R5 7600X sistem açılırken işlemci sıcaklığı 90C oluyor

qau

Decapat
Daha fazla  
RAM
Kingston 5200Mhz DDR5 16GB RAM
Anakart
Gigabyte B650M DS3H
Arkadaşlar başlıktan da anlaşılacağı üzere AMD Ryzen 5 7600X işlemcisine sahibim, sıvı soğutucum da Arctic Liquid Freezer II 240mm. Bilgisayarı ilk açışımda işlemci yüksek sıcaklıklarda başlıyor 70-80-90 dereceler gibi ve daha sonrasında bilgisayarı yeniden başlatınca bu sıcaklıklar normal seviyeye 40 dereceye falan geri dönüyor. Neden böyle oluyor? Sebebi nedir bir bilgisi olan yardım edebilir mi? Bir çözüm bulmak istiyorum bu duruma.

Arkadaşlar başlıktan da anlaşılacağı üzere AMD Ryzen 5 7600X işlemcisine sahibim, sıvı soğutucum da Arctic Liquid Freezer II 240mm. Bilgisayarı ilk açışımda işlemci yüksek sıcaklıklarda başlıyor 70-80-90 dereceler gibi ve daha sonrasında bilgisayarı yeniden başlatınca bu sıcaklıklar normal seviyeye 40 dereceye falan geri dönüyor. Neden böyle oluyor? Sebebi nedir bir bilgisi olan yardım edebilir mi? Bir çözüm bulmak istiyorum bu duruma.

Çözebildiniz mi aynı sorun bende de var.

Hocam ben sorunu anladım gibi sıvı soğutmam geç devreye giriyor modeli Cooler Master 120mm.
Hocam o modeli pek bilmiyorum 120mm belki yeterli gelmiyordur tam bilemiyorum ama 7000 serisi çok sıcak çalışıyor bilindiği üzere ben Arctic Liquid Freezer II 240mm kullanıyorum direkt CPU_FAN'a takılı şeklinde.

PBO ayarını nasıl yaptınız?
Anakartınız ile aratırsanız daha yardımcı olur ve dikkatli olun yaparken

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu videoları izleyip yaptım fakat sorumluluk tamamen size kalmış oluyor bilin istedim

(1 yıldan fazladır böyle kullanıyorum)

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı