R5 7500F - RTX 4070 vs RX 7800 XT - R5 9600X

Ama ray racing ve DLSS de fark atıyor 7800 XT'ye

Atmıyor. RT boş bir ayar zaten 2 ışık ekleyip FPS'i dibe vuruyor. AMD de de FSR 3 var.

1748096445425.png

DLSS daha az görüntüyü bozuyor fakat FSR3'teki bozulma Quality modda göze batmıyor. Quality harici kullanmanızı önermem zaten.

7800XT 4070'den genel olarak daha iyi kart. 4070 aldıktan sonra VRAM yetmiyor diye konu açarsın 1-2 seneye.

Atmıyor. RT boş bir ayar zaten 2 ışık ekleyip FPS'i dibe vuruyor. AMD de de FSR 3 var.

Eki Görüntüle 2498010

DLSS daha az görüntüyü bozuyor fakat FSR3'teki bozulma quality modda göze batmıyor. Quality harici kullanmanızı önermem zaten.

7800XT 4070'den genel olarak daha iyi kart. 4070 aldıktan sonra VRAM yetmiyor diye konu açarsın 1-2 seneye.

Hocam 7800XT nasıl tavsiye edebilirsiniz ki 50k bütçeye çok saçma. FSR3 ile DLSS4 karşılaştırılamaz seviyede.
Ray Tracing FPS'i dibe vurmuyor path racing ile karıştırmayın. 7000 serisi ekran kartlarının Ray Tracing performansı çok kötü o yüzden çok düşüş oluyor. 50k bütçede alınabilecek ekran kartları 5070 veya 9070'tir bu da kişinin isteğine ve ihtiyacına göre değişir performans olarak yakınlar.

Hocam 7800XT nasıl tavsiye edebilirsiniz ki 50k bütçeye çok saçma. FSR3 ile DLSS4 karşılaştırılamaz seviyede.
Ray Tracing FPS'i dibe vurmuyor path racing ile karıştırmayın. 7000 serisi ekran kartlarının Ray Tracing performansı çok kötü o yüzden çok düşüş oluyor. 50k bütçede alınabilecek ekran kartları 5070 veya 9070'tir bu da kişinin isteğine ve ihtiyacına göre değişir performans olarak yakınlar.

Tavsiye etmiyorum keşke bir konuyu okusanız.

1748097012628.png

60K ya ikisinden de güzel sistem dizilir demek ne anlama geliyor?

Ayrıca 7800XT'nin RT performansı çok kötü falan değil.

Tavsiye etmiyorum keşke bir konuyu okusanız.

Eki Görüntüle 2498021

60k ya ikisinden de güzel sistem dizilir demek ne anlama geliyor?

Ayrıca 7800XT'nin RT performansı çok kötü falan değil.

Ray Tracing boş bir ayar diyorsunuz ama artık yeni çıkan oyunlarda ışıklandırmanın sadece Ray Tracing üzerinden yapılıyor. Örnek olarak indiana jones, alen wake 2 ve GTA 6'da aynı şekilde olacak Ray Tracing global illumination kapatılamayacak, Ray Tracing'in diğer bileşenleri kapatılabilecek. Bu durumda Ray Tracing'e boş bir ayar demek tamamen saçmalık.

DLSS ve FSR'ı karşılaştırmakta oldukça saçma çünkü 7800XT FSR3'ün üstüne çıkamayacak ve FSR3 gerçekten DLSS4 ve FSR4'ün oldukça gerisinde. 4070 ise DLSS4'e güncellenebilecek ve belki de DLSS5-6 diye gidecek ama 7800XT sadece FSR3'te kalacak.
Ki görselde ki karşılaştırmalarda DLSS3 var 4 değil. dlss/fsr karşılaştırmasında sadece FPS değerlerine bakmak yerine görüntü kalitesine de bakılmalı ki DLSS3 zaten FSR3'ten üstünken DLSS4 çok daha üstün görüntü kalitesinde.

1748097948615.png

1748097990693.png

1748098019881.png

Son düzenleme:
Ray Tracing boş bir ayar diyorsunuz ama artık yeni çıkan oyunlarda ışıklandırmanın sadece Ray Tracing üzerinden yapılıyor. Örnek olarak indiana jones, alen wake 2 ve GTA 6'da aynı şekilde olacak Ray Tracing global illumination kapatılamayacak, Ray Tracing'in diğer bileşenleri kapatılabilecek. Bu durumda Ray Tracing'e boş bir ayar demek tamamen saçmalık.
DLSS ve FSR'ı karşılaştırmakta oldukça saçma çünkü 7800XT FSR3'ün üstüne çıkamayacak ve FSR3 gerçekten DLSS4 ve FSR4'ün oldukça gerisinde. 4070 ise DLSS4'e güncellenebilecek ve belki de DLSS5-6 diye gidecek ama 7800XT sadece FSR3'te kalacak.
Ki görselde ki karşılaştırmalarda DLSS3 var 4 değil.

Eki Görüntüle 2498035

Eki Görüntüle 2498037

Eki Görüntüle 2498038

FSR 4'ün yazılımsal olarak 7000 serisine gelme ihtimali var. Bir iddia kesin değil ama şahsen gelecektir yazılımsal olarak. Ayrıca FSR 3 "FPS" olarak DLSS 4'e yakın. Görüntü olarak aynı şeyi söylemem DLSS4 bu konuda FSR 3 ten daha üstün. Ancak FSR3 Quality modda görüntüyü acayip bozmuyor.

Senin sevgili 4070'in VRAM'i 1-2 seneye tıkanınca görürsün. Şu an bazı oyunlar 1080p de bile 12 GB'a yakın VRAM harcıyor. Kartın kendisi kendi kas gücüyle belirli bir performansı veremiyorsa onu teknolojide kurtarmaz.

Şu anki 4070'in kazık fiyatına hiç girmiyorum bile.

FSR 4'ün yazılımsal olarak 7000 serisine gelme ihtimali var. Bir iddia kesin değil ama şahsen gelecektir yazılımsal olarak. Ayrıca FSR 3 "FPS" olarak DLSS 4'e yakın. Görüntü olarak aynı şeyi söylemem DLSS4 bu konuda FSR 3 ten daha üstün. Ancak FSR3 quality modda görüntüyü acayip bozmuyor.

Senin sevgili 4070'in VRAM'i 1-2 seneye tıkanınca görürsün. Şu an bazı oyunlar 1080p de bile 12 GB'a yakın VRAM harcıyor. Kartın kendisi kendi kas gücüyle belirli bir performansı veremiyorsa onu teknolojide kurtarmaz.

Şu anki 4070'in kazık fiyatına hiç girmiyorum bile.

Öncelikle VRAM'i savunmuyorum, aynı şekilde fiyatı da. Sadece sizin dlss/fsr fark açmıyor ve Ray Tracing boş bir ayar demenize cevap verdim.

RX 7000 serisine şu anki FSR4'ün gelmesi imkansız çünkü 7000 ve önceki serilerde tensor çekirdekleri bulunmuyor. Bu nedenle 7000 ve önceki seriler FSR'ı sadece yazılımsal olarak yapabilir ve FSR4 sadece yazılımsal olarak yapılabilecek bir şey değil çünkü machine learning için tensor çekirdekleri şart. FSR3.5 gibi bir güncelleme falan alacaklardır ama bu asla DLSS ve FSR4 gibi olmayacak.

Öncelikle VRAM'i savunmuyorum, aynı şekilde fiyatı da. Sadece sizin dlss/fsr fark açmıyor ve Ray Tracing boş bir ayar demenize cevap verdim.

RX 7000 serisine şu anki FSR4'ün gelmesi imkansız çünkü 7000 ve önceki serilerde tensor çekirdekleri bulunmuyor. Bu nedenle 7000 ve önceki seriler FSR'ı sadece yazılımsal olarak yapabilir ve FSR4 sadece yazılımsal olarak yapılabilecek bir şey değil çünkü machine learning için tensor çekirdekleri şart. FSR3.5 gibi bir güncelleme falan alacaklardır ama bu asla DLSS ve FSR4 gibi olmayacak.

Bir kartın alınıp alınmayacağına sadece RT performansı karar vermiyor. Fiyatı, VRAM, Kas gücü, soğutması, gibi gibi. Evet RT boş bir ayardır. 2 ışık ekleyip FPS'i dibe vuran bir ayar. Bazı oyunların RT'yi zorunlu kılmasını mantıksız ve saçma buluyorum. FSR 4'ün gelmesi imkansız değil. Yazılımsal olarak gelebileceği iddia ediliyor.

Bir kartın alınıp alınmayacağına sadece RT performansı karar vermiyor. Fiyatı, VRAM, kas gücü, soğutması, gibi gibi. Evet RT boş bir ayardır. 2 ışık ekleyip FPS'i dibe vuran bir ayar. Bazı oyunların RT'yi zorunlu kılmasını mantıksız ve saçma buluyorum. FSR 4'ün gelmesi imkansız değil. Yazılımsal olarak gelebileceği iddia ediliyor.

Hocam ben kartın alınabilir alınamaz olduğunu savunmuyorum. Sadece Ray Tracing boş bir ayar vs fsr/dlss farkına açıklık getiriyorum.

Şu an 9000 serisi kartların machine learning kullanarak yaptığı FSR'ı 7000 ve altı asla yapamayacak. Bunun söylenti ile bir alakası yok bilimsel olarak imkansız olan bir şey çünkü donanım olarak desteklemiyor. GTX 1000 serisi nasıl DLSS kullanamıyorsa aynısı 7000 serisi içinde geçerli. DLSS her zaman machine learning kullandığı için 1000 serisi desteklemiyor. FSR ise machine learning sistemine 9000 serisinde geçtiği için öncesi kullanamayacak. Yazılım ile machine learning sisteminin arasında çok fark var.

Ray Tracing zorunlu olacak çünkü oyun yapımcılarının işini çok çok hızlandıran bir durum. Ray Tracing sayesinde sadece ışık kaynakları koyuluyor ve geri kalan her şeyi ekran kartları yapıyor. Eski sistem ise yapay bir ışık kaynağı konuyor ve tahmin olarak ışık buradan şöyle görünür diyerek ışıklandırma yapılıyor. Diğerinde ise sadece ışık kaynakları koyuluyor, başka hiçbir işleme gerek kalmıyor ve bu sayede ışıklar çok daha gerçekçi gözüküyor.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı