R5 7500F'li sistem için ekran kartı önerisi

Bütçe
Belli değil

MarescaGG

Kilopat
Herkese merhaba,

RTX 2070 ROG STRIX ekran kartı kullanıyorum. Artık güncelleme zamanı geldi, yetmemeye başladı.

FSP Hydro K Pro 750W
G.SKILL 32 GB (2x16GB) Ripjaws M5 RGB DDR5 6400MHz CL36 1.35V Dual Kit RAM
ASUS Prime B650M-R anakart
Ryzen 5 7500F işlemci

Sistem özelliklerimi yakın bir zamanda yükseltmiştim. Ekran kartına dokunmamıştım. Fiyat limitim yok ancak çok da aşırıya kaçmak istemiyorum. Darboğaz yapmayacak ve diğer sistem parçalarıyla uyumlu çalışacak ekran kartı tavsiyelerinizi mümkünse modelleriyle birlikte bekliyorum. Aklımda 9070 XT var ancak güç kaynağı yeterli mi emin değilim. Yardımcı olursanız çok sevinirim. Teşekkürler...

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam en mantıklı seçim 9070XT. PSU yeter mi derseniz de alacağınız modele göre değişebilir. Alacağınız modelin tüketimine göre bakabilirsiniz.

9070XT'ye güç kaynağı yeter ama darboğaz yapar 1080p de. Eger 2K'da oynayacaksaniz rekabetçi oyunlarda kısmı bir darboğaz yine olur ama hissettirmes. Ama genel olarak yapmaz.

Herkese merhaba,

RTX 2070 ROG STRIX ekran kartı kullanıyorum. Artık güncelleme zamanı geldi, yetmemeye başladı.

FSP Hydro K Pro 750W
G.SKILL 32 GB (2x16GB) Ripjaws M5 RGB DDR5 6400MHz CL36 1.35V Dual Kit RAM
ASUS Prime B650M-R anakart
Ryzen 5 7500F işlemci

Sistem özelliklerimi yakın bir zamanda yükseltmiştim. Ekran kartına dokunmamıştım. Fiyat limitim yok ancak çok da aşırıya kaçmak istemiyorum. Darboğaz yapmayacak ve diğer sistem parçalarıyla uyumlu çalışacak ekran kartı tavsiyelerinizi mümkünse modelleriyle birlikte bekliyorum. Aklımda 9070 XT var ancak güç kaynağı yeterli mi emin değilim. Yardımcı olursanız çok sevinirim. Teşekkürler...
9070XT'ye yeter o PSU. 4 adet PCI-E kablosu var.

9070XT çok iyi bir tercih olacaktır. 750 Watt yeterli olur. Fakat şöyle bir durum var, PSU'nuz gen5 ise bir problem yok fakat gen5 değil ise ekran kartı seçerken PSU girişinize uygun bir model seçmeniz gerek.

Gen5 PSU'ya sahip değilseniz 12VHPWR desteği olmayan modellere bakmanız gerekiyor.

Anladığım kadarı ile PSU yeterli olacak. Ekran kartı olarak da aşağı yukarı 9070XT de hem fikiriz. Model veya marka öneriniz varsa onları da dinlemek isterim

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı