R5 7600X işlemcide BF5 oynarken 80-95 derece arası oluyor

Montaj Vatan Bilgisayarda yapilmis diyor. Yanlis miyim? Ayrica bi anda 80'den 85'e firlama gibi spikelar olabilir. 85-95 stabil mi yoksa bir anlik mi oluyor?

@Bilgisayarsorun926
Oyundayken 70 oyuna giriş lobi yüklenme yerinde 80 oluyor.

Montaj Vatan Bilgisayarda yapilmis diyor. Yanlis miyim? Ayrica bi anda 80'den 85'e firlama gibi spikelar olabilir. 85-95 stabil mi yoksa bir anlik mi oluyor?

@Bilgisayarsorun926
Sıvı soğutucum çalışıyor sorun yok hocam 85 e sıçrıyor 70 düşüyor şimdi çekirdeklere - 15 verecem +200 mhz vercem.

Oyundayken 70 oyuna giriş lobi yüklenme yerinde 80 oluyor.

Sıvı soğutucum çalışıyor sorun yok hocam 85 e sıçrıyor 70 düşüyor şimdi çekirdeklere - 15 verecem +200 mhz vercem.
Sıçramalar normal dediğim gibi. Zarar verecek bir şey değil. Sabitlerseniz voltaji vs. sicramalar olmayacaktir.

OCCT ve Prime95 testi yap.

Hocam benim genel olarak bir FPS düşüşüm var. Yani oclu ocsuz fark etmeksizin örnek vereyim. PUBG lobi de 375 alıyorum oyuna girdiğim ilk zaman sonra 10 dk oynuyorum ölüyorum lobiye geri geliyorum. Bir bakıyorum 360'ı geçmiyor. Hani o kadar ısınmıyor ekran kartı 63 civarı 5 3 GHz sabitken işlemci 65 falan ya da fabrika verisiyle oynarken de bu durum oluyor 370 bile göremiyorum maçtan sonra lobiye dönünce buna karşı FPS düşüşüne yani ne yapabilirim? Neden kaynaklanıyor sizce.

Montaj Vatan Bilgisayar'da yapilmis diyor. Yanlış miyim? Ayrica bir anda 80'den 85'e firlama gibi spikelar olabilir. 85-95 stabil mi yoksa bir anlik mi oluyor?

@Bilgisayarsorun926

Doğru ısındığı için kendide yeni macun alıp sürmüs. 7600X için 360mm ile 80-90 arası fazla oyun oynarken. Stok soğutucu veya kalitesiz sıvı/hava soğutma yok. 7600X ısınan bir işlemci ama bir 14700k değil neticesinde. Oyunlarda eco mod açık Cooler Master 360mm ile 85 görmemesi gerek. Sizcede garip değil mi?
Bende 7800x3D var anlık fırlamalarında 75-76 üstünü görmüyor. Genelde 60-70 arası.

OCCT ve Prime95 testi yap.

5 3 GHz sabitken CPU stress ve cache testi yapıyorum beraber kapanmıyor ama fpu bastığım zaman sistem reset atıyor geri açılıyor. Oyun oynarken falan kapanma sorunu yok ya da mavi ekran en iyisi böyle kullanmak sanırım.

105 w fabrika verisi ile oynarken battlefield 5 lobisinde oyun yüklenirken 95 gördüğümü bilirim sonra oyunu oynarken 78 e kadar düşüyordu. Bende 5.3 1 20 voltaj auto ayarında oynuyorum fpu basınca reset atıyor pc sadece onun dışında sorun yok ama -15 ve +200mhz verdim 78 e pig yapıyor oyun oynarken pubg 69 70 71 eco mode açık voltaj 1.36 ya düştü -15 verince.

Malwarebytes yükleyip tam tarama yaptın mı? İşlemcinin çok ısınmasının en yüksek nedenleri.
Termal macun kötü veya doğru sürülmemesi.
Kullanılan sıvı/hava soğutma kalitesi ve montajı.
Kasanın hava akışı (mesh olması ve fanların doğru yere bakması)
Kasanın nerede durduğu (aşağıda değil yukarıda olmalı)
Virüs.
Yanlış değerlerle OC yapmak.
Hepsi sıcaklığı etkiler. Tek tek hepsini kontrol et.

Anlık sıcaklık patlaması normal ama yine de bir tık fazla geliyor gözüme. Vatan da denedi yine de sorun yoksa yapacak pek bir şey kalmıyor. Virüs kontrolü yapmadıkları için en azından Malwarebytes ile tam tarama yapın. Lobide o sıcaklık normal benim 7800x3D lobide 85 gördü gölgelendiricileri yüklerken. Oyunda 63-70 arasıydı. Anlık 73-74 derecelere çıkabiliyor. Kasa hava akışı ve pozisyonu gibi şeylerde 5-6 derece fark ettirir. Kasa yerdeyse masanın üstüne vs koyun. Fpu testinde sorun yaşamanın sebepleri voltaj, aşırı ısınma ve güç kaynağından kaynaklı olabilir. BIOS güncel değilse onu da güncelle sıcaklık düşürebiliyor. 85 göreceğine 80 görsün en azından uzun vadede kafanız rahat olur.

Son düzenleme:
Hocam sizinle daha seri iletişimi nerden kurabilirim fotoğraf falan atsam ?

Fpu testinde sorun çıkartıyor ama normal stres testi yapınca 10 dk sorun çıkartmıyor böyle kullansam zararı olur mu sisteme 1.35 voltaj vererek de denedim 5.3 sabit iken fpu yu yine reset attı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…