R5 7500F sıcaklığı AMD Radeon yazılımında 114 derece gösteriyor

579182

Decapat
Merhaba. Bugün Rust ve başka oyunlar oynarken hatta Alt Tab'da bile işlemci 114 derece diyor. Yanlışlık olabilir mi? Sıvı soğutma var.

Bildiğim işlemcilerin maksimum sıcaklık değerleri 95-105 arası izin veriyor. Daha üstüne izin veren işlemci görmedim ya ısı sensöründe hata var, ya da bunu BIOS'ta değiştiren bir ayar var ama ben yok diye biliyorum.

Yanlışlık vardır, fansız çalıştırsan bile maksimum 95 derece gösteriyor, denemiştim bunu. Belki 114 Fahrenhayt yani 46 derecedir.

MSI afterburner ile oyun içinde iken bakın.
O MSI afterburner ayarlarını yapamıyorum başka bir program kullanmıştım oda 90 felan diyodu sistemi yeni aldım 3 ay felan oldu belkide olmadı önceden yoktu AMD programında mi sorun var acaba az önce PC kapandı yüksek derecede 114 de iken sonra kasayı açtım kırmızı ışık yanıyordu anakartta ama şuan yeniden başlattım şuan sıkıntı yok

Yanlışlık vardır, fansız çalıştırsan bile maksimum 95 derece gösteriyor, denemiştim bunu. Belki 114 Fahrenhayt yani 46 derecedir.
Nerde yanlışlık var acaba ya donanımda sorun yoktur demi daha yeni aldım AMD de gösterge mi yanlış acaba

O MSI Afterburner ayarlarını yapamıyorum başka bir program kullanmıştım oda 90 falan diyordu sistemi yeni aldım 3 ay falan oldu belki de olmadı önceden yoktu AMD programında mi sorun var acaba az önce PC kapandı yüksek derecede 144 de iken sonra kasayı açtım kırmızı ışık yanıyordu anakartta ama şu an yeniden başlattım şu an sıkıntı yok.

Nerede yanlışlık var acaba ya donanımda sorun yoktur değil mi daha yeni aldım AMD de gösterge mi yanlış acaba.

İşlemci arızalı da olabilir. Garantisi devam ediyorsa garantiye de gönderebilirsiniz. Ama okuduğunuz değerler normal değil.

İşlemci arızalı da olabilir. Garantisi devam ediyorsa garantiye de gönderebilirsiniz. Ama okuduğunuz değerler normal değil.

Daha yeni aldım ama yeni topladım PC'yi sıvı sogutma var kasanın ıcı okadrda sıcak olmuyor az once 114 de PC kapandı sonra anakarta kırmızı ışık yandı sonra yenıden baslattım duzeldı şu an.

Sıvı soğutmada genelde kasanızın içi ısınmaz zaten. Sıvı soğutmanızın doğru çalıştığından emin misiniz?
Thermal shutdown yaşıyorsunuz.

Thermal shutdawn nedir? İlk defa kapandı sonra actıgımda sıkınbtı olmadı. Vatandan aldım kurulumu yaptılar aldım sonra.
İşlemci aşırı ısındığı zaman, eğer soğumuyorsa, kendini korumak için bilgisayar kapanır. Sıvı soğutmada yük altında bile 70 dereceleri geçmemeniz lazım. Bir stres testi yapın. Eğer tekrar aynı şey olursa kurulumu yaptırdığınız şubeye götürün.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı