R5 7500F RTX 5060 sistemde Single channel RAM kullanmak drop yapar mı?

KaanRtptp

Femtopat
Daha fazla  
  • 16 GB RAM.
  • NVIDIA RTX 5060.
  • Ryzen 5 7500F.

Her şeyi denedim, her şeye baktım. Dropun nedenini bir türlü bulamadım. Geriye bir tek ya format atmak kaldı ya da RAM'le ilgili bir sıkıntı var. Valorant'ta FPS düşmesi yiyorum sürekli ama sürekli geçmiyor. Bir türlü bilgili birisi yardım ederse sevinirim.

2 kanal yapıp anakarttan EXPO açınca sorun çözülecek. Gayet normal. 2 kanal olmaması büyük eksiklik tabii ki. CS2 de anlamsız yere 250'lerden 150'lere düşüyorum. Tek kanal 6000+5060+i514400F RAM fiyatları saçmalık. Satıp DDR4 sisteme geçmek kafamda var yemin ediyorum.

Mevcut RAM'inizin yanına aynısından bir 16 GB daha ekleyip Dual Channel
yaparsanız sorununuz kökten çözülecektir.

Mevcut RAM'inizin yanına aynısından bir 16 GB daha ekleyip Dual Channel
yaparsanız sorununuz kökten çözülecektir.
Sorun her türlü single channelda yani fps 180 e sabitlesem bile 176 oluyor takılma oluyor anlık geri çıkıyor sürekli böyle adam çıkınca felan

Sorun her türlü single channelda yani fps 180 e sabitlesem bile 176 oluyor takılma oluyor anlık geri çıkıyor sürekli böyle adam çıkınca felan
FPS'i sabitlemek maalesef çözüm değil çünkü sorun ekran kartının gücü değil, işlemcinin RAM'den veriyi tek şeritten almaya çalışırken tıkanması. İkinci RAM'i takıp Dual Channel yaptığın an sistem nefes alır.

DDR5 tek RAM DDR4 gibi eksiklik veya drop yaratmaz, RAM'in tam modeli nedir?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…