R5 7500F - RX 7700XT sistem toplanır mı?

smt1903

Femtopat
Daha fazla  
Siz tecrübeli ustalardan öneriler bekliyorum, bu sistemde karar kıldım. Parçaları tek tek sipariş geçeceğim. Çünkü bu şekil hazır sistem denk getiremedim. Eksik varsa düzeltmem gereken bir şey varsa şunu yapsan daha iyi olur dediğiniz bir şey varsa söylerseniz sevinirim. Bir de bu sisteme monitör olarak 1080p mi 2K mı almalıyım, uzun soluklu öneriniz ne olur? Teşekkürler şimdiden.

İşlemci: AMD Ryzen 5 7500F.

Anakart: ASUS Prime B650M-R AMD B650 AM5 DDR5.

Ekran kartı: Gigabyte AMD Radeon RX 7700 XT.

Bellek: Patriot 32 GB(2x16) Viper Venom EXPO 6000MHz CL30 DDR5 RAM.

SSD: Kioxia Exceria Plus G3 1 TB PCI-e 4.0

Kasa: Vento VG3400s 650W 80+ FSP marka.

Thermalright Phantom Spirit 120 SE işlemci soğutucu elimde var.

Plus G3'te bildiğim kadarıyla DRAM yok, Exceria Pro öneririm, +800 TL bütçe yetiyorsa çok daha iyi olur. Onun haricinde gayet iyi duruyor, 1080p çok daha iyi performans verir ve uzun süre götürür diye düşünüyorum. Eğer 2K geçilecekse en azından GPU 7800XT olmalı bence.

Plus G3'te bildiğim kadarıyla DRAM yok, Exceria Pro öneririm, +800 TL bütçe yetiyorsa çok daha iyi olur. Onun haricinde gayet iyi duruyor, 1080p çok daha iyi performans verir ve uzun süre götürür diye düşünüyorum. Eğer 2K geçilecekse en azından GPU 7800XT olmalı bence.

Tşk ederim hocam. Ssd konusunda haklısınız. Sepetimde 2tb lik exceria pro var fakat şuan bütce yok. İleride ikinci ssd olarak onu alıcam inş. 1080p almak daha mantıklı zannedersem 7700xt için.

Teşekkür ederim hocam. SSD konusunda haklısınız. Sepetimde 2TB'lik Exceria Pro var fakat şu an bütçe yok. İleride ikinci SSD olarak onu alacağım inşallah. 1080p almak daha mantıklı zannedersem 7700XT için.

Daha yüksek FPS, daha uzun ömür olur hocam, ek olarak ilk SSD'nizi Exceria Pro yani DRAM'lı Model'in 1 TB olarak tercih edip, daha sonra bütçe olunca farklı bir model SSD almanız daha iyi olabilir. Bu şekilde ilerlerseniz daha sonra alacağınız SSD daha iyi olduğundan format atıp Windows'u ona kurmak gerekecek.

Bu arada bende benzer bir sistem topluyorum, anakart olarak Asus Prime B650M-K tercih ettim, arada ne fark bilmiyorum, siz neden onu tercih ettiniz?

Daha yüksek FPS, daha uzun ömür olur hocam, ek olarak ilk SSD'nizi Exceria Pro yani DRAM'lı Model'in 1 TB olarak tercih edip, daha sonra bütçe olunca farklı bir model SSD almanız daha iyi olabilir. Bu şekilde ilerlerseniz daha sonra alacağınız SSD daha iyi olduğundan format atıp Windows'u ona kurmak gerekecek.

Bu arada bende benzer bir sistem topluyorum, anakart olarak Asus Prime B650M-K tercih ettim, arada ne fark bilmiyorum, siz neden onu tercih ettiniz?
350-400 tl fark var hocam. Sizin seçtiğinizde zannedersem ssd soğutucu farkı var. Çokta fark yok gibi. Sizin dediğinizide alabilirim sorun yok 400 tl daha çıkıp. Oyüzden sormuştum bende sistemi aslında burdan. Bu arada ssd konusunda dediğiniz gibi yapabilirim

350-400 TL fark var hocam. Sizin seçtiğinizde zannedersem SSD soğutucu farkı var. Çok da fark yok gibi. Sizin dediğinizide alabilirim sorun yok 400 TL daha çıkıp. O yüzden sormuştum bende sistemi aslında buradan. Bu arada SSD konusunda dediğiniz gibi yapabilirim

SSD Soğutucu olmazsa anakartta ayrı olarak alman gerekecek, Kioxia SSD'ler blok yoksa ısınıyor. Benim anakartı tercih et bence

SSD Soğutucu olmazsa anakartta ayrı olarak alman gerekecek, Kioxia SSD'ler blok yoksa ısınıyor. Benim anakartı tercih et bence
Tamamdır hocam öyle yapıcam saolasın. Bide ssd yi dediğiniz gibi yaparım. Monitör olarak 1080p de bi öneriniz olurmu

@smt1903 Haziran ayında RX 9060 XT çıkış yapacak. Muhtemelen RX 7700 XT'den daha güçlü olacaktır. FSR4 ve güçlendirilmiş ışın izleme performansı sebebiyle RX 9060 XT tercih edilebilir.
Hocam çok bütcem yok. Teknolojiyi yakalama şansımızda yok. Hep iyileri tabiki gelecektir. Bu sistem bile 5 sene götürse beni kafi. En azından toparlar durumuna bakarız. Tşkler öneriniz için yinede

Technopat Haberler

Geri
Yukarı