R5 7600 ve RX 7700 XT düşük performans veriyor

faruk bingol

Femtopat
Daha fazla  
Sistemi alalı 2 gün oldu PUBG de CPU kullanımı 90-100 arası gösteriyor, ekran kartı ise 60-70 civarı arada 80'i görüyor. Bu da performans düşüklüğü olarak geri dönüş yapıyor bana zaman zaman anlık FPS düşmesi yaşıyorum. Ayarları ultraya aldığımda ekran kartı kullanımı artıyor fakat FPS düşüyor bu sefer. Konu hakkında bilgisi olan var mı? Normalde darboğaz yapmaması gerek diye düşünüyorum bu sistemin. Yardımcı olursanız sevirinim. İlk forumum.
(Isıdan kaynaklı herhangi bir problem yok)

İşlemci: Ryzen 5 7600.
Ekran kartı: Gigabyte RX 7700XT.
RAM 1X 16 Kingston DDR5 5200MHz CL36.
Anakart: Gigabyte B650M S2H.
Monitör: 1080p ASUS TUF.

Sistemin genel performansı oldukça iyi görünüyor ve darboğaz yapmaması beklenir. Ancak tek RAM kullanımı, optimizasyon eksiklikleri veya ayar sorunları gibi bazı durumlar performans düşüşüne neden olabilir
RAM modülü (1x16 GB) kullandığınız için Single channel modunda çalışıyorsunuz. Bu, özellikle Ryzen işlemcilerde performans düşüşüne neden olabilir
Aynı modelden bir tane daha 16 GB RAM alarak Dual channel konfigürasyona geç Bu, işlemcinin ve ekran kartının verimli çalışmasına yardımcı olur.
Geçici çözüm olarak BIOS üzerinden RAM'in XMP/DOCP profilini etkinleştirerek daha yüksek frekansta çalışmasını sağlayabilirsin.
PUBG da Motion blur, V-Sync ve Shadow ayarlarını kapatın.
Render scale değerini %90'a düşürmeyi deneyin.
AMD Adrenalin'de "balanced" veya "performance" modlarını dene.
Windows'ta güç planını yüksek performans olarak ayarla PUBG, çoğu zaman işlemciye daha fazla yük bindiren bir oyun. Ancak, ekran kartı kullanımının düşük kalması işlemci darboğazı gibi davranabilir.
Tek RAM nedeniyle bu dengesizlik daha da belirginleşiyor
Dual channel geçişi ve ayar optimizasyonu bu sorunu hafifletecektir.

Sistemin genel performansı oldukça iyi görünüyor ve darboğaz yapmaması beklenir. Ancak tek RAM kullanımı, optimizasyon eksiklikleri veya ayar sorunları gibi bazı durumlar performans düşüşüne neden olabilir
RAM modülü (1x16 GB) kullandığınız için Single channel modunda çalışıyorsunuz. Bu, özellikle Ryzen işlemcilerde performans düşüşüne neden olabilir
Aynı modelden bir tane daha 16 GB RAM alarak Dual channel konfigürasyona geç Bu, işlemcinin ve ekran kartının verimli çalışmasına yardımcı olur.
Geçici çözüm olarak BIOS üzerinden RAM'in XMP/DOCP profilini etkinleştirerek daha yüksek frekansta çalışmasını sağlayabilirsin.
PUBG da Motion blur, V-Sync ve Shadow ayarlarını kapatın.
Render scale değerini %90'a düşürmeyi deneyin.
AMD Adrenalin'de "balanced" veya "performance" modlarını dene.
Windows'ta güç planını yüksek performans olarak ayarla PUBG, çoğu zaman işlemciye daha fazla yük bindiren bir oyun. Ancak, ekran kartı kullanımının düşük kalması işlemci darboğazı gibi davranabilir.
Tek RAM nedeniyle bu dengesizlik daha da belirginleşiyor
Dual channel geçişi ve ayar optimizasyonu bu sorunu hafifletecektir.
DDR5 te single channel ram in bu kadar etkileyeceğini düşünmüyordum yoksa direkt dual channela geçerdim. Dediklerinizi en kısa sürede deneyeceğim. Düzelip düzelmedigini yazicam tekrardan

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı