R5 7500F ve RX 9070 XT için 750W PSU yeterli mi?

Alperen S

Kilopat
Yer
Aydın
Daha fazla  
Meslek
İnsan Kaynakları Uzmanı
RAM
Corsair Vengeance CL30 6000MHz
İşlemci
AMD Ryzen 5 7500F
Merhaba,

Sistem Özellikleri;

R5 7500F.
XFX Swift 9070XT 16 GB.
ASUS B650M-R
Corssair Vengeance 2x16 GB CL30 6000MHz.
120mm kule tipi soğutucu.
1TB SSD / 1TB SATA SSD.
KASA: Fazeon F17 750W 80+ Bronze.

Kasanın içinde gelen PSU ile birlikte kullanmaktayım, sistemi alalı 1 hafta oldu, fakat 2 kere başıma sistemin kendi kendine yeniden başlaması gibi bir problem geldi. Ekrana kapatılıyor yazısı gelmeden direkt siyah ekranla beraber tüm güç kesiliyor kasanın ışıkları sönmüyor daha sonra PC yeniden başlıyordu. Bu genelde bilgisayarın çok uzun bir süre çalışması ve yük altında kalması sonrası yaşanıyordu. Atıyorum sabah saat 13:00 sularında AC Valhalla oynadım bu saat 17:00'a kadar sürdü sonrasında Age of Empires 3 girdim ondan çıkıp Warhammer: Vermintide a girdim orada da 4 saat harcadıktan sonra CS2 girdim. CS2 oynarken her şey yolundaydı fakat tam bilgisayar kendini yeniden başlatmadan önceki yaklaşık 5dk önce neredeyse gözle görülmeyecek takılmalar gerçekleşmeye başladı ardından da yeniden başladı.

Bilgisayarın FPS değerlerinde ya da başka hiçbir değerinde sıkıntı görmedim. Sadece BIOS içinden EXPO'yu açtım ardından da R5 7500F işlemciye 30 değerinde bir undervolt uyguladım fakat üstüne 100 ya da 200 frekans hız aşırtması eklemedim sadece 30 birim undervolt uyguladım.

Undervolt daha önceki sistemimde de uygulamıştım fakat bu tarz problemler yaşamamıştım.

Sistemde hiç stres testi yapmadım.
PSU yetersiz mi kalıyor yoksa PSU da bir arza mı var?

Yardımlarınız için teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
PSU'da tek PCI-e kablosu 2 soket varsa o şekilde kullanılmamalı, 9070XT için 2 ayrı PCI-e kablosundan 1 soket takılarak kullanılmalı, aksi halde sorun yaşanabilir.

Toplam güç ile alakalı değil, o yeterli.
Tam olarak bakmadım ama bildiklerimi aktarayım size, psu içinden bütün kablolar bir bütün olarak çıkıyor fakat ekran kartına giden gücü sağlayan kabloların nereden geldiğine dikkat etmedim. Yarın tekrardan kasayı açıp bakacağım ve fotoğraflarını size ileteceğim teşekkür ederim.

1 kablo gelir 2 sokete ayrılır, bağlantı bu şekildeyse yanlış, riskli.
Bahsetmek istediğinizi sanırım anlamadım ama ekran kartına gelen kabloların durumunu şu şekilde gösterebilirim;

Dosya Ekleri

• IMG_1742.jpeg
    IMG_1742.jpeg
    186,5 KB · Görüntüleme: 32
Bahsetmek istediğinizi sanırım anlamadım ama ekran kartına gelen kabloların durumunu şu şekilde gösterebilirim;
OCCT power testi yapar mısınız? Kablolar doğru bağlantılı.
Yükte buraları birlikte fotoğraf atabilirseniz çok iyi olur.
1763937209546.png

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı