R5 7600X işlemcide BF5 oynarken 80-95 derece arası oluyor

İşlemciye zarar verecek diye bu oyunu oynamıyorum 95'e çıkıyor çıkıp indikten sonra 80 sabit.

Sıvı soğutucum mu bozuk işlemci mi ? Valorantta 65 derece bazen 70 pubg 72 73.

Montajında nasıl bir sorun olabilir ki her şey olması gerektiği gibi pompa hızı biosta 2738 rpm.

Bakın isterseniz.
Üründen yana sorun olabilir. Garantiye yollayın.

Termal macunu kalın veya ince sürmüş olabilirmisiniz.

Termal macunu kalın veya ince sürmüş olabilir misiniz?

Vatan PC de toplandı PC. Geldikten sonra işlemci yine yüksek derecelerdeydi. Adamın sürdüğü içime sinmedi. Zalman marka macun aldım. Kendim sürdüm BF de işlemci çok sıcak PUBG da maksimum 81 görüyor sonra 70 71 ile çalışıyor yüksek seviyelerde pik yapıyor sonra o yaptığı pik değerini görmüyor bende anlamadım Valorant 66 ETS 2 68 PUBG 72 BF 80 derece.

Aynı işlemciyi kullanıyorum. Biostan cpb ve pbo kapatın. İşlemci hızını 5.3 sabitleyip 1.20 voltaj verin. Bu ayarlar ile ben 55 derecelerde kullanıyorum. Diğer türlü otomatik overclock da çok voltaj veriyor sistem.

Aynı işlemciyi kullanıyorum. BIOS'tan CPB ve PBO kapatın. İşlemci hızını 5.3 sabitleyip 1.20 voltaj verin. Bu ayarlar ile ben 55 derecelerde kullanıyorum. Diğer türlü otomatik overclock da çok voltaj veriyor sistem.

Hocam FPS? Düşmüyor mu?

Aynı işlemciyi kullanıyorum. Biostan cpb ve pbo kapatın. İşlemci hızını 5.3 sabitleyip 1.20 voltaj verin. Bu ayarlar ile ben 55 derecelerde kullanıyorum. Diğer türlü otomatik overclock da çok voltaj veriyor sistem.
1.20 voltaj iyi mi ve dedikleriniz nedir cpb pbo fps düşürecek şeylerse istemiyorum

Aynı işlemciyi kullanıyorum. BIOS'tan CPB ve PBO kapatın. İşlemci hızını 5.3 sabitleyip 1.20 voltaj verin. Bu ayarlar ile ben 55 derecelerde kullanıyorum. Diğer türlü otomatik overclock da çok voltaj veriyor sistem.

5.3 sabitleyince daha fazla ısınmayacak mı bana biraz açıklama yapabilir misiniz öğrenmek istiyorum sizin kadar bilgili değilim oyunlarda dereceleriniz kaç.

Hocam FPS? Düşmüyor mu?

1.20 voltaj iyi mi ve dedikleriniz nedir cpb pbo fps düşürecek şeylerse istemiyorum
Bu ayarlar otomatik overclock ayarları. Onları kapatıp manuel yapıyorsunuz. Otomatikte zaten 5.2 de kalıyor. Attığınız resimde var. Benim ayarlarım bu şekilde fps kaybım yok. Sıcaklık düşürmek için manuel yapmak şart.

Boşta 45, oyunlarda 55-60 arası.

Nerden yapacağım biosu sırasıyla anlatır mısınız?

Vallahi anlatırsanız çok mutlu olurum tek tek hepsini yanlış bir şey yapmayım.
Hocam dediğim ayarları anakartınızın modeli ile youtube da aratarak bulabilirsiniz. Her markada ayarlar farklı olabilir. Ama genel olarak bios ta overclock sekmesinde olur.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı