R5 5600X sistem geç açılıyor

TeXinan

Hectopat
Katılım
9 Ocak 2021
Mesajlar
16
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
RAM
Corsair Vengeance Pro SL RGB 16 gb (x2) 3600 Mhz
Ekran kartı
Asus Rog Strix RTX 4070ti
Anakart
MSI MPG B550 Gaming Plus
İşlemci
AMD Ryzen 5 5600x
Merhaba,

Bilgisayarıma yeni bir M.2 SSD aldım. Hazır onu takarken, işlemcinin termal macununu da yeniledim. Bilgisayarı bağladım ve çalıştırdım. İlk başladığında bütün fanlar tam güç çalışmaya başlıyor. Anakartta CPU ışığı yanıyor yaklaşık 20-25 saniye bu sürede ekranda herhangi bir tepki yok. Daha sonra anakarttaki diğer RAM, VGA vs ışıklar sırayla yanıp sönüyor ve BIOS öncesindeki çalıştır ya da BIOS'a gir ekranı açılıyor. 5 saniye kadar geçip Windows'u açmaya başlıyor ve yükleme süresi aşağı yukarı 2 dakika sürüyor. Windows açıldığında fanlar %100 güçle çalışmaya devam ediyor. Programdan kontrol ettiğimde işlemci yüksek bir ısıda değil(fanların hızlı çalışmasından olabilir), fan hızını kendim yardımcı program kullanarak elle düşürmeye çalışsam da düşmüyor. Sabit disklerimin hepsi görünüyor. Yeni olanı henüz tanımlamadım. Windows'un kurulu olduğu diskin slotunu veya yerini değiştirmedim. Sadece yeni SSD'yi ikinci yuvaya taktım ve termal macunu yeniledim (eskisini silerek). Başka da ek bir şey yapmadım.

Sistem bilgileri: Aşağıda talep edilenler dışında diğer sistem bilgilerini de yazdım.
Monitor: ASUS TUF VG27AQZ.
Cooler Liquid: Cooler Master Master Liquid 240mm.
Cooler fans: Corsair LL120 ARGB (X3)
PSU: Corsair CX750 RGB 750watt.
Case: Corsair 5000D Airflow.
Mouse: Corsair Katar Pro Wireless.
Keyboard: Corsair K55 RGB Pro.
Headset: Corsair Void Elite RGB Wireless 7.1
Disk 1: HDD - 2 TB Seagate (yedek ve küçük oyunlar)
Disk 2: SSD - 250 GB SanDisk (Rust ve CoD MW)
Disk 3: M.2 SSD - 512 GB (Windows ve ana uygulamalar)
Disk 4: M.2 SSD - 1 TB Kioxia Exceria Plus G3 (boş)
 
Anakartınızın BIOS kısmındaki ayarlardan fan hızınızın ayarlanabilir olması lazım bu ve benzeri videolar işinize yarayabilir.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu video için teşekkür ederim galiba sorunu çözdük birlikte beyin fırtınası yaparak. Anakarta güncelleme yapınca fan güç kabloları seçeneğini PVM’den AC’ye çekmiş. Ben düzeltme yapsam da değişmiyordu. Önce PVM olarak değiştirdim daha sonra kendim manuel ayarladığımda ve smart fan modu seçince burada Auto seçeneği çıktı ve aktif oldu. Şu an fanları sistemin yorulmasına göre ayarlıyor. Biraz sistemi yorup denemeler yapacağım bu da olmazsa son çözüm format atmak olacak.
 

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı