R5 7500F - RTX 5060 Ti sistem 49 bin TL'ye alınır mı?

Vallahi fiyatı 10 bin liraya düşerse 5060 Ti iyi bir kart olur mu olur ancak 10 bin liraya düşmediği sürece kötü bir kart. Şayet 10 bin liraya düşse de kötü bir kart onu geçiyorum ama kötü fiyat vardır kötü kart yoktur yanlış bir düşünce.

Sisteme gelecek olursak sanırım her şey dahil 49k istiyorsunuz, 49k bütçede her şey dahil aslında bunun üstüne daha iyi sistem toplanır ancak bir tık daha iyi ve sizi daha uzun yıllar götürecek bir sistem için biraz daha para gerekebilir.

Zira 5070 7500F her şey dahil bir sistem 53-54 bin falan çıkıyor.

Bu bütçelerde 5070 dışında bir şey almak saçmalıkdan ibaret 5060 Ti gibi bir zarurete para dökmenin bir manası yok.

Bazen yakın fiyatlara 9070XT'ler oluyor daha mantıklı olmaz mı?

Vallahi fiyatı 10 bin liraya düşerse 5060 Ti iyi bir kart olur mu olur ancak 10 bin liraya düşmediği sürece kötü bir kart. Şayet 10 bin liraya düşse de kötü bir kart onu geçiyorum ama kötü fiyat vardır kötü kart yoktur yanlış bir düşünce.

Sisteme gelecek olursak sanırım her şey dahil 49k istiyorsunuz, 49k bütçede her şey dahil aslında bunun üstüne daha iyi sistem toplanır ancak bir tık daha iyi ve sizi daha uzun yıllar götürecek bir sistem için biraz daha para gerekebilir.

Zira 5070 7500F her şey dahil bir sistem 53-54 bin falan çıkıyor.

Bu bütçelerde 5070 dışında bir şey almak saçmalıkdan ibaret 5060 Ti gibi bir zarurete para dökmenin bir manası yok.

Hocam peki 5060 Ti 16 GB 15bin TL olsa aynı bütçede daha iyi performans verecek başka bir kart var mı?
Ki zaten ortalama 45K'ya 5070'li sistemler satılırken 5060 Ti 16 GB sistemler 35K'lara satıldı. AM5 DDR5 B650 falan hepsi aynı bu durumda sadece ekran kartından oluşan fark 10k idi. 5070 26k iken 5060 Ti 10k fark olunca hazır sistemde ekran kartının fiyatı 16K'ya gelmiş oldu. Bence 35K'ya AM5 DDR B650 sistem fazlasıyla uygun.
Kötü kart yoktur kötü fiyat vardır cümlesinin hala arkasındayım.

Thermalright Phantom Spirit 120 SE soğutucu.
BIOSTAR B650MP-E Pro anakart.
Gamepower Medusa kulaklık.
Gamepower Ogre klavye.
SteelSeries Prime FPS mousee.
MSI G244F monitör.
Enermax starryfort SF60h ARGB kasa.
Ryzen 5 7500F işlemci.
Patriot Viper Venom 32 GB 6000MHz CL 30 RAM.
Gainward RTX 5060 Ti 16 GB ekran kartı.
Lexar NM710 1TB SSD.
Bu sistem 49k civarı, oyun oynamayacağım kesinlikle, şu an lise 1'e gidiyorum ileride mimarlık düşünüyorum yani beni 3 sene idare etmesi yeterli çünkü o 3 sene içinde hem mimarlık uygulamaları hem de yazılım için istiyorum, sonrasında laptopa geçerim.
Teşekkürler.
Şahsen o bütçede biraz düzenleme ile bu sistemi almanızı öneririm:

herşey dahil 40k civarı hocam

var nı öneriniz?
Yukarıda attık hocam :
Şahsen o bütçede biraz düzenleme ile bu sistemi almanızı öneririm:
Ama dediğiniz gibi 5k ya herşeyi alamazsınız bu yüzden en mantıklı sistem bu olacaktır:
Sistemi alırken anakartı+1k ile Asus B650m -R seçin
Ram leri +2.3k ile Corsair Vengeance 2x16 32GB seçin
Ssd ise +1.5k ile Lexar NQ790 1tb seçin (okuma yazma hızı çok daha iyi)
Bu şekilde 44k olacaktır.
Hem iyzico ile öderseniz 1k+ uyguna gelir
Monitör olarak bunu alabilirsiniz:
Klavye olarak bunu alabilirsiniz:
(Gamepower Ogre den kesinlikle daha iyi)
Kulaklık olarak:
(Gamepower Medusa dan çok daha iyi bir kulaklık)
Mouse olarak:
Steelseries Prime dan çok daha iyi bir Mouse ve Kablosuz olduğu için çok daha rahat kullanım sağlar.
Mouse pad olarak:
Güzel F/P bı mouse pad dir ve desen seçenekleri ile zevkede hitap eder.
Hepsi toplam 53k ediyor (sistemi alırken iyzico ile alırsanız gelecek indirimi hesap etmedim, eğer iyzico ile alırsanız kasayı toplam 51-52k olacaktır)
Bu sistem ile oynayamayacğınız bir oyun yok. İleride monitörü 2k yaparsanız çok daha iyi olur, veya direkt şimdi alırken 7.5k ya Lenovo Legion R27QE 2k 0.5ms 180hz monitör de alabilirsiniz

Son düzenleme:
5 bin TL'ye diğer her şeyi alamam.

Fikir almak için böyle bir şey yaptım var mı öneriniz.

Hocam arkadaşın attığı zaten uygun o sistemle monitör klavye dahil 49-50K'ya rahatlıkla alabilirsiniz İyzico ile falan.

40K'ya her şey dahil 5060 Ti 16 GB gelir ama kampanya kovalamanız lazım.

40k ya böyle mimarlık işleri için 5060 Ti'dan başka kart öneremem gibi duruyor

40k ya böyle mimarlık işleri için 5060 Ti'dan başka kart öneremem gibi duruyor.
başka çarem yok yani bundan başka

Yukarıda attık hocam :

Ama dediğiniz gibi 5k ya herşeyi alamazsınız bu yüzden en mantıklı sistem bu olacaktır:
Sistemi alırken anakartı+1k ile Asus B650m -R seçin
Ram leri +2.3k ile Corsair Vengeance 2x16 32GB seçin
Ssd ise +1.5k ile Lexar NQ790 1tb seçin (okuma yazma hızı çok daha iyi)
Bu şekilde 44k olacaktır.
Hem iyzico ile öderseniz 1k+ uyguna gelir
Monitör olarak bunu alabilirsiniz:
Klavye olarak bunu alabilirsiniz:
(Gamepower Ogre den kesinlikle daha iyi)
Kulaklık olarak:
(Gamepower Medusa dan çok daha iyi bir kulaklık)
Mouse olarak:
Steelseries Prime dan çok daha iyi bir Mouse ve Kablosuz olduğu için çok daha rahat kullanım sağlar.
Mouse pad olarak:
Güzel F/P bı mouse pad dir ve desen seçenekleri ile zevkede hitap eder.
Hepsi toplam 53k ediyor (sistemi alırken iyzico ile alırsanız gelecek indirimi hesap etmedim, eğer iyzico ile alırsanız kasayı toplam 51-52k olacaktır)
Bu sistem ile oynayamayacğınız bir oyun yok. İleride monitörü 2k yaparsanız çok daha iyi olur, veya direkt şimdi alırken 7.5k ya Lenovo Legion R27QE 2k 0.5ms 180hz monitör de alabilirsiniz
hocam çok saolun ama amd istemiyorum çünkü fazla güçlü hemde yazılım iyi olsun 5060tiı bu yüzden seçtim ama diğer seçeneklerinizi alıcam saolun

Hocam arkadaşın attığı zaten uygun o sistemle monitör klavye dahil 49-50K'ya rahatlıkla alabilirsiniz İyzico ile falan.

40K'ya her şey dahil 5060 Ti 16 GB gelir ama kampanya kovalamanız lazım.
ne tavsiye edersiniz dediğiniz konuyla ilgili olarak

Technopat Haberler

Geri
Yukarı