R5 7500F sistem durup dururken takılmalar yapıyor

maksi123

Kilopat
Katılım
5 Şubat 2017
Mesajlar
43
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
RAM
32 GB
SSD veya HDD modeli
KC3000 1 TB
Ekran kartı
Asus XT 7700
Anakart
A620M-K
İşlemci
Ryzen 5 7500F
Merhaba arkadaşlar, Ryzen 5 7500F, XT 7700 ve 32 GB RAM’e sahip bir sistemim var. Sürekli olarak mouse yavaşlıyor ve takılıyor. Özellikle 2 video izlerken videolar donup bir daha başlamıyor. Format atmayı denedim ancak sorun çözülmedi.

Kısacası, aynı anda 2 video izleyemiyorum; tarayıcı ve videolar donuyor ve tekrar başlamıyor. Ayrıca masaüstünde hiçbir işlem yapmasam bile mouse takılıyor ve donuyor. Günde 10 saat oynuyorsam, garanti 2-3 saat boyunca bu sorunlarla karşılaşıyorum (sistemi ara ara dinlendiriyorum).

Isılarda bir problem yok çoğunlukla 60 derece.
 
Benim 15 senelik parçaları 1 gün dinlendirmeden 30 gün kapatmadan çalıştırıyorum sen dinlendirip çalıştırıyorsun komedi. İnsan değil bu reis merak etme. Anakart güncellemelerini markanın kendi sitesinden indirip en güncelini kurar mısın? veri yolu güncellemeleri donanımların daha uyumlu çalışmasını sağlar. Olmadı virus taraması için malwarebytes ücretsiz sürümünü indirip 5-10 dk taratma yaparak malware var mı yok mu test edebilirsin. Varsa bir nebze sorunu çözebilir yoksa başka bir çözüm aklıma gelmiyor ekran kartı ile ilgili donanımsal bir problem de olabilir detaylı bilgi vermeden öğrenmem zor.
 
Her şeyim güncel. Isıları sürekli kontrol ediyorum ve bir problem yok gibi görünüyor. Ancak her AMD sisteme geçtiğimde aynı sorunla karşılaşıyorum. Kartı satıp NVIDIA kart almak yerine bu sefer sorunu çözmek istedim. Kaç gündür uğraşıyorum ama bir çözüm bulamadım.

Benim 15 senelik parçaları 1 gün dinlendirmeden 30 gün kapatmadan çalıştırıyorum sen dinlendirip çalıştırıyorsun komedi. İnsan değil bu reis merak etme. Anakart güncellemelerini markanın kendi sitesinden indirip en güncelini kurar mısın? Veri yolu güncellemeleri donanımların daha uyumlu çalışmasını sağlar. Olmadı virus taraması için Malwarebytes ücretsiz sürümünü indirip 5-10 dk taratma yaparak malware var mı yok mu test edebilirsin. Varsa bir nebze sorunu çözebilir yoksa başka bir çözüm aklıma gelmiyor ekran kartı ile ilgili donanımsal bir problem de olabilir detaylı bilgi vermeden öğrenmem zor.

Reis, normalde ben de resetlemiyorum. Fakat AMD sistemde bu boyun borcu gibi, NVIDIA sistemi 1 hafta kapatmadan kullandığım da oldu. Hiç böyle problemler yaşamamıştım.

Edit: Güncellemeleri hep sitelerinden harici bir program kullanmıyorum virüs taraması yaptım dün gece herhangi bir şey çıkmadı.
 
Son düzenleme:

Geri
Yukarı