R5 7600 1050 Ti darboğaz yapar mı?

Ensar Çaşka

Centipat
Daha fazla  

Merhaba, yukarıdaki işlemcili bir sistem topladım 19K'ya ama ekran kartı alamadım. Şu anlık boşta bir ekran kartım var yukarıya linkini bıraktım bu sisteme ekran kartını takmaya düşünüyorum arkadaşlarım darboğaz yapma ihtimali olabileceğini söylüyor. Sizce sorun olur mu?

Herhangi bir sorunla karşılaşmazsın. Ekran kartın tam verimde çalışır. Geçici olarak, yenisini alana kadar güvenle kullanabilirsin.

Darboğaz konusuna gelince, evet ekran kartın işlemcine darboğaz yapar. Ekran kartın işlemcine göre oldukça güçsüz. Ama bu bir sorun teşkil etmez. Sıkıntılı olan durum işlemcinin ekran kartına göre güçsüz kalmasıdır.

Olması gereken, istenilen durum ise işlemci ve ekran kartının dengeli olup, işlemcinin ekran kartına göre bir tık daha güçlü olmasıdır.

Son düzenleme:
Herhangi bir sorunla karşılaşmazsın. Ekran kartın tam verimde çalışır. Geçici olarak, yenisini alana kadar güvenle kullanabilirsin.

Darboğaz konusuna gelince, evet ekran kartın işlemcine darboğaz yapar. Ekran kartın işlemcine göre oldukça güçsüz. Ama bu bir sorun teşkil etmez. Sıkıntılı olan durum işlemcinin ekran kartına göre güçsüz kalmasıdır.

Olması gereken, istenilen durum ise işlemci ve ekran kartının dengeli olup, işlemcinin ekran kartına göre bir tık daha güçlü olmasıdır.
peki bu ekran kartını kullandım süre boyunca işlemcime zarar olurmu

Sistemdeki herhangi bir bileşenin ısı değeri kritik değerlere ulaşmadıkça, bir ömür de kullansan zarar görmez. Darboğaz sisteme zarar veren bir şey değildir.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı