Hocam eline emeğine sağlık zahmet edip uğraşmışsın çok teşekkür ederim.
7500F parasına 7600X olduğunu bilmiyordum, işlemciyi bununla değiştireceğim sanırım.
Anakart ATX istiyorum hocam Micro istemiyorum, dediğin gibi anakart konusu benim için ciddi bir muamma şu an için ama en düşük ve ucuz sanırım MSI 650 gaming plus. - 7.150 TL
SSD de okuma yazma hızları çok önemli mi? Ben çok anlamıyorum ama anlayan bir arkadaşım 4000 altı almamamı tavsiye etmemişti, o sebeple WD 4150 okuma yazma seçmiştim. Yine de bilemiyorum çok fark yaratmaz derseniz değişebilir.
Ram konusunda malum RAM sorunlarından dolayı anakartın sitesini inceleyip destek verdiği ramleri tercih etmeye çalıştım. yine de 5600-6000 MHZ ve anakartın destek listesinde olan ramlerden alırım sanırım, sonradan uğraşmak istemiyorum, zaten çok anlamıyorum
PSU ve kasa konusunda 750w ilersi içinde (3D işlemciler) yeter dersiniz dediğin mantıklı geldi 2K ya PSU alıp 2-3 K civarına kasa bulursam oradan biraz bütçe ayırabiliyorum. DeepCool CH560 850W 80+ Gold Mesh ayrı ayrı alınca pahalı ama böyle paket halinde alınca daha ucuz diye ilgimi çekmişti ama o tarafa çok eğilmedim şimdilik. Hatta USB 3.0 yazıyormuş 3.2 lere bakmak daha mantıklı olabilir. Hoş sadece oyun için kullanıcam ne kadar önemli benim için bilemedim.
Tekrar teşekkür ederim