R5 7500F sistem için toplama önerileri

Archefen

Kilopat
Herkese iyi akşamlar.
2 senedir RTX 3060 ve R5 5600 ikilisini kullanıyorum. Yeni bir sistemle birlikte AM5 ve 2K'ye geçmek istiyorum. Geçtiğimiz hafta Dark Maxima V30 kasa ile birlikte MSI G274qpf E2 27" monitörü satın aldım. Anakart tarafında ise MSI B650M GAMING PLUS WIFI tercih ettim. Ekran kartı olarak RTX 4070S, yanına da R5 7500F düşünüyorum. Güç kaynağı olarak ise yine MSI tarafından A750GL düşünüyordum ancak çok sesli çalıştığına dair çok denebilecek sayıda değerlendirme görünce vazgeçtim. PCle 5.0, tam modüler ve en azından şikayet edilecek kadar sesli çalışmayan güç kaynağı önerisi bekliyorum. Ayrıca anakartımla beraber uyumlu çalışacak 2x16 RAM tavsiyesi, M2 SSD, son olarak da işlemci için hava soğutucu tavsiyesi bekliyorum. Şimdiden herkese teşekkürler. (PSU konusunda özellikle ürünü kullanmış olanlar tavsiye verirse çok iyi olur.)
Bütçe:
PSU: ₺6.000.
RAM: ₺4.000-5.000.
SSD: ₺1.500-2.000.
Hava Soğutma: ₺1200.
Son olarak RTX 5000 serisini beklememeye karar verdiğimi de belirtmek istiyorum. Bekle diyecek olanlar için mesaj fazlalığı olmaması açısından, kalan parça siparişlerini bu gece vermek istiyorum. RTX 5070'in R5 7500F ile darboğaz yaşayacağını tahmin ediyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
2K'da darboğaz yaşayacağını zannetmiyorum. Şurada 10-15 gün sonra 5070'in satışları başlar, bence sunduğu teknolojiler için beklemeye değer.
Thermalright Phantom Spirit 120 SE TL-C12B V2 120mm 7 x 6mm Isı Borulu Intel-AMD Uyumlu Hava Soğutucu – 2 Yıl Birebir Değişim Garantili bütçenin üstü ama hava soğutmanın babası olarak geçiyor bu ara.
Bu bütçede de bu SSD başı çekiyor. Fakat sana tavsiyem PSU'ya ayırdığın bütçeyi kısıp SSD ile orantılaman. Bu anakarta bu işlemciye PCI 4.0 veya 5.0 SSD alınmalı.

2K'da darboğaz yaşayacağını zannetmiyorum. Şurada 10-15 gün sonra 5070'in satışları başlar, bence sunduğu teknolojiler için beklemeye değer.
Thermalright Phantom Spirit 120 SE TL-C12B V2 120mm 7 x 6mm Isı Borulu Intel-AMD Uyumlu Hava Soğutucu – 2 Yıl Birebir Değişim Garantili bütçenin üstü ama hava soğutmanın babası olarak geçiyor bu ara.
Bu bütçede de bu SSD başı çekiyor. Fakat sana tavsiyem PSU'ya ayırdığın bütçeyi kısıp SSD ile orantılaman. Bu anakarta bu işlemciye PCI 4.0 veya 5.0 SSD alınmalı.
Darboğaz yaşamayacağını bilsem diğer parçaları satın alıp 5000 serisini bekleyebilirim ancak dediğim gibi 4070S ile 7500F de bile az da olsa oluyor sanırım. PSU konusunda bütçeyi yüksek tutmak istememin sebebi de 5 yıl yerinden oynatmak istemiyorum. SSD olarak bütçenin 1000 TL daha yükseldiğini düşünürsek ne önerirsin ?

Herkese iyi akşamlar.
2 senedir RTX 3060 ve R5 5600 ikilisini kullanıyorum. Yeni bir sistemle birlikte AM5 ve 2K'ye geçmek istiyorum. Geçtiğimiz hafta Dark maxima V30 kasa ile birlikte MSI G274QPF E2 27" monitörü satın aldım. Anakart tarafında ise MSI B650M Gaming Plus Wi-Fi tercih ettim. Ekran kartı olarak RTX 4070s, yanına da R5 7500F düşünüyorum. Güç kaynağı olarak ise yine MSI tarafından A750GL düşünüyordum ancak çok sesli çalıştığına dair çok denebilecek sayıda değerlendirme görünce vazgeçtim. PCI-e 5.0, tam modüler ve en azından şikayet edilecek kadar sesli çalışmayan güç kaynağı önerisi bekliyorum. Ayrıca anakartımla beraber uyumlu çalışacak 2x16 RAM tavsiyesi, M.2 SSD, son olarak da işlemci için hava soğutucu tavsiyesi bekliyorum. Şimdiden herkese teşekkürler. (PSU konusunda özellikle ürünü kullanmış olanlar tavsiye verirse çok iyi olur.)
Bütçe:
PSU: ₺6.000.
RAM: ₺4.000-5.000.
SSD: ₺1.500-2.000.
Hava soğutma: ₺1200.
Son olarak RTX 5000 serisini beklememeye karar verdiğimi de belirtmek istiyorum. Bekle diyecek olanlar için mesaj fazlalığı olmaması açısından, kalan parça siparişlerini bu gece vermek istiyorum. RTX 5070'in R5 7500F ile darboğaz yaşayacağını tahmin ediyorum.

5000 konusunu uzatmak istemiyorum ancak 4070 Super bütçelerine kadar çıktığınız için 5000 serisini neden beklemek istemediğinizi merak ediyorum çünkü en geç şubat sonunda çıkacak. Ayrıca 6.000 TL fazla yüksek PSU için.

2K da oynayacaksanız darboğaz olamaz normaldede zaten olmuyor diye biliyorum.

5000 konusunu uzatmak istemiyorum ancak 4070 Super bütçelerine kadar çıktığınız için 5000 serisini neden beklemek istemediğinizi merak ediyorum çünkü en geç şubat sonunda çıkacak. Ayrıca 6.000 TL fazla yüksek PSU için.

2K da oynayacaksanız darboğaz olamaz normaldede zaten olmuyor diye biliyorum.
Açıkçası ben 4070S en ucuz 26 27'lere satılırken 5070'in 32 33'den aşağı satılacağını düşünmüyorum. Bir de dediğim darboğaz konusu var. İşlemci seviyesiyle GPU arasındaki makas çok açılacakmış gibi geliyor. Ancak yine de GPU hariç diğer parçaları toplayıp 5000 serisini de bekleyebilirim en azından performansları gördükten sonra karar verilebilir. PSU için ise 6.000 TL'ye kadar çıkabilirim anlamında yazdım daha çok. Raijintek Cratos ATX 3.0 850W 4.800 civarlarında almayı düşündüklerimden birisi. Onu alırsam mesela oraya ayırdığım bütçeden kalan 1200'ü başka parça için kullanabilirim. O yüzden bütçeleri belirtip tavsiye ve öneri bekliyorum zaten.

Sistemin biraz garip olmuş yalnız söylemeden edemeyeceğim. Kasa gözüne Mecnun'un Leylayı gördüğü gibi gelmediyse garip bir tercih olmuş, çok donanımsız geldi bana. Onun yerine dengeli şekilde NZXT H7 750W gibi bir tercih yapılabilir.
Valla kasayı çok içime sinerek aldım. Cafcaflı kasalardan hoşlanmıyorum. Siyah, 4 fanlı, cam panel, ön taraf mesh ve sade. Boyutu da görmek istediğim şekilde tam olarak.

Açıkçası ben 4070s en ucuz 26 27'lere satılırken 5070'in 32 33'ten aşağı satılacağını düşünmüyorum. Bir de dediğim darboğaz konusu var. İşlemci seviyesiyle GPU arasındaki makas çok açılacakmış gibi geliyor. Ancak yine de GPU hariç diğer parçaları toplayıp 5000 serisini de bekleyebilirim en azından performansları gördükten sonra karar verilebilir. PSU için ise 6.000 TL'ye kadar çıkabilirim anlamında yazdım daha çok. Raijintek cratos ATX 3.0 850W 4.800 civarlarında almayı düşündüklerimden birisi. Onu alırsam mesela oraya ayırdığım bütçeden kalan 1200'ü başka parça için kullanabilirim. O yüzden bütçeleri belirtip tavsiye ve öneri bekliyorum zaten.

Vallahi kasayı çok içime sinerek aldım. Cafcaflı kasalardan hoşlanmıyorum. Siyah, 4 fanlı, cam panel, ön taraf mesh ve sade. Boyutu da görmek istediğim şekilde tam olarak.

Eğer kaliteli markalardan bahsetmiyorsanız RTX 5070 ortalama olarak %10 zam ile Türkiye'ye gelecek bu da 28 bin TL eğer %15 olursa 30 bin TL demek. Bu yüzdeler 4000 ve 3000 serisinde benzerdi. Eğer aksilik olmazsa yine %10-15 olur.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı