R5 7600 - 4080S sistem darboğaz yapar mı?

E63S

Centipat
Daha fazla  
Sistemimde 4080 Super, R5 7600 var. Hazır setup satın aldım limitim yetmedi özelleştirme yapamadım, bu işlemci 2K Ultra da darboğaz yapar mı? Bu konuda bana yardımcı olursanız çok sevinirim. Canım çok sıkıldı bu konudan dolayı...

Hazır bir şekilde aldığım Setup'ın linki;

5600 4K'da 4090 besliyor, bir miktar işlem yaparsak 7600 ile 4080S 2K'da arasında darboğaz olmaz fakat bu sistemin hakkı 4K.
Değerli yorumun için teşekkür ederim, 4k monitör alsam darboğaz yapar mı? ve oyun performansım ne durumda olur yani kısaca mantıklı bir karar olur mu?

Oynadığın oyuna göre değişir. Fakat genel olarak yapmaz. En kötü overclock yaparsın.
İşlemciye zararı olur mu hocam peki? ve doğru ayarları nereden bulabilirim?

Değerli yorumun için teşekkür ederim, 4K monitör alsam darboğaz yapar mı? Oyun performansım ne durumda olur yani kısaca mantıklı bir karar olur mu?
Çözünürlük arttıkça darboğaz varsa azalır, yoksa işlemcin bayram eder. 4K olarak oyunlarda sıkıntı yaşamazsın ki zaten 4080S için önerilen çözünürlük 4K. İstersen oynayacağın oyunların testlerine bak, FPS değerleri yeterse 4K almanız çok daha mantıklı olur.

Çözünürlük arttıkça darboğaz varsa azalır, yoksa işlemcin bayram eder. 4K olarak oyunlarda sıkıntı yaşamazsın ki zaten 4080s için önerilen çözünürlük 4K. İstersen oynayacağın oyunların testlerine bak, FPS değerleri yeterse 4K almanız çok daha mantıklı olur.

Fortnite, valoratnt, GTA 5 falan oynayacağım monitörün Hz değeri önemli mi bu noktada örnek vereyim 165Hz 4K monitörüm var ancak FPS'im Hz değerimden düşük ekranda yırtılma olur mu?

360 Hz olsa bile sorun olacağını sanmıyorum.

4080s sistem ile donarak oyun oynamak istemem gerçekten şu an benim yedek sistemimde 165 Hz monitörüm var FPS oyunlarında 165 Hz altına düştüğüm de ekran sanki kasıyor gibi drop yiyor o olayı 4K da yaşamak istemem o sebepten sormuştum teşekkürler.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı