Çözüldü R5 7600 sistemde RAM uyumsuzluk hatası

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

YnsCann

Hectopat
Makaleler
1
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar, benim aktifte bir sistemim var hazır olacak aldığım için parça markaları farklı idi bende tek markaya çevirmek (hem de görsel açıdan) için sistemi yenilemeye başladım.
İlk etapta kasa sıvı soğutma ve RAM aldım fakat dün montajları yaptıktan sonra RAM hatası aldım.

Nerede anladım? Sistemi çalıştırdığımda anakart üzerinde CPU (kırmızı) DRAM (sarı) ışıkları yandı bir süre sonra 3 kısa buzzer sesi geldi.

Eski RAM'leri takınca sistem çalışıyor ama yenileri takınca okumuyor. Bunu nasıl çözerim?
Yeni RAM'i bu.
Eski RAM'i de XPG Lancer 16*2 6000MHz CL30 idi.

MSI MAG pano M100R
MSI Pro B650M-A Wi-Fi
Corsair H150.
Ryzen 5 7600.
PowerColor Red Devil RX 7800XT.
TUF 750b.
Samsung 980 1TB.

Attığım linkten.

Firma güvenilir bir görüş hocam istersen, yine de sorunun yazılımsal olduğunu düşünüyorum, eski RAM'leri takıp BIOS'u sıfırlayınca ve son sürüme güncelleyinde bir ihtimal düzelebilir.

Çözüm
Firma güvenilir bir görüş hocam istersen, yine de sorunun yazılımsal olduğunu düşünüyorum, eski RAM'leri takıp BIOS'u sıfırlayınca ve son sürüme güncelleyinde bir ihtimal düzelebilir.

Bir danışacağım.

BIOS Update yaptım yeni RAM'leri taktım ve sorun çözüldü.

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı