R5 7500F RX 7700 XT sisteme 3-4 bin TL B550 anakart önerisi

Bütçe
3000 - 4000 ₺
Ben sadece CL ile mi ölçülür demişim de o tarz bir cevap yazıyorsun? Sadece CL değilse de performansa etki eden bir unsur. O kadar fiyat farkına değmez dersin bu bir şeydir. Ayrıca DDR 5'te RAM'lerin çift kanal benzeri çalışıyor olması çift kanal performansında çalıştığı anlamına gelmiyor. 16 GB tek kanal ile başlamak, sonradan bir 16 daha eklenecek ise mantıklı.
 
CL değilse de performansa etki eden bir unsur.

Etmiyor. 3 gündür bunu tartışıyoruz forumda, tartıştığım adamlar bile kabul ediyor CL'nin tek başına etkisiz olduğunu. Git mesaj geçmişimden bak.

DDR 5'te RAM'lerin çift kanal benzeri çalışıyor olması çift kanal performansında çalıştığı anlamına gelmiyor.

2x8 aldın, sonra 16 bir iki yıla yetmemeye başladı, sonra ne yapacaksın, 2x8 daha alıp performansı mı öldüreceksin?
 
Okuduğunu anlamakla alakalı bir sıkıntın var gibi. 2x8 alsın demedim. Senin hesabına göre de ilk 2 sene düşük performans alacak o mantıkla. Ben konu sahibine uyarı olarak yazdım onu. Kısa süre sonra RAM takviyesi yapacak ise 16 mantıklı zaten.

Ayrıca üretici firmalardan birinin RAM makalesi:
 
Son düzenleme:
@midgardian okuduğunu anlama sıkıntın var diyor bir de, bak sen şuna. Çoğu oyunda %2'yi geçmiyor fark, adamı 3-5 FPS fazla alsın diye 2x8 ile tıkayacaksın, 32 yapma isteği olunca elindekileri satmak zorunda kalacak. Videoda 16 GB bellek farkı var onu da unutma. Saçma sapan öneri yapıyorsun.

channel_burstlengthv2.drawio.png



Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
 
Hala 2x8 tıkayacaksın diyor. :) Ben hiçbir sisteme 16 GB RAM önermiyorum. Bugün alacak herhangi biri 32 almalı zaten. 16 alıp 2 sene kullanmamalı diye konu sahibini uyarıyorum. 3 mesaj oldu hala 2x8 muhabbeti yapıyorsun. Paylaştığın videoyu çıktığı dönemde izlemiştim. Yanıldığını göstermek için mi paylaştın?
 
Ben konu sahibine ekle diyorum, uyarıyorum. Zaten halihazırda 16 GB üzeri kullanan oyunlar ortaya çıkmaya başladı. 2x8 alsın dediğim hiçbir nokta yok. Hesabı 32 üzerinden yapması için yazdığım şeyler. 2x8 hiçbir yerde yazmamışken kendince anlam çıkarmaya zorluyorsun. Kafasında yoksa bile olsun diye yazılmış şeye almayacaksa gibi bir anlam katıyorsun. Ezbere konuşuyorsun son mesajlarında.

Farklı konulardaki önerilerim. Hepsinde 32 GB önermişim. Konu DDR5 olmasa bile. 2x8 önermediğim gibi 16 GB gelecekte yeter de demiyorum.
1.png
2.png
3.png
 
Son düzenleme:
@midgardian @General Pong Krell
Arkadaşlar çok teşekkür ederim yardımlarınız için elinize sağlık. Şimdi anakart ve RAM konusunda 2 seçenek var gibi:
1. seçenek: Gigabyte B650M S2H + Patriot Viper Elite 5 16 GB. Tek slotu şimdi alıp diğer slotu bütçeyi dengelemek için 1 ay içerisinde alabiliriz.

2. seçenek: Bütçeyi bir tık daha zorlayarak Gigabyte B650M K veya MSI Pro B650M-P orta şekerli bir anakart + Yine Patriot Viper Elite 16 GB.,

Anakart değişiminde 1400 ₺ civarı bir fark çıkıyor. Bir de forumda S2H ile ilgili böyle bir konu gördüm. Ek olarak sürekli sistem güncelleme olayımız yok hocam. Bütçe dahilinde alabildiğimizin en iyisini alıp uzun müddet kullanmaya çalışıyoruz.

 

Geri
Yukarı