Çözüldü R5 7500F sistem açılmıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Hantu

Femtopat
Daha fazla  
Merhaba, ben Gaming Gen TR'den hazır sistem almıştım dün kargo geldi ekran kartı ve soğutucu montajını yaptıktan sonra gayet normal bir şekilde kasayı çalıştırıp sürücüleri yükledim, oyun oynadım falan. Daha sonra işe gideceğim için bilgisayarı kapayıp yattım ertesi gün işten gelip güç tuşuna bastığımda kasa çalışmadı. Hala da çalışmıyor. Sizden ricam yardımcı olun.

Sistem:

AMD Ryzen 5 7500F MPK 5.0GHz 32MB 6 çekirdek AM5 işlemci.

Thermalright Assassin King 120 SE TL-C12C 120mm 5 X 6mm ısı borulu Intel-AMD uyumlu hava soğutucu.

ASUS Prime B650M-R 7200MHz (OC) DDR5 soket AM5 M.2 HDMI mATX anakart.

ASUS Dual GeForce RTX 4070 EVO OC 12 GB GDDR6X 192 bit DLSS 3 ekran kartı.

Corsair Vengeance 32 GB (2x16 GB) 6000MHz CL36 AMD EXPO DDR5 RAM.

Kingston NV3 1TB NVMe PCI-e 4.0 okuma 6000 MB – yazma 4000 MB M.2 SSD.

Enermax starryfort SF70h ARGB temperli cam USB 3.0 mid Tower mATX + maxpro III 700W Gaming kasa.

Merhaba, ben Gaming Gen TR'den hazır sistem almıştım dün kargo geldi ekran kartı ve soğutucu montajını yaptıktan sonra gayet normal bir şekilde kasayı çalıştırıp sürücüleri yükledim, oyun oynadım falan. Daha sonra işe gideceğim için bilgisayarı kapayıp yattım ertesi gün işten gelip güç tuşuna bastığımda kasa çalışmadı. Hala da çalışmıyor. Sizden ricam yardımcı olun.

Sistem:

AMD Ryzen 5 7500F MPK 5.0GHz 32MB 6 çekirdek AM5 işlemci.

Thermalright Assassin King 120 SE TL-C12C 120mm 5 X 6mm ısı borulu Intel-AMD uyumlu hava soğutucu.

ASUS Prime B650M-R 7200MHz (OC) DDR5 soket AM5 M.2 HDMI mATX anakart.

ASUS Dual GeForce RTX 4070 EVO OC 12 GB GDDR6X 192 bit DLSS 3 ekran kartı.

Corsair Vengeance 32 GB (2x16 GB) 6000MHz CL36 AMD EXPO DDR5 RAM.

Kingston NV3 1TB NVMe PCI-e 4.0 okuma 6000 MB – yazma 4000 MB M.2 SSD.

Enermax starryfort SF70h ARGB temperli cam USB 3.0 mid Tower mATX + maxpro III 700W Gaming kasa.

Hocam oncelikle gecmis olsun, bende birkaç ay once ayni site uzerinden hazir sistem aldim. Ilk gun cok iyiydi 2 gun sonra cok sorun cikarmaya basladi, mail attim, aradim, ariza tespite gonderdim, gram ilgilenilmedi. THH'ye basvurun bence. Igrenc bir firma, alisveris yapilmamasi gerekiyor.

Güç kablolarını kontrol edin. Başka prizde deneyin. PSU anahtarı kapalı olabilir.
Evde denemediğim priz kalmadı psu anahtarı da açık hocam dediğim gibi 1 gün önce açılıyordu noldu anlamadım bugün açılmıyor.

Anakart üzerindeki herhangi bir led ışığının yanıp yanmadığını da kontrol edebilirseniz eğer iyi olur.
Led yok anladığım kadarıyla ışık felan yanmıyo.

Hocam oncelikle gecmis olsun, bende birkaç ay once ayni site uzerinden hazir sistem aldim. Ilk gun cok iyiydi 2 gun sonra cok sorun cikarmaya basladi, mail attim, aradim, ariza tespite gonderdim, gram ilgilenilmedi. THH'ye basvurun bence. Igrenc bir firma, alisveris yapilmamasi gerekiyor.
Saol hocam sanada geçmiş olsun.

Anakart üzerindeki herhangi bir LED ışığının yanıp yanmadığını da kontrol edebilirseniz eğer iyi olur.

LED yok anladığım kadarıyla ışık falan yanmıyor.

Güç kablolarını kontrol edin. Başka prizde deneyin. PSU anahtarı kapalı olabilir.

Söküp takmadığım kablo kalmadı hocam.

PSU'nun çalışabilir durumda olup olmadığını gösteren bir klasik metod daha var ancak hem cihaz yeni olduğu için hem de malum elektrik işleri olduğu için uygulanmasını tavsiye etmiyorum. O sebeple ben satıcıyla iletişime geçilmesi taraftarıyım.

Son düzenleme:
PSU'nun çalışabilir durumda olup olmadığını gösteren bir klasik metot daha var ancak hem cihaz yeni olduğu için hem de malum elektrik işleri olduğu için uygulanmasını tavsiye etmiyorum. O sebeple ben satıcıyla iletişime geçilmesi taraftarıyım.

Haklisinizda muhtemelen ilgilenmeyecekler, bende de aynisi oldu cunku.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı