Çözüldü R5 7600X sistem geç açılıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

CxALy

Megapat
Daha fazla  
MSI MAG B650 Tomahawk Wi-Fi
Ryzen 5 7600X.
G.Skill flare X 5 16x2 CL 36 6000 MHz.

Merhaba arkadaşlar. Mavi ekran hataları alıyordum sürekli ve çözümü EXPO kapatarak sağladım. Bunu araştırırken Memory training ve context restore gibi konularla karşılaştım. En son PC açılış süresi uzayınca anladım. Şimdi bu sorunun kaynağı tam olarak nedir sistemin DDR5 olması mı veya anakart işlemci RAM bölümünden bir değişim ile halledilebilir mi?

Çözüm
Arkadaşlar sorunu çözdüm. Şu anlık MSI'a mail attım aynı gün cevap attılar. BIOS sürümü önerdiler CMOS'u resetledikten sonra BIOS yükleyip denedim EXPO açık Curve Optimizer -20 ve TDP ayarlarını yaptım şu an için gayet iyi çalışıyor sistem.
MSI MAG B650 Tomahawk Wi-Fi
Ryzen 5 7600X.
G.Skill flare X 5 16x2 CL 36 6000 MHz.

Merhaba arkadaşlar. Mavi ekran hataları alıyordum sürekli ve çözümü EXPO kapatarak sağladım. Bunu araştırırken Memory training ve context restore gibi konularla karşılaştım. En son PC açılış süresi uzayınca anladım. Şimdi bu sorunun kaynağı tam olarak nedir sistemin DDR5 olması mı veya anakart işlemci RAM bölümünden bir değişim ile halledilebilir mi
Bende de ryzen 5 7600,xpg 6200mhz 16x2 ram, 7900 xt var ve geç açılıyor ssd olmasına rağmen ama herhangi bir hata vermedi hiç.Biosta boot önceliği de ssdde.Neden olduğunu çözemedim.4 yıllık laptopum 5 kat daha hızlı açılıyor.

Bende de Ryzen 5 7600, XPG 6200MHz 16x2 RAM, 7900 XT var ve geç açılıyor SSD olmasına rağmen ama herhangi bir hata vermedi hiç. BIOS'ta boot önceliği de SSD'de. Neden olduğunu çözemedim. 4 yıllık laptopum 5 kat daha hızlı açılıyor.

BIOS'tan OC ayarlarına girip Memory context restore > enabled yapıp deneyebilirsin benim açılış sürem düşüyor bu şekilde.

Son düzenleme:
BIOS'tan OC ayarlarına girip Memory context restore > enabled yapıp deneyebilirsin benim açılış sürem düşüyor bu şekilde.

Hocam çıldırmak üzereyim Gigabyte anakart var B650 DS3H bu hiçbir ise yaramiyor. BIOS Update yapıyorum yok o ayar işe yaramiyor var midir bir cozum.

Sorun ne geç açılma mı?
Evet 7600X B650DS3H XPG 2X16 6000Mhz ramler var. En son bios update sonrasi xmp veya expo acinca açılma suresi 2 3 dk lara çıktı. Onu kapatınca ve memory olayını açınca da gene ayni 50 sn 1 dk civarında açılıyor. Tamam oyunlarda vs cok fark var ama bu üzüyor insanı.

Evet 7600X B650DS3H XPG 2x16 6000MHz RAM'ler var. En son BIOS Update sonrasi XMP veya EXPO acinca açılma suresi 2 3 dk lara çıktı. Onu kapatınca ve Memory olayını açınca da gene ayni 50 sn 1 dk civarında açılıyor. Tamam oyunlarda vs cok fark var ama bu üzüyor insanı.

Sorma bezdirdi DDR5 keşke DDR4 toplasaydım diyorum bazen monitörü 2K yapsam daha iyi olacaktı.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı