R5 7600X RTX 4070 Ti sistemde anakartta sarı ve kırmızı ışık

Kemaltar

Yoctopat
Daha fazla  
RAM
Kingston Fury Beast 32gb 6000mhz cl36
İşlemci
R5 7600X
Selam,
Geçen hafta sıfırdan bilgisayar topladım fakat çözemediğim bir problemle karşı karşıyayım. Bilgisayarı ilk açtığım zaman anakartın(MSI B650 Tomahawk) üzerindeki sarı ve kırmızı Debug ışıkları yanıyor yaklaşık 10 sn sonra sönünce bilgisayar açılıyor. Sarı ışık Memory sorunu, kırmızı ise işlemci sorunu anlamına geliyor. Internette yaptığım aramalar sonucunda denediğim yöntemler şöyle;

-BIOS'u son sürüme güncelledim.
-Anakart pilini çıkarıp, anakarta bağlanan Power kablolarını söküp CMOS sıfırladım.(toplamda 3 kere)
-Takılı olan su soğutma pompasını çıkarıp tekrar taktım.
-Tek RAM ile her bir RAM slotunu tek tek denedim.
-Anakarta takılı olan bütün kabloları ve su soğutmayı söküp tekrar taktım.
-Ekran kartını takmadan denedim.
-BIOS'da expo profillerini kapattım.

Donanım özellikleri;

İşlemci: AMD Ryzen 5 7600X.
Anakart: MSI B650 Tomahawk.
RAM: Kingston Fury Beast 32 GB 6000mz CL36.
Ekran kartı: Zotac 4070 Ti Trinity OC.
PSU: FSP ATX3.0 1000WATT.
SSD: Kingston Fury 7300/6800 NVMe gen4 1TB M.2
Soğutucu: Lian Li Galahad 240 AiO Black.

Bilgisayarda Windows 11 kurulu ve tam performanslı bir şekilde çalışıyor. İlk 10 sn bilgisayarın açılmaması haricinde sorunsuz kullanıyorum. Böyle bir problemle karşılaşan olduysa sorunu nasıl çözdüğünü öğrenmeyi çok isterim. Şimdiden teşekkür ederim.

Bende de aynı problem var anakart B650M Mortar. Aslında tam olarak bir sorun denemez, AM5 soketin yeniliği ile alakalı AMD kaynaklı sorunlar var yapabileceğiniz bir şey yok. Zamanla BIOS güncellemeleriyle çözülecek. Bundan öncesi daha kötüydü, benim sistem geçen haftaya kadar 1.5 Dakikada açılıyordu. Son BIOS güncellemeleriyle süre yarıya düştü.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…