R5 7600X RTX 3060 sistem açılmıyor

onurssaa

Yoctopat
Daha fazla  
Sistemimi AM4 DDR4'ten AM5 DDR5'e geçirdim. Fakat sistemi açmaya çalıştığımda hiçbir şekilde görüntü alamadım. Bilgisayarcıya gittiğimde anakartı test etti ve işlemci ısınıyordu yani anakart işlemci çalışıyordu. Ramlerdede bir sorun yoktu güç kaynağın yeterli güç aktaramıyordur dedi. Fakat çok güvenemedim bilen varsa yardımcı olabilir mi? (anakart ve RAM'ler 0 işlemci 2.el güvenilir)

Anakart: A620M h Gigabyte

Ekran kartı: 3060 RTX

İşlemci: Ryzen 5 7600X

RAM'ler: Kingston Fury 2x8 5200MHz RAM

PSU: Rampage 600W 80p fanlı

Son düzenleyen: Moderatör:
Kötü bir psu marka modeli kullanıyorsunuz fakat bu sistemin açılmasına engel değil. Görüntü kablosunu anakarta bağlayıp görüntü alıp alamadığınıza bakın. Görüntü alırsanız bios güncellemesi yapın anakart için. Ek olarak tek ram ile çalıştırmayı deneyin.

dediklerinin hepsini yaptım fakat hiçbir şekilde çalışmıyor banada tek sorun psu gibi geldi ama güvenemedim pek

@CS Relboron İşlemcinin dahili grafik desteği yok. Anakarttan görüntü alamaz.

Evet dahili grafik kartı yok

Bilgisayarcı PSU yetersiz diyorsa neden farklı bir PSU ile denemedi?

Elinde yoktu birkaç gün elimde kalır PSU alana kadar dedi

Ama nedense fiyatı kabartır diye tırstım eğer sorun kesin PSU'dan ise PSU alıp götüreceğim hangi PSU alsam diye akrarsızım ucuz yollu F/P bir PSU lazım

Ne desek havada kalır. Donanımsal bir sorun var ama denemek gerek tek tek maalesef.

İşlemci sağlam anakart sıfır RAM'ler sıfır başka ne olabilir kısa devre yapmış olsa anakart test ettiğimde işlemci ısınır mıydı veya RAM'ler çalışır mıydı?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…