R5 7600X için sıvı soğutucu gerekli mi?

Sıvı soğutma şart diyenler neye istinaden şart diyorlar belirsiz. O fiyatlara daha iyi soğutan ve daha sessiz hava soğutmalar var. Ayrıca sıvı soğutmaların uzun vadede bakımı ve pompa ömrü belirsizken neden ısrarla sıvı soğutma şart denildiğini anlamak güç. Hava soğutma belirli istisnalar dışında genel olarak her türlü daha avantajlı.
Trend, daha ışıklı.. yani çoğu yabancı tech kanalı hava ve sıvı soğutma arasında çok da fark olmadığını kanıtladı ama piyasa sıvı soğutma satmak için bir trend oluşturuyor millette buna uyuyor. Noctua en son fuarda yeni fan dizaynını ve cesareti olan için işlemciye direk temas eden bir hava soğutma sistemini gösterdi. 20 dereceden fazla indirebildiklerini söylüyorlar yani 60 derecede çalışan işlemci 40'da çalışacak. Bunu yapmasan bile yeni nesil kule ile 5 derece daha aşağı çektiklerini söylüyorlar.

Sen git önü kapalı kasa al, içeri de basınç oluşturma sonra sıvı soğutma tak, ne fark eder ki. Sıvıya karşı değilim ama havadan daha iyi diye iddialarla artık çok muhattap olmuyorum, yoruyor.

R5 7600X için sıvı soğutucu lazım olur mu?

2bin TL'ye sıvı soğutucu var mı?

Evet, yorumlarda birkaç kişi haklı, ismini hatırlamadığım için özür dilerim dostum, kuzenimde R5 7600 var, oyunlarda çok rahatça 70leri buluyor ve sıvı soğutucusu da MSI CoreLiquid 280R hatırlıyorum bana göre bu işlemciye sıvı soğutucu şart.

Bence her 5600 üstü işlemciye sıvı soğutucu alınmalı

Sıvı soğutucu şart değil, overclock bağımlısı değilseniz kaliteli bir kule tipi bile yeterli.

Hocam stocklar o kadar iyi olmuyor bence alınacaksa da sıvı alınsın.

Yani zevk meselesi kaliteli bir kule tipi de işinizi görür sıvı soğutma da ben sıvı soğutmayı kozmetiğe önem verdiğimden tercih ediyorum. Şov kasası benim kasam. Ancak PF360 dahi olsa kasa Full cam ve pek bir deliği olmadığından ek olarak odamda 2 tane 3D yazıcı çalıştığından odamın ısısı 34 derece vs oluyor bu da kasayı da boğuyor illaki. Dışarısı 15 derece 😅 ancak hepsine rağmen aynı anda 3D renderi alırken ve ağır bir oyun çalışırken 68 dereyi geçmiyor. Ekran kartı için diyemem ama bunu ısıdan PC'yi restartlıyor 🥲 Yani hava akışı güzel bir kasa olduktan sonra çok da bir önemi yok diyebilirim. PF360'ın güncel fiyatlarını bilmesem de bir yıldır kullanıyorum ve oldukça memnunum.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı