R5 7500F vs R5 7600

Makaleler
26
Selam arkadaşlar, şubat ayında sistemi şöyle AM5-DDR5 platformuna güncellemeyi düşünüyorum. R5 7600 aklıma yatmıştı ancak 7500F ile hemen hemen 1K fiyat farkı olduğunu gördüm, değip değmeyeceğini bilmediğim için sorayım dedim.

7600'de iGPU var sanırım, ancak 7500F GPU olmadan geliyor. İnternette birkaç teste baktım, 7600 bazı oyunlarda 20-30 FPS fark atıyor. Aralarındaki fiyat farkı göz ardı edilip 7600 alınmalı mı sizce? Belki ileride GPU'yu da satarsam 7600'ün içindeki GPU'yu da yeni bir kart alana kadar kullanırım.

7500F, 7600 ve 7600X arasında kayda değer bir fark yok. 7500F alın geçin. Özellikle 7500F ve 7600 arasında kayda değer tek fark; iGPU.

7600'ün iGPU'su hangi karta eş değer tam olarak? Ekran kartını da satma düşüncem var, bu nedenle idarelik de olsa kullanırım diye düşünüyorum.

7600'ün IGPU'su hangi karta eş değer tam olarak? Ekran kartını da satma düşüncem var, bu nedenle idarelik de olsa kullanırım diye düşünüyorum.
Hiçbir karta eş değer değil. 2CU'lu bir iGPU sadece medya oynatımı için yeterli.

Hiçbir karta eş değer değil. 2CU'lu bir iGPU sadece medya oynatımı için yeterli.

O kadar kötü mü diyorsun hocam yani? İnternette de doğru düzgün test edeni görmedim. Oyun oynatmasa bile en azından görüntü versin, sistemi kullanmam bile yeterli, en kötü senaryoda bile.

O kadar kötü mü diyorsun hocam yani? İnternette de doğru düzgün test edeni görmedim. Oyun oynatmasa bile en azından görüntü versin, sistemi kullanmam bile yeterli, en kötü senaryoda bile.
Zaten o amaç için iGPU'yu dahil ettiler. Sadece Debug ve medya oynatımı için yeterli. Yani aham şaham bir şey değil.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı