7600 kullanıyorum fakat ranch Simulator oynarken bile 80 dereceleri görüyor. DeepCool 120mm sıvı soğutmasını kullanıyorum. Artık sıvı soğutmadaki jelatinin unutulduğunu düşünmeye başladım.
7600 kullanıyorum fakat ranch Simulator oynarken bile 80 dereceleri görüyor. DeepCool 120mm sıvı soğutmasını kullanıyorum. Artık sıvı soğutmadaki jelatinin unutulduğunu düşünmeye başladım.
Hocam çıkarıp macunu temizleyin. Sonra tekrar güzelce macunu sürüp tekrar takın. Eğer sonuç değişmezse normaldir ki 120mm'nin çok soğutacağını sanmıyorum.
Hocam 240 ile 7800X3D soğutan var. Ayrıca Noctua NH D14 ve 15 aşırı pahalılar. Aynı fiyata çok güzel sıvı soğutucu yarı fiyatına daha iyi bir hava soğutucu alınabilir.
Hocam 240 ile 7800X3D soğutan var. Ayrıca Noctua NH D14 ve 15 aşırı pahalılar. Aynı fiyata çok güzel sıvı soğutucu yarı fiyatına daha iyi bir hava soğutucu alınabilir.
İyi de adam soğutuyor diye 120mm illa soğutmak zorunda mı? Pompa ayarı, radyatör ayarı ne durumda? Aynı kasa mı? Aynı ortam mı? Aynı işlemler mi? Noctua'yı kullanmayanlar daha iyi ürünlerin bulunabileceğini savunur. Fakat DH-15 ile 360mm'den daha iyi performans alıyorum 6950X'te.
İyi de adam soğutuyor diye 120mm illa soğutmak zorunda mı? Pompa ayarı, radyatör ayarı ne durumda? Aynı kasa mı? Aynı ortam mı? Aynı işlemler mi? Noctua'yı kullanmayanlar daha iyi ürünlerin bulunabileceğini savunur. Fakat DH-15 ile 360mm'den daha iyi performans alıyorum 6950X'te.
İnternette testlerini yapan kişilerde daha iyi ürünlerin bulunabileceğini söylüyor.
Son olarak işlemcinizin karşılaştırmalı ısı testlerini atar mısınız? Cidden aradaki farkı merak ettim.
120 mm ben de savunmadım. Çok yetersiz kalır. Yukarıdaki mesajda da belirttiğim gibi:
İnternette testlerini yapan kişilerde daha iyi ürünlerin bulunabileceğini söylüyor.
Son olarak işlemcinizin karşılaştırmalı ısı testlerini atar mısınız? Cidden aradaki farkı merak ettim.
7000 liralık Kraken X62'den 10dB daha sessiz ve aralarında 3 derecelik bir fark var. A500'ün 12.000TL'lik fiyatından bahsetmiyorum. DC AS 3 şu anda 6000 lira iken DH15 4800 lira.
Benim ekran görüntülerim falan yok fakat 240 veya 360 marka model fark etmeksizin DH15'e 3. ek iPFC taktığınız taktirde rakibi olmadığını düşünüyorum. Yine de en üst segment sıvı soğutma kullanmadan %100 bir şey söylemeyeyim.
Intel Core i7-7820X X-Series 4.50GHz-ASUS ROG Rampage VI Apex - Kingston HyperX Fury Black 8x4 3466MHz DDR4 Kit -PowerColor Radeon Red Devil RX Vega 64 8 GB 2048 Bit-Noctua DH14-Cooler Master HAF X 942-3X NF-F12 iPPC-Corsair RM850X Shift 850W 80+ Gold PCI 5.0-Samsung 970 Pro-WD SSD-Samsung HDD 2X-Acer 1080p 180 Hz sistemde fanların hepsi iPFC Noctua. Ekranı kapattığımda çalışıp çalışmadığını anlayamıyorum. Konforun ve sessizliğin yanında marka kalitesini konuşmaya da gerek yok. Adamlar 2066 pinleri kaybettim diye mail attım ve adresime 2066 kit gönderdiler. Şaka gibi.
Hocam önce daha iyi performans aldığınızı daha sonra düşündüğümüzü söylüyorsunuz. Test sonuçları daha önemli.
Noctua güzel, kaliteli bir markadır. Ona zaten lafım yok. Anlattığınız kararıyla da müşteri memnuniyetine de önem veriyor. Tabii bunların olması sattığı ürünü daha pahalı olduğu gerçeğini değiştirmiyor. Daha uyguna daha iyileri bulunabilir. Ayrıca sisteminiz tam olarak ne olduğunu anlamadım. Bir önceki mesajınızda işleminiz ve soğutucunuz farklıydı. Yukarıda apayrı parçalardan bahsetmişsiniz. Şöyle bir ekran görüntüsü bırakayım. Bunlar hava soğutucular:
Sıvı soğutucularla böyle bir tablo-grafik bulamadım. Bulursam onu da eklerim.
7000 liralık Kraken X62'den 10dB daha sessiz ve aralarında 3 derecelik bir fark var. A500'ün 12.000TL'lik fiyatından bahsetmiyorum. DC AS 3 şu anda 6000 lira iken DH15 4800 lira.