R5 7500F RX 7700 XT sistem masaüstünde takılıyor

Caligula1

Femtopat
Daha fazla  
İşlemci
AMD Ryzen 5 7500F
Herkese merhaba.

ASUS A620 M-K marka ve modelli anakartlı bir bilgisayarım var. Son 1 haftadır masaüstünde zaman zaman aşırı kasma sorunu oluyordu. Format attım ve temiz kurulum yaptım ancak sorunum halen devam ediyor. Şu an bilgisayarım açık ve performans olarak herhangi bir sorunum yok ancak kasa Power ışığı yanıp yanıp sönüyor. Anakart arızası söz konusu olabilir mi? Yanıp sönerken video çektim yükleyip gerek görmeniz halinde atabilirim.

Bilgisayarım da FSP Hydro k-PRO-GEN5-750W PSU takılı ekran kartı olarak da ASUS TUF RX 7700 XT var. Ekran gidip gelmesi ya da görüntü gelmemesi gibi bir sorun yaşamadım. Ancak son 1 haftadır kilitlenme ve donma sorunları yaşıyorum. Oyun oynarken hiç denk gelmedim ağırlıklı olarak masaüstü kullanımım sırasında oluyor. Sorun olduğu anlarda sistem aşırı yavaşlıyor ve takılıyor.

Alakasız belki ama Armoury Crate üzerinden baktığımda CPU'nun normal zaman da kullanımda 30-35 W çektiğini görmeme rağmen kasma esnasında bu değer genelde 22 - 25 arası oluyor. Anakarta az mı güç gidiyor ya da başka bir sorun mu var anlamıyorum.

Yardımcı olabilen ya da cevap verecek herkese şimdiden teşekkür ederim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ben de benzer problem yaşamıştım. Dediğin gibi genelde masaüstünde ara sıra YouTube da video izlerken donup kalıyordu. 7700x işlemci var. Msi anakart var. Bios güncellemesi yaptım. Bir de Msi sitesinde ve amd sitesinde amd chipset driver, Wi-Fi driver falan ne varsa indirip güncelledim. Şu an olmuyor değil ama çok nadiren oluyor.

Aslında donmuyor bilgisayar aşırı yavaşlıyor. Kendi kendine güç kesme, kapanma ya da görüntü gitmesi gibi sorunlar yok. Ancak sorun şu ki donma başlayınca performans çok düşüyor.

Chipset ve driverlar güncel Bios da yine aynı şekilde kasayı hazır sistem olarak satın almıştım. Firmaya kargoyla yollamaktan çekiniyorum yolda başına bir iş gelirse diye ancak sorunu da bir türlü tespit edemedim.

Benim donduğunda kullanılamayacak duruma geliyor. Aynı sorun değil sanırım.
Sorunu anlamadan yollarsanız test ederler sorun yok deyip geri gönderebilirler.
Biri yardımcı olur umarım.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı