R5 7500F - RTX 4070 Super sistemde mavi ekran hataları

FeelMyEffect

Kilopat
Daha fazla  
Minidump Rapor Linki
https://drive.google.com/file/d/1fAPW2IMUnRdb49lc8IOIoNEH5_N8NH_b/view?usp=sharing
RAM
Gskill RipJaws S5 DDR5 32Gb(16x2) CL32 Ram
SSD veya HDD modeli
Samsung 970 Evo Plus 1 TB
Ekran kartı
Asus Duel OC RTX 4070 Super
Anakart
Asus Prime B650M-R
İşlemci
AMD Ryzen 5 7500F
Merhaba,

Yaklaşık olarak 1-2 ay önce Vatan Bilgisayar'dan yukarıda özelliklerini yazmış olduğum sistemi topladım. Cihazda bir sorun yoktu. Lakin son 1-2 haftada Chrome'de video izlerken aniden bilgisayarım donup kilitlenmekteydi. Bende belki çözüm olur diye 1-2 gün önce BIOS Update yaptım. Ancak çözüm olmadı aynı sorunu bugün de yaşadım. Tek farkı Görev Yöneticisi'ni açabildim eskiden açamıyordum. Görev yöneticisine girdiğimde GPU kullanımının %100 olduğunu ancak GPU'yu kullanan herhangi bir uygulama ya da görevin olmadığını fark ettim. Daha doğrusu görev yöneticisinde gözükmüyordu. Bu hatanın ardından bilgisayarım her zamanki gibi kendini reboot edip geldi ve normal şekilde açıldı. Şu an da kullanmaktayım bir problemi yok ancak bu sorunun kaynağını merak etmekteyim.

Reboot sonrası minidumps klasörüne gittim ve ekte belirtmiş olduğum minidumpu sizinle paylaştım. Onun dışında Torrent kesinlikle kullanmadım. Mininig virüsü olabileceğinden şüpheleniyorum ancak bilgisayarda Kaspersky Premium kullanmaktayım ve taraması temiz çıktı. Windows bozulmuş olabilir mi? Çözüm önerisi alabilirsem çok sevinirim. Şimdiden teşekkürler.

Hocam RAM testi yapıp sonucu bildirin. Görsel paylaşamıyorum sunucu sorunu var.

Not: Teste başlamadan önce BIOS'ta D.O.C.P kapatın.

Tamamdır deneyeceğim, teşekkür ederim tavsiye için. Ek not olarak Vatan Bilgisayar Windows 10 kurmuştu cihaza az önce temiz kurulum ile Windows 11'e geçiş yaptım. Driverları da güncelledim. Ayrıca yük altında kesinlikle bir FPS düşmesi vb yaşamıyorum ekran kartınından kaynaklı bir sorun olacağını da düşünmemekteyim. AM5 platformunun kararsız çalıştığını duymuştum belki Windows 11 çözüm sağlar güncelleme yapacağım ileriki dönemde.

Şu anki güncel sürümüm şu şekilde:
Edisyon Windows 11 Home.
Sürüm 23h2.
Yüklenme tarihi ‎9.‎11.‎2024
İs derlemesi 22631.4317
Deneyim Windows feature Experience pack 1000.22700.1041.0

Özellikle beta testlerine ya da ön izleme güncellemelerini yapmamaya çalışıyorum. Umarım şu anki sürümüm stabildir.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı