R5 7500X3D için B850M ASUS Prime vs Gigabyte B840M D2H

Dediğimi yanlış anlamayın ama ben açıkçası belli başlı markalar haricinde herhangi bir ürün tercih etmeyi düşünmüyorum çünkü öncesinde çok sorun yaşadım destek ve muhatap bulma konusunda.

Yok yanlış anlaşılacak bir durum değil. AMD'nin 5xx ve 5xxx serisinden beri imajı böyleydi. Lakin takip ettiyseniz, burada yazı yazan arkadaşlar da bilgilendirecektir. Artık böyle sorunlar mevcut değil. Muhatap satıcıdır ürün üreticisi değildir ayrıca. Ben anlık RX9070+9060XT ve 6650XT kullanıyorum. Bu kartların herhangi birinde problem yok. Bu sene driver sorunu yaşayan NVIDIA kullanıcısı, AMD kullanıcısından fazladır. Ayrıca 12 GB VRAM zaten bir eksi. 2K Ultra performansta çoğu oyunda native olarak 100FPS altı kalıyor. MFG açıp +45ms ile FPS toparlayayım derken oyun keyfiniz ziyan olur. Bu bütçeye 5070 gerçekten yazık olur. Attığım sistemin kasa+Power gibi bileşenlerini hiçbir sistemde göremezsiniz. Attığınız sistemin soğutucusu 120mm sıvı soğutucu ve kesinlikle değiştirmelisiniz. James Donkey kasa+Power kesinlikle tercih edilmemeli, onları da değiştirmek zorundasınız. Attığınız sistemin bileşenleri çok daha sorunlu. SSD ve RAM aynı. Ekstra olarak bu sistemde bileşen değiştirmek zorunda değilsiniz. Tamamı kaliteli ve F/P bileşenlerden oluşuyor. NZXT sektörde bu fiyata asla ürün satmaz.

Dediğimi yanlış anlamayın ama ben açıkçası belli başlı markalar haricinde herhangi bir ürün tercih etmeyi düşünmüyorum çünkü öncesinde çok sorun yaşadım destek ve muhatap bulma konusunda.

Evet dediğiniz doğru genel olarak anakartında eskisi kadar performansa bir etkisi yok katılıyorum lakin bunu gidip bilmediğim bir markadan alma gibi bir seçeneğim yok daha öncesinde sorun yaşadığım için çok güvenceli bakamıyorum o konuya varsa bir öneriniz sistem olarak linkini paylabilirseniz sevinirim.

Şöyle söyleyeyim bende X870 Tomahawk var. 17 bin TL anakart. Windows 10 kuramıyorum Ethernet portu Windows 10 da hiçbir şekilde çalışmıyor. ARGB portları sıkıntılı sanırım, aldığımdan beri MSI Center kafayı yiyor. Kusursuz teknoloji yok. BIOSTAR şu an Gigabyte ve MSI'dan daha önde bir firma bana göre. Aynı şekilde ASRock da çok kaliteli anakart üretir. Ürünler kendi içinde ayrı değerlendirilir. 98 model Civic kötüydü diye 2026 Civic kötü olamaz. Paylaştığım sistem hariç bir önerim yok. Çünkü bu fiyatlara bu ürün gamında başka sistem yok. Tabii karar sizin. Ben kendi deneyimimi anlatmakla mükellefim.

Ayrıca siz sorun yaşamayın diye, burada tavsiye veriyoruz zaten biz.

Son düzenleme:
Yok yanlış anlaşılacak bir durum değil. AMD'nin 5xx ve 5xxx serisinden beri imajı böyleydi. Lakin takip ettiyseniz, burada yazı yazan arkadaşlar da bilgilendirecektir. Artık böyle sorunlar mevcut değil. Muhatap satıcıdır ürün üreticisi değildir ayrıca. Ben anlık RX9070+9060XT ve 6650XT kullanıyorum. Bu kartların herhangi birinde problem yok. Bu sene driver sorunu yaşayan NVIDIA kullanıcısı, AMD kullanıcısından fazladır. Ayrıca 12 GB VRAM zaten bir eksi. 2K Ultra performansta çoğu oyunda native olarak 100FPS altı kalıyor. MFG açıp +45ms ile FPS toparlayayım derken oyun keyfiniz ziyan olur. Bu bütçeye 5070 gerçekten yazık olur. Attığım sistemin kasa+Power gibi bileşenlerini hiçbir sistemde göremezsiniz. Attığınız sistemin soğutucusu 120mm sıvı soğutucu ve kesinlikle değiştirmelisiniz. James Donkey kasa+Power kesinlikle tercih edilmemeli, onları da değiştirmek zorundasınız. Attığınız sistemin bileşenleri çok daha sorunlu. SSD ve RAM aynı. Ekstra olarak bu sistemde bileşen değiştirmek zorunda değilsiniz. Tamamı kaliteli ve F/P bileşenlerden oluşuyor. NZXT sektörde bu fiyata asla ürün satmaz.

Şöyle söyleyeyim bende X870 Tomahawk var. 17 bin TL anakart. Windows 10 kuramıyorum Ethernet portu Windows 10 da hiçbir şekilde çalışmıyor. ARGB portları sıkıntılı sanırım, aldığımdan beri MSI Center kafayı yiyor. Kusursuz teknoloji yok. BIOSTAR şu an Gigabyte ve MSI'dan daha önde bir firma bana göre. Aynı şekilde ASRock da çok kaliteli anakart üretir. Ürünler kendi içinde ayrı değerlendirilir. 98 model Civic kötüydü diye 2026 Civic kötü olamaz. Paylaştığım sistem hariç bir önerim yok. Çünkü bu fiyatlara bu ürün gamında başka sistem yok. Tabii karar sizin. Ben kendi deneyimimi anlatmakla mükellefim.

Ayrıca siz sorun yaşamayın diye, burada tavsiye veriyoruz zaten biz.

Kusura bakmayın bende deneyimlerimden yola çıktığım için böyle söylemlerim var tekrar bir derleyip toparlayıp 9070XT üzerinde bir sistem bakacağım galiba

Ortalama haftada bir sistem topluyorum. Topladığım sistemlerden ve kendi sistemimden bir iki görüntü paylaşayım. Elimin değmediği ürün sayısı azdır, merak etmeyin. Yine de attığınız sistemi tercih edecekseniz, en mantıklı seçenekler şöyle.

Anakart B850M-K tercih edin 8+2+1 faz dijital VRM beslemesine sahip. İleriye dönüklük konusunda en tepe modeller hariç, üst-orta segment işlemcileri besler. Kafam ağrımasın, istediğim işlemciyi takayım ileride diyorsanız, sps VRM yapısına sahip bir anakart bakmalısınız. Onlar da 8k-9k arasından başlar. Bu bütçede zor.

Kasa konusunda BitFenix modellerin birini tercih edin. Gamepower ve James Donkey sağlıklı seçimler değil.

Soğutucu kısmında en az MSI MAG CoreLiquid A13 modelini tercih edin. Gamepower ve segotep ürünlere yönelmemeye çalışın. Şimdiden hangi ürünlerde karar kılarsanız hayırlı olsun. Güle güle kullanın.

Kusura bakmayın bende deneyimlerimden yola çıktığım için böyle söylemlerim var tekrar bir derleyip toparlayıp 9070XT üzerinde bir sistem bakacağım galiba.

Yok anlayabiliyorum lakin. Bizim gibi bu işi her gün ilmek, ilmek işleyen insanlar, zaten bu yüzden var. Sorun yaşadığınızda gelip bana küfür edebilirsiniz. Ben bunun bilinciyle öneri yapıyorum zaten. Bugüne kadar böyle bir durum yaşanmadıysa, sebebi benim de kendi deneyimimdir. Mesaj yazdığım konuları inceleyebilirsiniz.

Anakarttan çekiniyorsanız attığım sistemde. Buyurun, güzelce nasıl bir anakart olduğu anlatılmış.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Dosya Ekleri

• 58A8FA32-4CC0-4DD2-B9AA-9C61BB06245F.jpeg
    58A8FA32-4CC0-4DD2-B9AA-9C61BB06245F.jpeg
    201,3 KB · Görüntüleme: 8
  • 77BCCD40-55E3-4F54-861A-2A6413A65F85.jpeg
    77BCCD40-55E3-4F54-861A-2A6413A65F85.jpeg
    199,3 KB · Görüntüleme: 10
  • 4F2553CE-9B4D-4B0C-A000-F422BE283447.jpeg
    4F2553CE-9B4D-4B0C-A000-F422BE283447.jpeg
    187,7 KB · Görüntüleme: 9
  • A5391F60-7696-4DF3-8DE5-DC1912B1FD5D.jpeg
    A5391F60-7696-4DF3-8DE5-DC1912B1FD5D.jpeg