R5 7600 işlemcide dengesiz sıcaklık değeri görülüyor

John Reese

Hectopat
Daha fazla  
Herkese merhaba, Ryzen 5 7600 işlemci kullanıyorum. Bir önceki soğutucum 2 bakır borulu basit bir kule tipiydi. Boşta genelde 45-55 derecelerde geziyordu ama bazen anlık 70 derecelere çıkıp iniyordu. Oyunlarda ise 70-90 derece arasındaydı. Geçenlerde Thermalright Burst Assassin soğutucu aldım. Şu anda da boşta 45-50 derecelerde seyrediyor. Basit oyunlarda 55-60 derece, Spider-Man gibi oyunlarda 65-70 derece. Oyunlarda sıkıntı yok fakat boştayken yine 60 derecelere falan pik yapabiliyor. Daha önce bu durumla karşılaşan oldu mu?

Son düzenleyen: Moderatör:
Herkese merhaba, Ryzen 5 7600 işlemci kullanıyorum. Bir önceki soğutucum 2 bakır borulu basit bir kule tipiydi. Boşta genelde 45-55 derecelerde geziyordu ama bazen anlık 70 derecelere çıkıp iniyordu. Oyunlarda ise 70-90 derece arasındaydı. Geçenlerde Thermalright Burst Assassin soğutucu aldım. Şu anda da boşta 45-50 derecelerde seyrediyor. Basit oyunlarda 55-60 derece, Spider-Man gibi oyunlarda 65-70 derece. Oyunlarda sıkıntı yok fakat boştayken yine 60 derecelere falan pik yapabiliyor. Daha önce bu durumla karşılaşan oldu mu?
Şöyle ki AMD'nin otomatik BIOS ayarlarında bu durum normal. İşlemci kendini uygun bulduğu her an saat hızını ve voltajını yükseltiyor bu da anlık sıcaklık yükselmelerine neden oluyor. Örneğim bir tarayıcıda video açmanız bile bunu sağlar. Ancak korkulacak bir şey değil. Önemli olan ağır yükte hangi derecelere çıktığı ve örnekte 65-70 arası olduğunu belirtmişsiniz. Normal seyrinde izliyor, lakin ben daha stabil olmasını istiyorum derseniz PBO ayarlarına giriş yapmalısınız.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı