R5 7600 oyunda 80 dereceyi görüyor

Sıvı soğutucularla böyle bir tablo-grafik bulamadım. Bulursam onu da eklerim.
Öncelikle şunu belirteyim, attığınız grafik ses/ısı grafiği. Ne anlamam gerektiğini anlamadım. Aralarındaki frost spirit 140 v3 8 kanal. Yeni çıkan DH15 ile karşılaştırmak gerekiyor. Bu arada benim i7 6950X 250W çekiyor 68-70 dereceyi geçmiyor 13900K neymiş böyle. :)

Öncelikle şunu belirteyim, attığınız grafik ses/ısı grafiği. Ne anlamam gerektiğini anlamadım. Aralarındaki frost spirit 140 v3 8 kanal. Yeni çıkan DH15 ile karşılaştırmak gerekiyor. Bu arada benim i7 6950X 250W çekiyor 68-70 dereceyi geçmiyor 13900K neymiş böyle. :)
Evet ama orada tüm soğutucu fanları 36dB'den başlayarak maksimum dönüş hızlarında ulaştıkları soğutma ve gürültü seviyeleri gösteriliyor. Yani en son nokta soğutucunun oluşturduğu maksimum gürültüde elde ettiği soğutma performansını ilk ve son sıcaklıklardan öğrenebilirsiniz. İki soğutucu da listede var, karşılaştırabilirsiniz. Çok fazla güç gelmiyor mu? 13900K'da 253 watt çekiyor ama cayır cayır yanıyor. 😄

Evet ama orada tüm soğutucu fanları 36dB'den başlayarak maksimum dönüş hızlarında ulaştıkları soğutma ve gürültü seviyeleri gösteriliyor. Yani en son nokta soğutucunun oluşturduğu maksimum gürültüde elde ettiği soğutma performansını ilk ve son sıcaklıklardan öğrenebilirsiniz. İki soğutucu da listede var, karşılaştırabilirsiniz. Çok fazla güç gelmiyor mu? 13900K'da 253 watt çekiyor ama cayır cayır yanıyor. 😄
Bu işlemcinin normudur bu zaten. 95 derecede çalışır. Intel Core i9-13900K and Core i5-13600K Review: Raptor Lake Beats Ryzen 7000

Listeyi anladım fakat neyi kanıtladığını anlamadım? 38 dB, 91 derece. Fakat hangi fan ölçülerinde? Belki rakiplerinden daha büyük fanla daha az ses çıkarıyor? Belki bu durum rakipleri için de geçerli? Bu tablo çok düz.

Screenshot_2.png

Görmüş olduğunuz gibi, aralarında en yavaş fana sahip olan Noctua.
Screenshot_2.png
Screenshot_3.png

Görüldüğü üzere, en yavaş ama en sessiz, X61 ile arasındaki 4 derecelik fark olan bir soğutucu.
Eğer ücret sorunsa tabii Spirit 120 Evo falan kullanabilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı