R5 7600X boştayken 75 dereceyi görüp 55 seviyelerine düşüyor

boobie

Picopat
Katılım
8 Temmuz 2023
Mesajlar
136
Yer
Ankara
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhaba,
Yeni toplamış olduğum sistemde Ryzen 5 7600X ve Lian Li galahad 240mm kullanıyorum. Fakat bilgisayarı ilk açtığımda işlemci boşta iken 75 derecelerden başlayıp maksimum 55'a kadar geriliyor. Bu bana biraz fazla geldi. Oyunlarda ise genelde 70-80 görüyorum. Sistemin montajını ben yapmadım sadece soğutucunun vidalarını kontrol ettim ve sıkıydı. Sıvı soğutucunun fanlarıyla da oynamadım. Nasıl bir çözüm bulabilirim? Neden boştayken bu kadar ısınıyordur?
 

Dosya Ekleri

  • Ekran görüntüsü 2023-09-24 173212.png
    Ekran görüntüsü 2023-09-24 173212.png
    13,3 KB · Görüntüleme: 14
Son düzenleyen: Moderatör:
PBO açıksa özellikle 7600X gibi ısınan işlemciler boşta yüksek voltajlarda çalışıp ısınabiliyor. PBO kapatarak bir miktar performans karşılığında sıcaklıkları düşürebilirsiniz.
 
Sıvı soğutucunun montajını yeniden yap, muhtemelen yüzey üzerine düzgün oturmamıştır.

Hiç becerebileceğimi düşünmüyorum ama oturmuş gibi duruyor bilemedim.

PBO açıksa özellikle 7600X gibi ısınan işlemciler boşta yüksek voltajlarda çalışıp ısınabiliyor. PBO kapatarak bir miktar performans karşılığında sıcaklıkları düşürebilirsiniz.

Performans kaybetmek istemiyorum aslında ama deneyeceğim. PBO açıkken bile boşta 60 derece olması garip değil mi?
 
Hocam aynı işlemci bende de var. 360lık sıvı soğutmayla dizginlemeye çalışıyorum. Epey bir araştırdım bu AM5 işlemciler 95 derecede sorunsuz bi şekilde çalışacak şekilde üretilmişler. Evet sıcak çalışıyorlar ama bir sorun teşkil etmiyor. Undervoltta ben de mavi ekranla karşılaşınca stok halde bıraktım, bir kaç aydır bu şekil kullanıyorum hiç sorun yaşamadım.
 
Hocam aynı işlemci bende de var. 360'lık sıvı soğutmayla dizginlemeye çalışıyorum. Epey bir araştırdım bu AM5 işlemciler 95 derecede sorunsuz bir şekilde çalışacak şekilde üretilmişler. Evet sıcak çalışıyorlar ama bir sorun teşkil etmiyor. Undervoltta ben de mavi ekranla karşılaşınca stok halde bıraktım, birkaç aydır bu şekil kullanıyorum hiç sorun yaşamadım.

Hocam biliyorum razıyım ben de oyunlarda olsun da boşta 60 derece biraz garibime geldi sorayım dedim. Teşekkürler yorumunuz için.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı