Çözüldü R5 7500F ve GTX 1660S sistem açılmıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

furkannar0

Hectopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Ryzen 5 5600 asus b350mk Rx570 Dark GT Pro dark x123 Asus tuf vg258qm / Gigabyte g5 mf
Meslek
Makine mühendisliği öğrencisi
A620MK.
32 GB RAM.
R5 7500F.
GTX 1660S.
Xigmatek X-Calibre 600W PSU( birkaç ay önce 2.el aldım)
Bu bilgisayarla Valorant LoL CS2 Rocket League tarzı oyunları aylardır sorunsuz oynuyordum. Bu sabah FIFA 23 indirdim. Oyuna girdim 15 20 dk oynadıktan sonra fan sesi aşırı artı(Büyük ihtimal PSU veya kule fan sesi). Sonrasında bilgisayar kapandı. Kapanmadan hemen önce işlemci 55 60 derecelerde ekran kartı ise 70 75 arasıydı (hotspot 82 87 arası). Ardından bilgisayarı yeniden başlatmak isteyince yarım saniye fanlar çalıştı ve durdu. Sonra bilgisayar hiç tetik almadı. Sonrasında PSU'yu kapatıp fişini çektim. Bir saat sonra tekrar deneyeyim dedim. Açıldı bu sefer ve yine 10 15 dk FIFA 23 oynadım fan sesi artınca ben de kasanın camını açayım dedim kasaya dokunduğum gibi PC yine kapandı. Bu sefer bekleyip açmayı denediğimde fanlar yarım saniye çalıştı ve durdu. Tekrar denediğimde PC hiç tepki vermiyordu. Yardımcı olur musunuz? Anakart veya PSU kısa devre yapmış olabilir mi?

Çözüm

Hocam yeni PSU sipariş ettim gelince deneyeceğim. Düşük bir model ekran kartım da var. Onu da test edebilirim. Ama sorun devam ederse mecbur anakartı servise göndereceğim.

FSP Aurum 550 watt PSU taktım sisteme. Sorun çözüldü.
Geçmiş olsun hocam, sorun büyük olasılıkla PSU kaynaklı görünüyor. Farklı bir PSU ile test edin. Eğer farklı PSU ile de sorun devam ederse, anakartta kısa devre veya başka bir elektronik arıza olabilir. Yetkili bir teknik serviste detaylı analiz yapılması gerekebilir.

Hocam yeni PSU sipariş ettim gelince deneyeceğim. Düşük bir model ekran kartım da var. Onu da test edebilirim. Ama sorun devam ederse mecbur anakartı servise göndereceğim.

FSP Aurum 550 watt PSU taktım sisteme. Sorun çözüldü.

Son düzenleme:
Çözüm

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…