güç çekiyor. Bende 3080 vardı 350W çekiyordu ama 4080 Super'e baktığımız zaman 300W çektiğini görüyoruz. Beğenmediği anakartta gen 5 M.2 ve PCI-e 5.0 desteği var. Tomahawk'ta bile yok gen 5. 16 fazdan oluşan bir anakart kendisi. Attığı hazır sistemdeki anakartta 10 faz var bu fiyattaki kaliteyi siz hesap edin.

Yine aynı şekilde attığım kasada üstte 360mm sıvı soğutma ve 400mm GPU desteği var. Eatx destekli Full Tower kasa sayılır. 4090 bile sığar içine. Galax sg modeli zaten 16 fazlı sağlam bir model. Bende aynı ekran kartının 4070 Ti Super modelini kullanıyorum. AMD de 6000MHz CL30 en stabil değerler olduğu için ve en uygun fiyattaki RAM'ler olduğu için Patriot'u seçtim. Attığım M.2 SSD zaten KC3000'den bir tık daha iyi.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Zaten ekran kartının 4080 Super modelini değiştirsek aynı paraya daha iyi güç kaynağı yine alınıyordu, ben modelden kısmak istemediğim için özellikle Galax'ı seçtim. Listeyi revize etmeyi düşündüm ama dediğim gibi konu sahibi 4070 Ti Super ile yetinmeyi tercih etti. Saygı duyarım.
Attığım anakart.
15 faz.
2 PCI-e 5.0 X4 M.2 SSD yuvası
BIOS flashback.
Pasif soğutma M.2 ve VRAM.
7600MHz'ye kadar RAM desteği.
Clear CMOS PIN'i.
1xpcle 5.0 X16 yuvası
1×pcıe X16 yuvası (PCI-e 4.0 X4 özelliklerini destekler)
1×pcıe 4.0 X1 yuvası.
1 USB 3.2 gen 2 10Gbps tip-C ve 1 USB 3.2 gen 2 10Gbps tip-a yüksek hızlı arka arayüz.
Realtek 2.5G hızlı kablolu ağ kartı.
4 tane bellek slotu.
2 tane M.2
DisplayPort girişi.
PCI-e 5.0 X16 ne Tomahawk'ta var, ne de attığı hazır sistemdeki ASUS anakartta var. Anakart ASUS olunca üst segment oluyor ya hani adamlar koymamış. ASUS'taki faz sayısıda 10. :)

Desktop Screenshot 2024.10.09 - 22.17.33.78.png

Son düzenleme:
evet gayet güzel tabi ki 4080 ama güncel olarak fazla abartmak istemedigim icin (70e kadar gider o kadarda butcem yok) boyle aldim direkt valorant acsa kâfi bana hani yeni oyunlarıda denerim o kadar 65k verip sadece valorant oynayacak degilim

arkadasım topladi bir tane sistem.

AMD Ryzen 5 7600X 4.70GHz 6 Çekirdek 38MB Önbellek Soket AM5 Tray İşlemci

Anakart Asus Prime B650M-R AMD B650 AM5 Soket DDR5 7200+(OC)MHz mATX Anakart - incehesap.com

Ram Team T-Force DELTA RGB 32GB(2x16GB) DDR5 7200Mhz CL34 Siyah Gaming Ram (FF3D532G7200HC34ADC01) - incehesap.com

Gamepower Skadi Elite LCD 360 ARGB 360mm Sıvı İşlemci Soğutucu AM5 ve LGA1700 Uyumlu

Frisby CX-500 750W 80+ Bronze 4xARGB FAN Mid Tower Siyah Mesh Gaming (Oyuncu) Kasa

Team T-Create Classic 1TB 7200/6200/MB/s NVMe PCIe Gen4x4 M.2 DL SSD Disk (TM8FPM001T0C329)

Hocam almayın. PSU çok kötü. SSD kötü. Anakart gereksiz pahalı, ramlarınız güzel değil. Kasa deseniz çok kötü. Neden attığım sistemi almıyorsunuz.
haklısın da bana bu yetiyor ya ramlar 7200 mhz zaten anakartla uyumlu geregi kadar hizli hersey uyumlu bana gore sorun yok psu kasayi degistirecegim sadece

Hocam benim attığım da her şey entegre.

Sen hazır sistemde gelen PSU'nun iyi olduğunu mu sanıyorsun? Sözde uzun ömürlü ne olduğu belirsiz PSU var içinde. 4080 Super parasına 4070 Ti Super öneriyorsun. Hem de daha kötü güç kaynağı var. Kullanılan kasa, işlemci ve soğutma aynı. ASUS'un anakartı ile bunun arasında WoW diyeceğimiz fark yok. Ki 5 faz fazla var attığım anakartta. Zaten iki anakartta önemsiz 7500F-7600 işlemciler için en kötü anakart bile yeterli gelir. Attığım RAM'ler kaliteli. Ekran kartıda 4080 Super zaten. Neden 4080 Super varken ne diye 4070 Ti Super alsın?

Evet gayet güzel tabii ki 4080 ama güncel olarak fazla abartmak istemedigim icin (70e kadar gider o kadar da bütçem yok) boyle aldim direkt Valorant acsa kâfi bana hani yeni oyunları da denerim o kadar 65k verip sadece Valorant oynayacak degilim.

Arkadasım topladi bir tane sistem.

AMD Ryzen 5 7600X 4.70GHz 6 çekirdek 38MB önbellek soket AM5 tray işlemci.

Anakart Asus Prime B650M-R AMD B650 AM5 Soket DDR5 7200+(OC)MHz mATX Anakart - incehesap.com

RAM Team T-Force DELTA RGB 32GB(2x16GB) DDR5 7200Mhz CL34 Siyah Gaming Ram (FF3D532G7200HC34ADC01) - incehesap.com

Gamepower Skadi Elite LCD 360 ARGB 360mm sıvı işlemci soğutucu AM5 ve LGA1700 uyumlu

Frisby CX-500 750W 80+ Bronze 4xargb fan mid Tower siyah mesh Gaming (oyuncu) kasa

Team t-create classic 1TB 7200/6200/MB/s NVMe PCI-e GEN4x4 M.2 DL SSD disk (TM8fPM001T0C329)

Dostum 65k ya 4080 Super ayarlarım sana. Niye daha iyisi varken aynı paraya düşüğünü alıyorsun? Benim attığım sistemi al, ekran kartını Galax değil attığımı seç 700 TL artıyor. O paraya attığım XPG güç kaynağı yerine yeni attığım PSU'yu al. Her türlü yetecek zaten.

Böyle 65.800 TL civarı falan yapıyor. Güç kaynağı üst seviye 750W sorun olmaz. Üstteki arkadaşın paylaştığı hazır sistemdeki gibi giriş seviye güç kaynağı değil bu, çok rahat yetecektir.

Son düzenleme:
@yigitsevgili.pr bluerr'in ilk attığı sistemi alabilirsin. Hazır sistemdeki PSU belirsiz felan değil sistem iyi lakin ekran kartında sırf markadan ötürü 4070 TI SUPER'e düşmenin bir manası yok. Bütçen yetiyorsa kasayı yükseltebilirsin. Yetmiyorsa sorun yok. Galax testlerde kendini kanıtlamış bir marka. İçin rahat olsun. Anakart olarak Asus düşünüyorsan B650M-R yerine B650M-K al. 7200 MHz yerine gen5 M.2 slotu daha mantıklı.

Son düzenleme:
@yigitsevgili.pr Bluerr'in ilk attığı sistemi alabilirsin. Hazır sistemdeki PSU belirsiz falan değil sistem iyi lakin ekran kartında sırf markadan ötürü 4070 Ti Super'e düşmenin bir manası yok. Bütçen yetiyorsa kasayı yükseltebilirsin. Yetmiyorsa sorun yok. Galax testlerde kendini kanıtlamış bir marka. İçin rahat olsun. Anakart olarak ASUS düşünüyorsan B650M-R yerine B650M-K al. 7200 MHz yerine gen5 M.2 slotu daha mantıklı.

IMG_2041.jpeg

Taş gibi kart. 4070 Ti Super Galax sg. 4080 Super olanı daha kaliteli tabii.

@yigitsevgili.pr Bluerr'in ilk attığı sistemi alabilirsin. Hazır sistemdeki PSU belirsiz falan değil sistem iyi lakin ekran kartında sırf markadan ötürü 4070 Ti Super'e düşmenin bir manası yok. Bütçen yetiyorsa kasayı yükseltebilirsin. Yetmiyorsa sorun yok. Galax testlerde kendini kanıtlamış bir marka. İçin rahat olsun. Anakart olarak ASUS düşünüyorsan B650M-R yerine B650M-K al. 7200 MHz yerine gen5 M.2 slotu daha mantıklı.

Anakartı isterse Colorful değil ASUS, Gigabyte veya MSI seçebilir fark etmez. Colorful bu fiyattaki en iyisi. 4.5k fiyatta gen 5 ve 15 fazlı anakart yok. Ha lazım mı değil ama neden olmasın. Markacı olursak üstteki arkadaşın attığı sistemden öteye gidemeyiz.

Eki Görüntüle 2329153

Taş gibi kart. 4070 Ti Super Galax sg. 4080 Super olanı daha kaliteli tabii.

Anakartı isterse Colorful değil ASUS, Gigabyte veya MSI seçebilir fark etmez. Colorful bu fiyattaki en iyisi. 4.5k fiyatta gen 5 ve 15 fazlı anakart yok. Ha lazım mı değil ama neden olmasın. Markacı olursak üstteki arkadaşın attığı sistemden öteye gidemeyiz.
Güzel sistem. Hayırlı olsun. Colorful ekran kartında harika bir markadır lakin ben anakartlarının testini görmeden tavsiye etmiyorum. Bios update sorunları olduğunu ve VRM kalitesinin düşük olduğunu okumuştum. Doğruluğundan emin değilim.

Güzel sistem. Hayırlı olsun. Colorful ekran kartında harika bir markadır lakin ben anakartlarının testini görmeden tavsiye etmiyorum. BIOS Update sorunları olduğunu ve VRM kalitesinin düşük olduğunu okumuştum. Doğruluğundan emin değilim.

Genelde düşük olur zaten, ama bu ürün teknik özellik açısından iyi. İlk attığım videonun yorumlarına bakarsanız doğrulama payı olur zaten. Anakart konusunda hak veriyorum bir ASUS değiller. Geçmişte sorun yaşayanlar olmuş. İki işlemci içinde anakart önemsiz, ASUS veya MSI da alınabilir. 9950X ile test yapılmış. İkinci videoda da 9900X ile kullanılmış.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı
09:05:00