Trend, daha ışıklı.. yani çoğu yabancı tech kanalı hava ve sıvı soğutma arasında çok da fark olmadığını kanıtladı ama piyasa sıvı soğutma satmak için bir trend oluşturuyor millette buna uyuyor. Noctua en son fuarda yeni fan dizaynını ve cesareti olan için işlemciye direk temas eden bir hava soğutma sistemini gösterdi. 20 dereceden fazla indirebildiklerini söylüyorlar yani 60 derecede çalışan işlemci 40'da çalışacak. Bunu yapmasan bile yeni nesil kule ile 5 derece daha aşağı çektiklerini söylüyorlar.Sıvı soğutma şart diyenler neye istinaden şart diyorlar belirsiz. O fiyatlara daha iyi soğutan ve daha sessiz hava soğutmalar var. Ayrıca sıvı soğutmaların uzun vadede bakımı ve pompa ömrü belirsizken neden ısrarla sıvı soğutma şart denildiğini anlamak güç. Hava soğutma belirli istisnalar dışında genel olarak her türlü daha avantajlı.
R5 7600X için sıvı soğutucu lazım olur mu?
2bin TL'ye sıvı soğutucu var mı?
Bu fiyata hava soğutma öneriniz var mı hocam?
Bence her 5600 üstü işlemciye sıvı soğutucu alınmalı
Sıvı soğutucu şart değil, overclock bağımlısı değilseniz kaliteli bir kule tipi bile yeterli.
Ben stok demedim ki hocam kaliteli bir kule tipi soğutucu dedim yanlış anladınız herhalde.Hocam stocklar o kadar iyi olmuyor bence alınacaksa da sıvı alınsın.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.