R5 7500F & RX 7700 XT sistem Valorant'ta drop yaratıyor

sefashizo

Zeptopat
Daha fazla  
Merhaba
7500F ve RX7700 XT ekran kartı kullanıyorum ancak Valorant'ta bazen drop yiyorum. Çok fazla oyunda test edemedim, sık olarak Valorant oynadığım için sadece Valorant'da test edebildim. Ne yaptıysam düzeltemedim, saatlerce video izledim, çözüm aradım ancak bulamadım. Son olarak Windows grafik ayarları kısmından Valorant'ı yüksek Performans'a çektim sadece bu şekilde biraz düzeldi ancak yine ara sıra drop yiyorum. Driver olarak son sürümü kullanıyorum. Bu konu ile alakalı bir bilgisi olan, yardımcı olabilecek var mı acaba?

Son düzenleyen: Moderatör:

Ara sıradan kastınız nedir 10 saniyede 2-3 kere falan mı? Isınmadan kaynaklanıyor olabilir işlemci soğutucusu stok mu?

Stok fan kullanıyorsanız eğer işlemci aşırı ısındığından dolayı darboğaz yiyorsunuzdur. MSI Afterburner'la sıcaklıklarınızı kontrol edin.

Ara sıradan kastınız nedir 10 saniyede 2-3 kere falan mı? Isınmadan kaynaklanıyor olabilir işlemci soğutucusu stok mu?

Şöyle söyliyim, ani hareket yapınca, tarayınca vs drop giriyor ekran kitleniyor. Belli bir süre sonra olan bir durum değil yani. O yüzden ısınma ile alakalı bir problem olduğunu düşünmüyorum.

Stok fan kullanıyorsanız eğer işlemci aşırı ısındığından dolayı darboğaz yiyorsunuzdur. MSI Afterburner'la sıcaklıklarınızı kontrol edin.
Evet stok fan kullanıyorum ancak oyuna girdiğim gibi ilk oyundan itibaren yapıyor bunu. Yani henüz işlemci, ekran kartı yorulmadan bu sorunu yaşıyorum. Sıcaklık kontrolü yapmadım bunu deneyebilirim. Ancak Marvel Rivals, Pubg Steam gibi oyunlarda bir kaç saat deneyimim oldu, onlarda böyle bir sorun yaşamadım.

FPS'i 60'a kilitleyip deneme şansınız var mı? RAM kaç GB?

Deneyebilirim. RAM 1x16 GB 5600 MHz.

Görev Yöneticisi'nden RAM kullanımına bakın oyunu açtığınızda %80 üstüyse ondan kaynaklanıyor olabilir MSI Afterburner'dan sıcaklıklara da bakın hocam.

Görev Yöneticisi'nden RAM kullanımına bakın oyunu açtığınızda %80 üstüyse ondan kaynaklanıyor olabilir MSI Afterburner'dan sıcaklıklara da bakın hocam.
Tamamdır teşekkür ederim. Peki sıcaklığın normal olarak ortalama kaç olması gerekiyor? Valorant işlemci yoğunluklu bir oyun.

Tamamdır teşekkür ederim. Peki sıcaklığın normal olarak ortalama kaç olması gerekiyor? Valorant işlemci yoğunluklu bir oyun.

75'i geçmemeli işlemci fazla ısınınca güçten düşürür ani FPS kaybı yaşarsınız işlemciye göre değişir tabii ama 75-80 üstüne çıkmadığı sürece gücünü koruyabilir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…