R5 7500F yük altında 85 derece normal mi?

AdoQeT

Hectopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Ryzen 5 7500F // Inno3D Twin X2 RTX 4060 // MSI Pro A620M-E DDR5 // Crucial Pro 1x16 GB 6000MHz // AOC 24G4X 23.8" 0.5ms 180Hz
GameGaraj üzerinden hazır sistem aldım ve bugün geldi. İlk oyunumu indirip girdiğimde Afterburner ile gözlemledim. PUBG'de yüksek ayarlarda işlemci 85, ekran kartı 70-75 derece, Forza Horizon 4'te işlemci 95 dereceyi gördü. İşlemcide stok fan takılı. Bu sıcaklıklar normal mi acaba?

Ryzen 5 7500F.
MSI Pro A620M-E DDR5.
INNO3D RTX4060 Twin X2.
Crucial Pro 16 GB 6000MHz DDR5.
Netac 1 TB M.2 SSD.
Aigo DK353 kasa.

BIOS'tan CPB özelliğini kapatabilirsiniz, işlemci Turbo frekanslara çıkmaz böylece serin çalışır. Bir miktar performans kaybı olur ancak ciddi bir sorun yaratmaz.
Hocam peki kule tipi soğutucu alana kadar bu dediğiniz gibi mi yapıp yoksa bu hali ile mi kullanmalıyım ? Yani kafadan 1-2 ay idare etmesi lazım

Hocam peki kule tipi soğutucu alana kadar bu dediğiniz gibi mi yapıp yoksa bu hali ile mi kullanmalıyım ? Yani kafadan 1-2 ay idare etmesi lazım
Alana kadar CPB kapalı kullan, soğutucu aldığında geri açarsın. Bildiğim kadarıyla o ayarı açınca 80 derecelerde geziniyordu, bu da sıkıntı çıkartmaz.

Hocam peki kule tipi soğutucu alana kadar bu dediğiniz gibi mi yapıp yoksa bu hali ile mi kullanmalıyım? Yani kafadan 1-2 ay idare etmesi lazım

Siz bilirsiniz deneyin bakın performans kaybı çok olmuyorsa soğutucu alana kadar devam edersiniz bu şekilde, ben Ryzen 5 3600 kullanırken kule soğutucu ile bile CPB kapalı kullanıyordum ciddi oranda ısı farkı oluyordu.

Siz bilirsiniz deneyin bakın performans kaybı çok olmuyorsa soğutucu alana kadar devam edersiniz bu şekilde, ben Ryzen 5 3600 kullanırken kule soğutucu ile bile CPB kapalı kullanıyordum ciddi oranda ısı farkı oluyordu.
Alana kadar CPB kapalı kullan, soğutucu aldığında geri açarsın. Bildiğim kadarıyla o ayarı açınca 80 derecelerde geziniyordu, bu da sıkıntı çıkartmaz.
Cevaplar için teşekkürler hocalarım

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı