R5 7600X RX 7800XT toplama sistem iyi mi?

Bütçe
39770
Butceyi dusurmek degil sistemi rahatlatmak için
7600X biraz fazla ısınan bir işlemci 7500F ısınma sorunu yok ve oyunlarda 7600X e yakın performans göstermekte ısınma konusunda problem yaşamamanız icin önerdim
İlla 7600X almak istersenizde X yerine düz 7600 alın

Base 4.7 ve boost 5.3 frekans hızının belli noktalarda fark yaratacağını düşündüğüm için bu işlemciyi seçtim. Isınmayla ilgili sorun yaşarsam iyi bir sıvı soğutmayla çözerim diye düşünüyorum.

2 Tane rami yanyana takarsanız zaten dual channel oluyor. Arkadaşın demek istediği 2x16 alsaydın daha ucuza gelirdi heralde.

Kasa olarak bunlara bakabilirsiniz.

Sıvı soğutma bu fiyatlarda alınmaz, bu ürüne bakın. Çoğu 240mm sıvı soğutmayla aynıdır.

PSU Tercihiniz bunlardan birisi olabilir. Daha güvenilirler.

Şu kasa PSU ikilisi mantıklı olabilir mi?

Bu arada kasa kargolanmış. :) Onu değiştirmeyelim en iyisi. Memnun kalmazsam satıcı amazon olduğu için sorun yaşayacağımı sanmıyorum. Kasayı daha sonra değiştiririm. Önerdiğiniz güç kaynaklarına bakacağım.

Son düzenleme:
Base 4.7 ve Boost 5.3 frekans hızının belli noktalarda fark yaratacağını düşündüğüm için bu işlemciyi seçtim. Isınmayla ilgili sorun yaşarsam iyi bir sıvı soğutmayla çözerim diye düşünüyorum.

Şu kasa PSU ikilisi mantıklı olabilir mi?

İkisi de DeepCool ürünü mantıklı zaten öylede alabilirsin arkadasın attığı gibide alabilirsin ayrı ayrı o kasada iyi bu kasada
Oyunlarda cok bir farki olmaz sana ama tabii işlemci gerektiren uygulama render gibi seylerde islemci sadece farkini gösterir
Sogutucu olarak 7600X'de israrcıysan DeepCool LS520 isini cozecektir

İkisi de DeepCool ürünü mantıklı zaten öylede alabilirsin arkadasın attığı gibide alabilirsin ayrı ayrı o kasada iyi bu kasada
Oyunlarda cok bir farki olmaz sana ama tabii işlemci gerektiren uygulama render gibi seylerde islemci sadece farkini gösterir
Sogutucu olarak 7600X'de israrcıysan DeepCool LS520 isini cozecektir

Teşekkür ederim. Son olarak şunu soracağım, güç kaynaklarında elektrik kesintisi durumları için bir önlem bulunuyor mu? Yoksa bu gibi riskler için ayrı bir mekanizma mı almalıyız?

Teşekkür ederim. Son olarak şunu soracağım, güç kaynaklarında elektrik kesintisi durumları için bir önlem bulunuyor mu? Yoksa bu gibi riskler için ayrı bir mekanizma mı almalıyız?
Onlem bulunuyor. PSU'larin korumalari olur. Detayli bilgi istiyorsan su konuyu inceleyebilirsin.

Ama PSU'lar bile kotu bir sebeke hattiniz varsa koruyamayabiliyor. UPS veya Jenerator %100 koruma saglayabiliyor.

Rica ederim hocam aşağıda arkadas cevabını vermis ben ASUS ROG kullanıyorum PSU icinde şalter var ama ayri etende UPS kullanıyorum

@DerratiX

Tekrar merhaba. Şu PSU'ya karar verdim:

Yalnız pin sayısı konusunda desteğinize ihtiyacım var. Anakartımla bu PSU arasında bu konuda uyum sorunu yaşar mıyım?

Biraz daha bütçe artririp tam modulur bunu alman daha dogru
NZXT C750 Gold (2022) - PA-7G1BB-EU - 750 Watt Güç Kaynağı - 80 Plus Gold Sertifikalı - DC-DC Teknolojisi - Tam Modüler Tasarım - Kaplamalı Kablo - ATX Oyun Güç Kaynağı https://amzn.eu/d/er5CMAK

Siparişleri yeni verdim. Heyecanla bekliyorum. Öncelikle belirtmem gereken şu ki, sistem toplayan belli başlı ünlüler kampanyalı bir şekilde toplayınca sistemler ederinin altında alınabiliyor biliyorum, ama onlar için pusuda beklemek ve çıkar çıkmaz alışveriş yarışında galip gelmeye çalışmak istemiyorum, ayrıca da tüm parçaları kendi istediğim gibi toplamak ve montajı kendim yapmak çok daha keyifli olacak diye düşünüyorum. O yüzden 3-5 az olsun diye kovalamadan şöyle bir sistem topladım. Tek tek linkleriyle bırakıyorum. Yorumlarınızı bekliyorum. Merak eden olursa sistem geldikten sonra deneyimlerimi paylaşırım ama ilk etapta 4K projektörde e-spor oyunları için kullanacağım bu kasayı. İlerleyen zamanlarda 2K veya 4K monitör alıp FPS oyunlarına başlayacağım.

Edit: PSU ve soğutma değişecek, öneri atarsanız sevinirim.

Anakart:

İşlemci:

Ekran Kartı:

Depolama:

RAM:

(2 adet, toplamda 32 GB)

PSU:

Soğutma:

Kasa:

Sistem bana tam olarak 39770 TL'ye geldi.
O fiyata 4070li sistem alınır üstüne 5k civarı para kalırdı. Hazır sisteme yönelin. 7800XT'li hazır sistemlerin fiyatı fena değil suan.

O fiyata 4070li sistem alınır üstüne 5k civarı para kalırdı. Hazır sisteme yönelin. 7800XT'li hazır sistemlerin fiyatı fena değil suan.

Hazır sistemlerin mutlaka beğenmediğim bileşenleri oluyor, bu yüzden tercih etmedim.

Ayrıca 7800xt, 4070'ten daha iyi bir kart.
Biraz daha bütçe artririp tam modulur bunu alman daha dogru
NZXT C750 Gold (2022) - PA-7G1BB-EU - 750 Watt Güç Kaynağı - 80 Plus Gold Sertifikalı - DC-DC Teknolojisi - Tam Modüler Tasarım - Kaplamalı Kablo - ATX Oyun Güç Kaynağı Amazon.com.tr

Yanılmıyorsam bazı tier listlerde nzxt'nin c serisi üstlerde değildi.

Hazır sistemlerin mutlaka beğenmediğim bileşenleri oluyor, bu yüzden tercih etmedim.

Ayrıca 7800xt, 4070'ten daha iyi bir kart.

Yanılmıyorsam bazı tier listlerde nzxt'nin c serisi üstlerde değildi.
C750 modelinin 2 farklı modeli var. Birisi C750 Bronze yarı modüler, diğeri bu. Gold olanı Seasonic yapımı B veya B+ diyebileceğim bir model. High Powerda güzeldir ama Modülerlik güzel nimet.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı