R5 7600X için hava soğutma önerisi

Makaleler
2
Yer
Eskişehir
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
RAM
2 x 16 Corsair 6000MHz
Ekran kartı
RTX4070
Anakart
B650
İşlemci
Ryzen 5 7600X
Merhabalar,

Ryzen 5 7600X işlemcimde kullandığım Corsair H100 240mm sıvı soğutucunun performansından memnun değilim. Montajda bir hata olmadığını düşünmeme rağmen, işlemci sıcaklıklarım sürekli 80'li derecelerde, hatta Eco modda dahi 90 derecenin altına inmiyor. Bu yüksek sıcaklıklar nedeniyle sistemimi daha verimli bir hava soğutucuya geçirmeyi planlıyorum.

İki model arasında kararsız kaldım: Thermalright Phantom Spirit 120 SE (Thermalright Phantom Spirit 120 SE TL-C12B V2 120mm 7 x 6mm Isı Borulu Intel-AMD Uyumlu Hava Soğutucu – 2 Yıl Birebir Değişim Garantili) ve Peerless Assassin 120 Digital Black (Thermalright Peerless Assassin 120 Digital Black). Yaptığım incelemelerde Phantom Spirit'in bir adım önde olduğu belirtilse de, Peerless Assassin modelinin 80-89 CFM ve 1850 RPM gibi daha yüksek teknik değerlere sahip olması kafamı karıştırdı. Bu fiyat aralığında değerlendirebileceğim başka önerileriniz varsa duymak isterim.

Son bir sorum da, soğutucu değişimi sırasında AM5 soketler için önerilen güçlendirme kitlerinden (Thermalright AM5 işlemciler için Güçlendirme Kiti) birini kullanmamın performansa belirgin bir katkısı olur mu? Eğer faydalıysa, hazır değiştirme işine girmişken bu parçayı da satın almayı düşünüyorum.

Öneriler için teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba,

Ryzen 5 7600X işlemcimde kullandığım Corsair H100 240mm sıvı soğutucunun performansından memnun değilim. Montajda bir hata olmadığını düşünmeme rağmen, işlemci sıcaklıklarım sürekli 80'li derecelerde, hatta eco modda dahi 90 derecenin altına inmiyor. Bu yüksek sıcaklıklar nedeniyle sistemimi daha verimli bir hava soğutucuya geçirmeyi planlıyorum.

İki model arasında kararsız kaldım: Thermalright Phantom Spirit 120 SE (Thermalright Phantom Spirit 120 SE TL-C12B V2 120mm 7 x 6mm Isı Borulu Intel-AMD Uyumlu Hava Soğutucu – 2 Yıl Birebir Değişim Garantili) ve Peerless Assassin 120 digital Black (Thermalright Peerless Assassin 120 Digital Black). Yaptığım incelemelerde Phantom Spirit'in bir adım önde olduğu belirtilse de, Peerless Assassin modelinin 80-89 CFM ve 1850 RPM gibi daha yüksek teknik değerlere sahip olması kafamı karıştırdı. Bu fiyat aralığında değerlendirebileceğim başka önerileriniz varsa duymak isterim.

Son bir sorum da, soğutucu değişimi sırasında AM5 soketler için önerilen güçlendirme kitlerinden (Thermalright AM5 işlemciler için Güçlendirme Kiti) birini kullanmamın performansa belirgin bir katkısı olur mu? Eğer faydalıysa, hazır değiştirme işine girmişken bu parçayı da satın almayı düşünüyorum.

Öneriler için teşekkürler.

Kullandığınız soğutma kötü değil ancak nasıl 90 derecenin altına inmiyor anlam veremedim montajda problem yoksa o kadar derecede çalışması normal değil onun dışında attığınız hava soğutucu gayet kaliteli hatta genel olarak Thermalright ürünleri aynı şekilde.

Sıvı soğutucunuz arızalı olabilir mi arkadaşımın başına gelmişti sıfır üründe bile arıza olabiliyor.

Arkadaşımın Ryzen 5 5600’ünde tatmin edici sonuçlar almıştık. O yüzden sıvı soğutma kaynaklı büyük bir arıza olduğunu düşünmüyorum. Sistemi toplarken “en kötü sıvı soğutma en iyi hava soğutmadan iyidir” kafasıyla aldığım için sorunu yaşadığımı düşünüyorum. Zira 7600X zaten yüksek sıcaklıkta çalışmasıyla mimli bir işlemci.

Arkadaşımın Ryzen 5 5600'ünde tatmin edici sonuçlar almıştık. O yüzden sıvı soğutma kaynaklı büyük bir arıza olduğunu düşünmüyorum. Sistemi toplarken “en kötü sıvı soğutma en iyi hava soğutmadan iyidir” kafasıyla aldığım için sorunu yaşadığımı düşünüyorum. Zira 7600X zaten yüksek sıcaklıkta çalışmasıyla mimli bir işlemci.

Bende 7500F var Zalman'ın kule hava soğutucusunu kullanıyorum daha 1 yıldır 60 dereceyi gördüğümü hatırlamıyorum yoğun yük altında bile.

Arkadaşımın Ryzen 5 5600'ünde tatmin edici sonuçlar almıştık. O yüzden sıvı soğutma kaynaklı büyük bir arıza olduğunu düşünmüyorum. Sistemi toplarken “en kötü sıvı soğutma en iyi hava soğutmadan iyidir” kafasıyla aldığım için sorunu yaşadığımı düşünüyorum. Zira 7600X zaten yüksek sıcaklıkta çalışmasıyla mimli bir işlemci.

“En kötü sıvı soğutma en iyi hava soğutmadan iyidir” hocam bu kafa çok saçmaymış ama yine de 90 dereceleri görmemesi lazım geçeceksenizde attığınız hava soğutucu işinizi görecektir.

Bende 7500F var Zalman'ın kule hava soğutucusunu kullanıyorum daha 1 yıldır 60 dereceyi gördüğümü hatırlamıyorum yoğun yük altında bile.

Bende de aynı işlemci var DeepCool LT520 kullanıyorum yükte Max 70 gördüm ve kasanın bakımı geldi geçen içini açtım soğutmanın içi kedi tüyü toz falan olmuş bakımını yaptırsam 65 altı falan çalışır.

“En kötü sıvı soğutma en iyi hava soğutmadan iyidir” hocam bu kafa çok saçmaymış ama yine de 90 dereceleri görmemesi lazım geçeceksenizde attığınız hava soğutucu işinizi görecektir.
Maalesef hatalı bir bakıştan dolayı şu an soğutucu arıyorum. Konudan çok sapmayalım; o halde Phantom Spirit mi önerirsiniz? Ayrıca performans artırma kiti konusundaki düşünceleriniz neler?

Maalesef hatalı bir bakıştan dolayı şu an soğutucu arıyorum. Konudan çok sapmayalım; o halde Phantom Spirit mi önerirsiniz? Ayrıca performans artırma kiti konusundaki düşünceleriniz neler?

Hocam kit konusunda cidden derece düşürdüğü doğru ama sisteme göre değişiklik gösterir yani size kalmış ben 3-4 derece düşmesi için almazdım şahsen ama bütçeniz varsa alabilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı