R5 7600X & RX 7900 XT sistem sıcaklık değerlendirmesi

İşletim sistemi
Windows 11

Mehmetzzs

Decapat
SSD veya HDD modeli
Kingston Fury Renegade 1TB
Ekran kartı
Sapphire RX 7900 XT
Anakart
B650 tomahawk
İşlemci
R5 7600X
Ultra ayarlarda Witcher 3, epik ayarlarda Fortnite, Ultra ayarlarda Mafia 2 Definitive Edition ve Valorant deneyimimi paylaşmaya çalıştım. Çok vaktim olmadığı için oyun sürelerini çok uzun tutamadım. Ortalama attığım fotoğraftaki değerler gibi düşünürsem değerler güzel gibi fakat sıcaklık değerleri normal mi? Tam emin olamadım. Sıvı soğutucu olarak LS520 kullanıyorum.

1683488335157.png

1683488411937.jpeg

1683488452038.png

Ek olarak Valorant'ta ekran kartını aktif etmeye çalıştığımda siyah ekranla karşılaşıyorum, AMD Graphics ile girince de 100 FPS bandında kalıyorum bunu nasıl çözebilirim?

1683488529505.png

1683488506947.png

Hiç normal değil. Arctic Liquid Freezer 2 240mm kullanıyorum 7600x ile ve oyunda 62-65 dereceyi geçmiyor. Hemde Ghost Reckon Breakpoint Ghost War online oynarken. 1440p'de.

Bu arada çözünürlük 2K mı 4K mı?

Hiç normal değil. Arctic Liquid Freezer 2 240mm kullanıyorum 7600x ile ve oyunda 62-65 dereceyi geçmiyor. Hemde Ghost Reckon Breakpoint Ghost War online oynarken. 1440p'de.

Bu arada çözünürlük 2K mı 4K mı?
2K kullanıyorum ne yapmam gereklidir? Soğutucu yeterli mi gelmiyor acaba. Ek olarak sıvı soğutucunun kendi macunu var diye macun çekmemiştim.

Sisteminiz çok güzel hocam ancak bu değerler neden normal değil dedim şu yüzden; Cinebench R23, Aida64 gibi testlerde 82-83 dereceyi görüyor benimki. Daha 70'i gördüğünü dahi görmedim. Yani macunu yenileyin ama 360mm sıvı soğutmanın benimkinden daha iyi performans vermesi lazım. Ama Arctic'in çok başarılı olduğu zaten bilinse de sizdeki de hep önerilen bir soğutucu forumda aslında.

Sisteminiz çok güzel hocam ancak bu değerler neden normal değil dedim şu yüzden; Cinebench R23, Aida64 gibi testlerde 82-83 dereceyi görüyor benimki. Daha 70'i gördüğünü dahi görmedim. Yani macunu yenileyin ama 360mm sıvı soğutmanın benimkinden daha iyi performans vermesi lazım. Ama Arctic'in çok başarılı olduğu zaten bilinse de sizdeki de hep önerilen bir soğutucu forumda aslında.
Benim de kullandığım 240mm hocam soğutma açısından kasa ve sıvı soğutucuyu iade edip değiştirebilirim gibi, gördüğüm sayılar bana da biraz absürt geldi.

Benim de kullandığım 240mm hocam soğutma açısından kasa ve sıvı soğutucuyu iade edip değiştirebilirim gibi, gördüğüm sayılar bana da biraz absürt geldi.
Örneğin oyun içi 2 saatlik aralıksız gameplay sonrası değerlerim;

1683499918626.png

Benim kasam öyle üst düzey bir kasa değil ancak BeQuiet Pure Wings 2 120mm fan almıştım 5 adet. 5 tane 120mm giriş fanı var. 1 egzoz fanı ve radyatör üst tarafta duruyor ekran kartı sıcaklığımda radyatöre gidiyor ancak yine de değerler böyle. Eğer kasanız mesh ise kasa değiştirmek yerine kaliteli fan almanızı tavsiye ederim. Bir de benim sıvı soğutmanın radyatörü kalın ve bu epey fark ediyor soğutma konusunda.

Ayrıca burada arkada Chrome, Discord açık ve oyun online. İşlemciye de çok yük bindiriyor. Burada 67 derece çıkmış şansa ama genel olarak 55-60 arası sıcaklığı.

Örneğin oyun içi 2 saatlik aralıksız gameplay sonrası değerlerim;

Eki Görüntüle 1770954

Benim kasam öyle üst düzey bir kasa değil ancak BeQuiet Pure Wings 2 120mm fan almıştım 5 adet. 5 tane 120mm giriş fanı var. 1 egzoz fanı ve radyatör üst tarafta duruyor ekran kartı sıcaklığımda radyatöre gidiyor ancak yine de değerler böyle. Eğer kasanız mesh ise kasa değiştirmek yerine kaliteli fan almanızı tavsiye ederim. Bir de benim sıvı soğutmanın radyatörü kalın ve bu epey fark ediyor soğutma konusunda.

Ayrıca burada arkada Chrome, Discord açık ve oyun online. İşlemciye de çok yük bindiriyor. Burada 67 derece çıkmış şansa ama genel olarak 55-60 arası sıcaklığı.
Sıcaklık performansınız gayet güzel. Kasam 110M çok iyi bir kasa değil,ileriye dönük upgrade etme şansım olabilir bu amaçla, kasa ve sıvı soğutmayı değiştirip,Arctic Liquid freezer 3 almak daha mı mantıklı olur diye düşündüm. Öneriniz ne olur? Fan için elimdeki kasa çok içime sinmedi gibi.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı