R5 7600 RTX 4070 sistem için soğutma önerisi

THANATOS.139728

Kilopat
Arkadaşlar seçtiğim sistem özellikleri görseldeki gibi. Sizce ikinci görseldeki hangi soğutucu en iyi seçim olur? Soğutma önemli ancak açıkçası bir soğutucu için 3-4 bin TL'yi biraz fazla buluyorum. Yine de tavsiyeleriniz için şimdiden teşekkürler.

Dosya Ekleri

• Screenshot_20240923_232928_Chrome.jpg
    Screenshot_20240923_232928_Chrome.jpg
    67,8 KB · Görüntüleme: 32
  • Screenshot_20240923_233024_Chrome.jpg
    Screenshot_20240923_233024_Chrome.jpg
    115 KB · Görüntüleme: 28
R5 7600'ün çok fazla ısındığını unutmamak lazım ama yine de 360mm soğutucu o işlemciye fazla 240mm yeterli olacaktir hatta ve hatta kaliteli bir kule tipi soğutucu yeterli olacaktir kasanın boşta kalan yerlerinede ekstra olarak fan alınabilir dediğim şekilde derece daha da düşecektir senin dediğine göre

Neden en mantıklısı o açıklar mısın?
Pompa ve dayanıklılık olarak V2 modelleri iyi. Kronik sorunu yok ve kendini kanıtlamış bir ürün olması onu en mantıklı yapıyor .Senin önerdiğin model ile karşılaştırma yapabilirsin. İngilizce de biliyorum ilgim de vardı bu konulara.

He senin önerdiğinin de kronik sorunu var mı yok mu bilemem, bilmediğim ürünü de öneremem.

Pompa ve dayanıklılık olarak V2 modelleri iyi. Kronik sorunu yok ve kendini kanıtlamış bir ürün olması onu en mantıklı yapıyor. Senin önerdiğin model ile karşılaştırma yapabilirsin. İngilizce de biliyorum ilgim de vardı bu konulara.

He senin önerdiğinin de kronik sorunu var mı yok mu bilemem, bilmediğim ürünü de öneremem.

Pompa 1 yılı geçince yine bozuluyor, kendini pompa arızalanmasıyla kanıtladı evet, sadece ben 2 tane garantiye yolladım, karşılaştırmayı ben niye yapıyorum? Önerdiğiniz soğutucunun performansını bilmeyen sizsiniz, sırf bilindik bir marka diye öneride bulunmayın.

Pompa 1 yılı geçince yine bozuluyor, kendini pompa arızalanmasıyla kanıtladı evet, sadece ben 2 tane garantiye yolladım, karşılaştırmayı ben niye yapıyorum? Önerdiğiniz soğutucunun performansını bilmeyen sizsiniz, sırf bilindik bir marka diye öneride bulunmayın.
Bilindik marka derken? Önceden ben MSI ve Cooler Master soğutmaları özellikle önermezdim. 2016 yılından beri 2 günde bir sıvı soğutma piyasalarına ve reviewlerine bakarım. V2 modeli ile bütün sorunları çözdüler ve güzel bir hale getirdiler.

Ben 2016 yılının amiral gemisi sayılan Cooler Master Masterliquid Pro 240mm'ı çöpe attım pompa ve fan sesinden dolayı.

V2 modelinden hiç de şikayet eden görmedim. Sistem özelliklerime ve parçalarımın kalitesine bakarsanız iyi bir donanım bilgim olduğunu da görürsünüz.

Ben 2 tane gönderdim garantiye, 13 aylık ve 15 aylık 2 soğutucu, işlemciler boşta 80 derecede geziyordu, ikisi de değişim oldu sistem sahipleri gelen soğutucuları sattı, birine Perrless Assassin taktım, birine Phantom Spirit.

Hadi sorunsuz olduğunu varsayalım yine Aqua Elite 360 ile yarışamaz.
Sizinkilerde arıza çıktı diye hepsinde çıkacak diye bir şey yok. O açıdan bakarsanız ben Arctic Liquid Freezer ll 240 mm kullanmaktayım ve bir iş arkadaşı almıştı 2 yıl önce, pompası arızalandı 1 ay sonra. Ama gel gör ki bu Arctic'in sıvı soğutma ürünlerinin neredeyse kusursuz olduğunu gerçeğini değiştirmiyor.

Diğer bir örnek AM5 platformu çıktığında, ASUS anakartlarda kaç tane işlemci anakart ile birlikte pert oldu mesela. ASUS'u direkt kötülemek mümkün mü? Bu örnekler çoğaltılabilir ancak arkadaşın işlemcisi 7600 zaten ve üst düzey bir soğutmaya ihtiyacı da yok. O halde sizin söylediğinizi de alabilir seçenekleri attığı ekran görüntüsü ile sınırlıysa.

Seviyeli istişare için teşekkür ediyorum ayrıca. İyi forumlar dilerim.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı